Държавата е платила над 320 млн. лв. за ваксини срещу COVID-19

Страната ни разполага с 4 млн. дози
64
Държавата е платила над  320 млн. лв. за ваксини срещу COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 320 млн. лв. сме платили за ваксини срещу COVID-19 досега. Страната ни разполага с 4 млн. дози. Данните са на Министерството на здравеопазването след запитване на bTV.

Тази седмица ведомството изпрати писмо до ЕК, в което настояваме да получаваме количества ваксини според нуждите на населението, а не да купуваме количества в излишък, които не са ни необходими.

Така ще се пренасочат средства за здравните услуги на бежанците от Украйна, например, обясниха от министерството.
 


64
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да си си "ваксал"! Кой да предположи, че ще излезете едни страхливци и конспиратори. Дала пари за ваксини! А колко милиарди изхарчи държавата за лечение на неваксинираните???
60
1
 
6
 
! Отговори
GAA преди 1 месец
https://lorphicweb/wp-content/uploads/2022/05/c888a110-2a0d-4c4e-bc43-9e5d8de33d86.pdf.pdfОтворено писмо на Global Aviation Advocacy Coalition за уврежданията на пилоти от ваксини. Долуподписаните пилотски застъпнически групи, учени и лекари за пострадали от ваксини пилоти на авиокомпании. Уврежданията са сърдечно-съдови проблеми, тромбози, неврологични и слухови проблеми...
59
1
 
5
 
! Отговори
Неваксиниран преди 1 месец
Понеже няма да ни върнат откраднатите пари, ще трябва сами да си ги вземем.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пари от данъците ли са? Чудя се сега как ще ми възстановите на мен парите, които откраднахте, тъй като аз не съм се ваксал и 1 път
57
1
 
12
 
! Отговори
555 преди 1 месец
Населението на земята в момента е разделено на 3 основни лагера - хора , които прикриват истината, хора , които разкриват истината и хора доверяващи се на официалната политика на държавата. В зависимост от степента на развитие избирате на кое от трите да вярвате !
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега напишете и за урките колко е платила и да се вдигаме. На фона на 710лв, трябва да сме стокхолмски синдромисти, за да не ги наврем в кучи г.з!!!!
55
3
 
21
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Тия ваксини ще му ги навра на Киро ваксинаторчето, че да се ококори като авера му по легло. Моментално съд и затвор .
54
7
 
15
 
! Отговори
койчо преди 1 месец
Боко ги поръча и взе комисионната, а ние ги плащаме
53
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народен съд!
52
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Които са взели решението за броя ваксини и за плащането им сега да си ги набодат Сичките. Зян да не ходят, че като гледам, нормални хора желаещи няма.
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51:Като се накрадат почват по между си и сами се издават накрая.
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се бори държава с корумпирано правителство с корупцията в държавата?
49
1
 
28
 
! Отговори
Шейтаня преди 1 месец
Срещу човешката глупост и простотия ваксина няма! Да купят още за 1 милиард да си имат за черни дни.
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо също е ваксиниран.Каза,че Русия била малка държава колкото една бензиностация и едва се виждала на картата.Язък,че е учил.Мозъчните му клетки са се изпарили и благодарение на генната терапия вече е за зоопарка.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тая генна терапия ги превръща в маймуни можем спокойно да си обясним защо Путин заплашва с ядрени оръжия,защо Зеленски не иска преговори,а Урсула наказва ЕС със спиране на газа и петрола.Всички те са ваксинирани.Имаме маймуни на власт.Байдън вече почна несвързано да пелтечи "Ай ай ай"...
46
6
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
Изчезни бе
45
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинираните взеха да капят като круши. Поне около мен. Ще видим още какво ги чака. А за нераждалите ваксинирани млади жени си е доста притеснителноч
44
4
 
15
 
! Отговори
profetey преди 1 месец
Няколко проблема в статията - не са разделени плащанията по производител на ваксина и период на плащанията. Тези плащания които са правени когато имаше недостиг на ваксини - не смятам че са некоректни. Проблема идва с презапасяването и колко излиза то. По мое мнение един запас между полвин и милион ваксини е предостатъчен. 4 милиона са прекалено много спрямо населението ни и за това трябва политицити да носят отговорност.
43
1
 
19
 
! Отговори
зАз преди 1 месец
Благодарение на вроденият ни скептицизъм, може да се каже, че ние минахме на "метър"! -))) Другите държави платиха милиарди, в Евро! Например, малка Ирландия плати Няколко Милиарда, за Израел да не говорим! -))))
42
1
 
20
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Абе нв случайно на Урсулата мъжът й е съдеужник във Файзер...