Проблемът със "зеления сертификат" станал сякаш проблем №1

Разделение сред медици за ваксините няма
Обновена: 21 яну 2022 22:20 | 21 яну 2022 20:14, Екип на Bulgaria On Air
47
Проблемът със "зеления сертификат" станал сякаш проблем  №1
Снимка: БГНЕС

Пикът на Омикрон предстои. Окончателно въвеждат нови мерки в София. Как пациенти и болници ще преминат през петата Ковид вълна?

"Нашите хора, които са изработили тази методика, са се съобразили с нещата, с които се работи в Европа. За заетостта на леглата - винаги може да се добавят още легла. Няма опасност, в която една болница да изчерпа всички възможности и да не може да приеме повече болни. Винаги могат да се трансформират легла", заяви бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в студиото на "Денят ON AIR".
Той посочи, че не е нужно да се плашат хората, че ще дойде момент, в който няма да могат да се приемат болни в интензивните отделения. И добави, че вече е натрупан достатъчен опит в лечебните заведения в борбата с Ковид-19.

Проф. Радослав Гайдарски коментира и възможността за отпадане на "зеления сертификат".

"Проблемът със "зеления сертификат" стана сякаш проблем номер 1 в България. Той ще отпадне тогава, когато няма опасност от масово заразяване, когато няма да има толкова много болни", уточни гостът в студиото.

А относно мнението на лекарите за ваксинацията, проф. Гайдарски подчерта пред Bulgaria ON AIR, че разделение сред медиците няма.

"Всички сме единодушни за това, което правим за болните. 95% сме "за", а 4-5% са като доц. Мангъров - опитват се да наложат своето мнение и становище", изтъкна специалистът.

Според него няма да има момент в България, в който да се стигне до задължителна ваксинация на населението.

"Има наплив в отделните окръзи. Хората искат да се ваксинират вече. Този популизъм, който се провеждаше от антиваксърите сред населението, вече е в полза на ваксинациите", убеден е проф. Гайдарски.

Болниците в момента не са пълни само с Ковид болни, коментира събеседникът.

"Чувам, че джипитата плашат хората да не отиват в болниците, тъй като там има много болни. Даже някои не преглеждат болни, а им дават съвети по телефона. Това е абсолютна грешка", заяви той.

В здравеопазването е необходимо да бъдат променени много неща, смята проф. Гайдарски.
свързани

"В никакъв случай не може да продължава тази система с клиничните пътеки. Когато имате 3-4 заболявания, те също трябва да бъдат лекувани. Това изисква средства. Никаква реформа няма да стане, ако в здравеопазването не се направят радикални промени", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Само да напомня.. преди 2 години
...на мазните диктатори облечени в "демокрация"Когато се прие сертификата в България казаха изрично че излезем ли от "червената зона" пада и сертификата. А сега някой си ще ми тропа по масата и ще ви вика, ще падне когато ние кажем, ясно ли ви е ! Не знам за какво се мислят тия вече, ама на голяма част от хората им писва да ги връщат във време на робство и ще стане някое въстание.
40
0
 
5
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Още един плaтен Tъпoъгълниk, който лъже за наплива за ваксиниране. Бройката от месец се движи с около 100-200 на ден, другите бройки са бустерчета.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загрижените за здравето на хората бълват огън и жупел и омраза към същите тези хора. Неадекватното им поведение и драсканици ги издаде за какво се борят. Това да настройваш хората един срещу друг е присъщо на деградиралите ***. Няма да ги съжали никой като им хвръкнат главите.
38
1
 
20
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Махнете глупавия сертификат, както и маските, които не пазят, а само алергии създават. Ваксинираните нямат защита от Омикрон, така или иначе се Изкарва леко, оставете хората да получат естествен имунитет. Уязвимите групи нека се пазят с маска
37
1
 
23
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Ще има начупени професорски глави, няма да ви чакаме вечно. Лъжите ви вече не вършат работа. Кога ще дадете информация колко от починалите без коронавирус са със ваксина?
36
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако получа положителен тест за ковид, веднага отивам да се включа в някой антиваксърски протест, нали няма проблем?
35
3
 
26
 
! Отговори
Но комент преди 2 години
Още в началото на демокрацията е сменил лекарската професия за политиката.. Коремен хирург. До кога ще ни навирате в очите хора, които нямат нужната квалификация и опит, да ни обясняват неща, които не разбират???
34
4
 
28
 
! Отговори
Нане преди 2 години
И на тая пензия ли и подхвърлиха някой лев да плещи врели некипели... И тоя е един от героите на съсипването на здравеопазването в България...)))
33
4
 
34
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Всичките ще кацнете на мангъровия накрая, ама май ще трябва и малко пердах. Аман от продажни хора. Какъв пък сега е този книжен плъх администратор??
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпанарите не схващат истинския проблем, а именно пандемията. Хванали са се за сертификата като че ли това е смисълът на живота им. Жалки антиваксъри!
31
3
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
Нещо бърка процентите господинът за това, кой за какво е. Това че някои имат пряк достъп до властта и медиите, и се чуват повече от другите, не означава че са повече.
30
3
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Зеленият сертификат много скоро ще стане кафяво-менструален за тези,които ни го налагат.
29
2
 
24
 
! Отговори
Само да кажа преди 2 години
Г-да и г-жи, лекари от всякакъв сорт, моля не забравяйте, че сте дали ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА!!! Оттук на татък всеки да си носи кръста, вярата и отговорността за деянията си
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"няма да има момент в България, в който да се стигне до задължителна ваксинация на населението" - САМО ПОСМЕЙТЕ ДА СЕ ПРОБВАТЕ АХАХАаааааааааа
27
2
 
30
 
! Отговори
маняк преди 2 години
Тъпанарите разчитат на зеления сертификат, нищо че не е свързан с медицина или наука. Хавайски му работи.
26
3
 
43
 
! Отговори
Михаил преди 2 години
Продължават опитите да се манипулира населението. Доказа се, че наличието на сертификат не означава, че човек няма да се зарази и не може да заразява. Т.е. ваксинирането не спира заболеваемостта. Но пък ваксината има странични ефекти и неизвестни последици в бъдеще. Само че нашите управляващи са поели ангажимент и нищо друго не ги интересува. Защо не чуете народа си?
25
3
 
35
 
! Отговори
Бай Либен преди 2 години
Позната е ваксинирана, има сертификат, не се тества. Няколко дни има леки симптоми. Ходи на работа. След това вдига температура. Прави тестче-положително. Честито ни сертификатче. Ако не се беше заблудила от него, щеше да се тества в началото. Ама то, сега, налии, еее, таковата, вижтее...
24
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който призовава хората да си инжектират експеримвнтални препарати, го чака съд за геноцид!
23
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще има кютек! Още нахалствайте, натискайте ни, заплашвайте ни и ни вменявайте вина! Ще ви се получат нещата! Само да не сте учудени, като хапнете винкелите!
22
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатът Е проблем Номер 1 !!!!