Д-р Симидчиев: Новият вариант на Омикрон е почти 30 пъти по-заразен

Той препоръча нова доза ваксинация особено за рисковите групи
10 юли 2022 14:30, Петя Славова
52
Д-р Симидчиев: Новият вариант на Омикрон е почти 30 пъти по-заразен
Снимка: БГНЕС

 Почти 30 пъти по-заразен новият вариант на Омикрон. "Важно е темпът на ваксинацията да се промени", заяви пред БНТ д-р Александър Симидчиев.

Още по темата


"Четвъртата доза се препоръчва за особено рисковите групи - хората с онкологични, автоимунни заболявания - препоръчва се да имат този втори бустер. Тези, които в момента се ваксинират, са основно хора, които вече са се ваксинирали в миналото и сега вече си правят втори бустер. В България само една трета от населението има поставени ваксини, две трети са хора без ваксини, някои от които са преболедували", допълни д-р Александър Симидчиев.

Малко над 8300 души до този момент са си поставили четвърта бустерна доза.

Едва 154 дози ваксина са поставени в рамките на вчерашния ден в цялата страна. Ваксинацията в столицата се извършва след предварително записване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ако не се вземете в ръце, някога ще загине човечеството. Благодарение на мерките тогава, сега имаме отново живота, който беше преди пандемията. Ще спазвате мерки при друга, за да не загине човечеството. Временните неща са сред нас, за да ни досадят малко и след това всичко да си е както преди. Най-глупаво е нещо временно да унищожи човечеството.
42
2
 
15
 
! Отговори
11 преди 1 година
Бааахххм маааму - първият вирус беше изключително заразен. После дойде делтата - супер дупер по-заразен от първоначалния. После дойде омикроня - супер мега гига дупер най-заразен от делтата. Сега варианти на микроня супер мега гига тера гугъл мугъл най-заразен. Аве те всички го минаха по няколко пъти, ве бръмбар.
41
2
 
19
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Изключително неприятно същество. Много ниско квалифициран и ниско диференциран, но хитър и амбициозен. Познанията му в областта на епидемиологията са на субстудентско ниво. Говори глупости и това, което му наредят. Всичките тези мерки за напълно безсмислени и носят много повече вреда. Искрено се надявам подобни мекотели да си получат заслуженото.
40
3
 
14
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Пак ли бе, пак ли?
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустак, лани след две дози казаха, че съм напълно ваксинирана и сертифицирана ***. Сега броя ли се за напълно ваксинирана и сертифицирана или съм просто ***? Много е важно, щото една *** ако не е сертифицирана за експорт в европата и света, тя си е едно нищо.
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2022 година възможностите за смърт се увеличиха наред с вируса има инфлация, бедност и война. А те ни плашат с кашлица и хрема.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който клекне на рекета на този сатанински слуга, горчиво ще ридае. При някои ваксани вече се случва
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малей, кашлица и хрема, 30 пъти по-страшно от Уханският вирус?! Ще ви се смеят и врабчетата на страшилките с които плашите. 8-те дози на Жириновски колко му помогнаха? Вие сте като телефонните измамници
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симидчиев, вариант на нищото пак е нищо. Питай витанката, той ще ти обясни.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млъквай бе бустер.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симид, кога ще плащате обещетения на жертвите на експерименталките? 120 хил паунда на калпак дават в Англия!
32
2
 
20
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Този трябва да го вържат за един дирек и всички хора които минат покрай него ,да го замерят с павета ,справедливо наказание ,за този престъпник (види се от самолет ),следващите са баба Раче ,доцент Тромб ,Кунчовците ,Пурчо Обратния ,Томов Потния (извинете ако съм пропуснал някой от тези нещастници),а за Витанов ще се смилим ,той ще е в Карлуково или Раднево !!!
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дните ви изтичат, симидчиев. Някой марионетки го усещат, е, вчера по телевизията на Гломб устата постоянно пресъхваха.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въх мари, божкеее... Циркаджии
29
4
 
10
 
! Отговори
Дайбг преди 1 година
Симидчиев може ли да се заразиш едновременно с маймунска шарка и омикрон?
28
2
 
11
 
! Отговори
Simid преди 1 година
Доста е мазен
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващия ще бъде ли 68 пъти по-заразен, а този след него 438 пъти по-заразен? И в крайна сметка ще дойде ли някой, който да е толкова заразен, че ако някой кихне в Тексас, тука в генерал Тошево да се заразят директно? НА МОМЕНТА.
26
3
 
17
 
! Отговори
Бай Симид преди 1 година
Пак ли Симидчиев? Абе защо постоянно му давате трибуна да говори врели некипели? Да, идват избори, и той сигурно пак ще се кандидатира. Ама въпросът е кой го интересува колко заразен бил новият вариант и т.н. И ако ще да се ваксинира с шеснайсти бустер, но нека спре да ни натяква за ваксини и маски! Стават вече смешни и жалки всичките самозвани експерти и апокалиптици! И много, ама много досадни!
25
5
 
5
 
! Отговори
селянка преди 1 година
А верно ли в Тюркието че били болнави ? Нали уж много велика държава ? Що така ?
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййййй ! Не се спряха ибоклуците мудолни ! Видяло се е , че трябва физическо почистване на ковидбоклуците