Хиляди заразени във Великобритания с отрицателен тест

Причината била неправилно боравене с тестовете
30 дек 2021 11:08, Петя Славова
75
Хиляди заразени във Великобритания с отрицателен тест
Снимка: БГНЕС

По време на Коледните празници хиляди британци са си правили тестове, за да прекарат време с близките си без притеснения, че ще ги заразят. Много от тях са ползвали тестовете с тампон през носа, но се оказва, че тестовете са давали фалшиво отрицателен резултат заради тънкости при тестването, което е трябвало да бъде в специализирана среда.

Още по темата

Така настиналите, които са се тествали, може да са получили отрицателен резултат и въпреки това да са били заразени с коронавируса, сигнализират здравните власти в страната, предава БГНЕС.

Хората, страдащи от симптоми като главоболие, възпалено гърло или хрема, бяха призовани да бъдат особено внимателни, тъй като симптомите са почти идентични с тези, които се наблюдават при заразяване с Омикрон.

Клетъчният биолог Дженифър Рон призова хората, които имат симптоми, да използват теста правилно, като вземат и допълнителна проба от гърлото. За подкрепа на твърдението си, че е възможно да има фалшиви тестове, професорът прилага и снимка – сравнение на два теста: един през носа и един през гърлото – този, който е през носа, е отрицателен, а другия през гърлото – положителен. „Симптомите на Омикрон започват много по-рано от другите щамове. Затова пробата от носа трябва да е придружена от тест от гърлото“, добавя Рон.

Новината за възможните фалшиво отрицателни тестове идва на фона на ожесточената битка на Великобритания с Омикрон. За трите дни между Бъдни вечер и Коледа бяха регистрирани рекордните 320 000 новозаразени. Данните са както следва: 113 628 нови случая на Коледа, 103 558 нови случая на 26 декември, и 98 515 нови случая на 27 декември.

Цифрата за Коледа е най-високата в историята от началото на пандемията - следвана от 107 055, отчетени на 23 декември и 105 069 на Бъдни вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вируслав- Ами статия за това че в Германия от за болните от Омикрон днес, около 5000, а 94% са пълно ваксинирани и само 4% са неваксинирани няма ли да има статия?
57
1
 
1
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
А за доказаните фалшиво определени като позитивни резултати, за починали от други истински болести и без проблеми влезли в статистиките? За тях статия няма ли да има?
56
5
 
9
 
! Отговори
Невярващ и здрав преди 2 години
Здрав съм. Не вярвам нито в измисления ционистки Ковид нито в измислената пандемия от продажни алчни политици и доктори, и изобщо ама изобщо не вярвам в отровните убиващи хора ционистки ваксини
55
4
 
9
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Простащината лъжата и изнудването ЧРЕЗ лицемерие продължава. Свобода или смърт.
54
2
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Нали ковид се доказва само след тестПишете си го направо хиляди болни от грип след като ваксините им скапаха имунитета
53
2
 
14
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
До 54. Ами аз вярвам в науката, но не вярвам в науката на корпорациите.
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да питам колко от тия 300 хиляди са в болница. Щото мен не ме интересува ако има 300 хиляди хремави, а ако има 300 хиляди хоспитализирани. Щото ако тръшка 90% и ги вкарва в болница е едно, ако тръшка 0.09% и ги вкарва в болница е съвсем друго. Стига с тия броенета на "положителни тестове". Щото положителен тест не означава умиращ човек. Кажете какво е отношението на заразени срещу хоспитализирани срещу умрели. Щото африканците си казаха 0.17% хоспитализирани, 0.03% смъртност, което е ГРИП!
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туи фалшиво отрицателно тестове звучи трагикомично. Поне да пишат дефектни тестове
50
11
 
9
 
! Отговори
Прости пръчки, преди 2 години
Положителен ПСР тест не значи че сте болен, хоспитализиран или умрял! Ваксините работят. Има 130 000 положителни за ден в Англия и само 18 умрели при 65 милиона население. А вие потурковците сте на 2ро място по смъртност.
49
4
 
8
 
! Отговори
Само харвард преди 2 години
Кво правим сега с тестовете за ученици дето умните дадоха милиони за тяхДокато сьбираме капачки за нуждаещите се деца
48
2
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Относно тестовете на учениците- хвърлени пари на вятъра и то не заради друго, ами по училищата не ги тестват. Чакат да се появи само контролната линия за валидност на теста и касетката се хвърля. Масова практика е. Трябвало да започнат навреме часовете и нямало за кога да чакат тестове. Който се заразил- заразил. Неслучайно в даскалото масово всяка седмица имаше по 10-на класа под карантина и болни учители, след като ги напускаха да ходят всичките накуп. Най-безумното решение.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Голям смях. И какво ще ги правим сега ингилизите, нали в Банско ги чакат
46
1
 
12
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Ми като не са болни от ковид какьв да е теста
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Прав е 54. За всичко са виновни неваксинираните антиваксърчета! Сложих му един голям плюс!" - Ще ми сложиш естествено, защото не разбираш даже и от ирония хахаха
44
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейк новина. Във Великобритания отдавна се справиха с пЛандемията, защото се ваксинираха. Пребориха вируса, върнаха си старото нормално, няма маски, няма болни, няма инфлация, всичко е по мед и масло и то благодарение само на едно - ваксините. В Бг се пускат такива новини заради нас антиваксърите. Вярвайте в науката и тя ще ви направи свободни. Направо ви освободи от всички земни мъки хахаха
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕваксинираните са виновни хахаха Ако всички се бяха ваксинирали, всички щяха да знаят как да се тестват. Поради тази причина да направят задължителна 4-тата доза във Великобритания. Даже и за инфлацията там са виновни НЕваксинираните. Също и за мусаката. Колкото повече НЕваксинирани, толкова повече мусака се яде, а мусаката замърсявала супер много планетата. Извод - трябва да се ваксинират хората.За да не ни завладеят извънземни също трябва да се ваксинират.НЕваксинираните са виновни за всичко!
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво правим с учениците и техните хиляди отрицателни тестове? Или си мислите че дечурлигата знаят по-добре от англичаните как да си взимат сами тест? Та какво казват гениитепо адрес на тестовете?
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха да си правиш тест за си спокоен, колко невежи хора има не е истина. Човек ако не може да прецени болен ли е от настинката или не явно си заслужава съдбата.
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са ковидясали отсекъде.
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пробвайте и през ***