Проф. Кантарджиев: Вълната в София и Благоевград вече "прегря"

Според него ще има спад на случаите в Западна България
31 яну 2022 10:53, Ния Христова
123
Проф. Кантарджиев: Вълната в София и Благоевград вече "прегря"
Снимка: БГНЕС
"Клетъчният имунитет на ваксинираните и преболедувалите е достатъчно силен срещу Омикрон. До една седмица очаквам спад на случаите в София, Благоевград, Перник, Кюстендил и увеличение в Североизточна България. В област Бургас случаите ще се стационират и ще намалеят. В края на март ще имаме рязък спад", заяви в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по здравните въпроси и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.
 
Според него в София и Благоевград вълната вече "прегаря". 
 
"Преболедувалите имат имунитет. В София 46% от хората са ваксинирани. Влезлите в болница обективно са по-малко, както и тези в интензивни отделения, на фона на многото новозаразени", каза още професорът.
Още по темата
 
Той обясни, че сребърната вода има доказано антимикробно действие. 
 
"Наносреброто е много полезно, използва се за дезинфекция. Чистият въздух също е много важен. И UVC лампи вършат тази работа", изясни Кантарджиев. 
 
Експертът посочи, че бустерът пази от Омикрон, а към момента 600 000 българи са си сложили трета доза. 
 
"Работи се върху петвалентна ваксина, която да пази от грип и коронавирус, когато той се приравни на обикновен грип. Тогава ще свалим маските, ще отпаднат сертификатите и ще внимаваме", подчерта медикът.
 
"Лятото министерството трябваше да каже, че есента ще се искат сертификати. Доц. Кацаров правеше хаотични действия и изведнъж въведоха документа. Така не се прави", счита той.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че пуснахме чужденците да си починат у нас , НИЩО ЧЕ ВИРУСЪТ ТОЧНО СЕ ПРЕДАВА ТАКА ОТ ЧОВЕК НА ЧОВЕК КОЙТО ПЪТУВА! Пандемия няма как да се спре като каниш вирусоносители . Трябваше гранична карантина за минимум 2 години(никой давлизаилиизлиза , освен стоки ) и нищо от това нямаше да се случи . Ваксинацията ако държавата вярваше нямаше да се колебае да е задължителна , но и те не вярваха в нея .
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом официалните бройки са 10 хил. то реалните са 30 - 40 хил. Да не си мислите, че всички търчат да се тестват и уведомяват РЗИ. Оцициално имаме 244 хил. заразени м момента, а реално са поне 700 - 800 хил. У нас епидемията ще се върти още много време, защото трябва да мине през всички по два-три пъти. Естествена имунизация с две-три заразявания, всяко по-леко изкарвано от предишното. За сухите съчки знаете какво казал д-р Мангъров.
92
1
 
3
 
! Отговори
Записи от брифинга : преди 2 години
- Професоре, кажете ми, с какво подхранвате Вашите тъй-хубави, "клъстерни" мустаци?- Използвам природни лекарства и храни, а мустака растривам с Олио от гроздови семки!
91
2
 
1
 
! Отговори
Поне дапрдне ... преди 2 години
да покаже, как "го прави" той? Юрде Фандък по гласа ли го избра, или по миризма?
90
1
 
1
 
! Отговори
Имате ли отзиви от преди 2 години
...от Мед. сестри, дали някой по-добре "го прави" от този Мазен слагач*... Мерси !
89
1
 
7
 
! Отговори
Нострадамов преди 2 години
Психолгическия ви терор вече не се трае,ша ви дойде една вълна и ще ви отнесе надълбоко.
88
0
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Прегряла вълна е когато бай Шиле си забрави терлиците на печката, понеже са се нагизнали с вода от галошите. После седне бай Шиле да ги гони вирусите с палката за мухи и така се залиса, та вълната на терлиците припуши. Те така става прегоряла вълна
87
0
 
12
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
А бе, ей кога ще го скриете тоя *** ***? В цял свят вече спряха тая идиотия само тука вие не мирясвате?!
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрижете я тая прегряла вълна бе, другарки!
85
0
 
12
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
До Беновска пипа - Те лъжите са нагоре, не надолу. От ваксините ще да е разликата че нашата вълна е в пъти по-слаба от на яко набодените.
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прегряла вълна, ново понятие.
83
4
 
2
 
! Отговори
555 до 93 преди 2 години
Ако въпроса е към мен, когато трябва да бъда сред множество хора предварително пия може би половин чаена лъжичка колоидно сребро , още половин лъжичка се поема през носа и може да се намокрят очите. Това е най-силния природен антибиотик по-силен от познатите ни, но за разлика от тях унищожава не само бактериите , но и вирусите и др.патогени. Учените все още не могат да обяснят тази мистерия , но е факт.В интернет има информация за колоидното сребро.
82
1
 
0
 
! Отговори
проф. Катранджиев, преди 2 години
...може ли Вашия опит да споделите "как го правите", защото доц. Кацаров не може...
81
2
 
2
 
! Отговори
555 преди 2 години
Аргирията се проявява няколко години при непрекъсната работа със сребро , като леко посиняване или синкаво-зелен оттенък първо на устните и след това на някои открити части на тялото. Изобщо не е животозастрашаваща аргирията , а най-хубавото ако я имаш, че няма да страдаш от инфекциозни заболявания. Аз лично съвсем малко и рядко пия колоидно сребро(да не се бърка със сребърна вода,която има само сребърни йони) Колоидното сребро има трилиони малки частици сребро. Аз лично така се пазя от ковид.
80
0
 
4
 
! Отговори
В Столичната община преди 2 години
... са го уредили, да дава съвети на доц. Кацаров, "как да го прави" ...
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сребърната вода има доказано антимикробно действие - аре сега пък да пията и това безконтролно, ама що не им казваш, че после среброто не се изкарва от организма и могат да се разболеят от аргирия!
78
0
 
7
 
! Отговори
Вълната ако несепере преди 2 години
...естествено е да "прегрее", и да се фмерише, на ПрофесОрско* остроумие...
77
0
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
някой хора направиха много пари покрай болестта и немотията по обикновените хора!
76
2
 
9
 
! Отговори
Кенеф преди 2 години
Не разбрахте ли от седене и драскане пред мониторите няма да спрат тея, Не разбрахте ли че докато не скочим и не си изчегъртаме от лижето на света, нищо няма да приключи. Особено тук в Територията
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние очакваме повече да не се показваш.