Пазарджик е в червена COVID зона, добавките за медиците - спрени

Натискът върху здравните заведения е сериозен
Обновена: 5 авг 2022 11:55 | 5 авг 2022 11:55, Петя Славова
32
Пазарджик е в червена COVID зона, добавките за медиците - спрени
Снимка: БГНЕС

Ръст на заразените с коронавирус отчитат в Пазарджик като областта е в червената зона. Това наложи задължителното носене на маски в социалните заведения, болниците, аптеките, дрогериите и в обществения транспорт.

Същевременно интересът към ваксините е по-скоро към бустерните дози, няма промяна в нагласите на хората, които до момента са отказвали въобще да се ваксинират и онези, които за първи път решават да се ваксинират, са единици.  

На фона на сегашната и очакваната следваща вълна, сериозно напрежение пораждат спрените COVID добавки за медиците.  

Още по темата

Макар област Пазарджик да е в червената зона, натискът върху здравните заведения в региона не е сериозен, уверява пред БНР директорът на РЗИ д-р Хюлия Шериф.

"Спрямо общия индекс – заетост на леглата, сме все още етап 1."

Многопрофилната болница в Пазарджик, която поема болните от цялата област, регистрира нарастване на потока от пациенти.

"Вълната вече дойде при нас, но само при нас идва, в нашата болница, тъй като от цялата област ковидът тук го насочват, хората се самонасочват", пояснява  директорът на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов.

В пъти са се увеличили пациентите в отделението "Уши, нос и гърло".

"Болните с това заболяване са изключително много. Идва с най-обикновена хрема, зачервено гърло и при изследването се оказва с ковид", отбелязва д-р Димитър Митрев.

За медицинската сестра Димитрия Димитрова спирането на ковид добавките е необосновано. По думите ѝ срещата с ковид е ежедневна.

"Връщането на старите заплати, с отнемането на добавките за ковид, на тези цени, е просто смешно, това е подигравка с труда ни."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
ДЕКАМЕРОН преди 1 година
на Джовани Бокачо: Умните бягат от столицата в усамотено имение и живеят там години, докато 60% от жителите умират от епидемията !
26
0
 
4
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
М даа по телефона си записвам час за личния лекар и ако съм с болен ми казва първо да си направя тест за Ковид, и само ако е отрицателен тогава ще преглежда аз да питам тогава, когато е давал Хипократовата клетва дали го е било страх. А телефона смятам, че длъжен да си го вдига след, като е в работното време след това е ясно, че няма да вдигне. За чужбина недей да пишеш, че не си наясно наистина как стоят нещата там и ставаш смешен.
25
1
 
4
 
! Отговори
МиметоПита преди 1 година
Каква стана тя, и защо са без пари? Всъщност докторите първи трябваше да кажат истината за ковида, но предпочетоха да взимат пари, уж да са на първа линия и да ноцкат оФцете . Ако има правда, трябва до края на живота си, да работят за жълти стотинки, въпреки, че и с това не могат да изкупят вината си за лъжите с насадената пандемия!
24
8
 
1
 
! Отговори
121 преди 1 година
До Еха - - - Кво ти е виновен личния ти лекар, че му звъниш по телефона и по телефон те консултира. *** в кабинета на преглед, никой не те е спрял! Ти се радвай, че изобщо лекар ти вдига телефон!!!! Я опитай да звъннеш на европейски или американски лекар по телефона да те консултира и тогава приказвай - не само че няма да ти вдигне, но и имат право да те подведат под отговорност, а глобата ти е задължителна.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те само пари им в главата за пустите пари някои се ваксаха с по две три дози и някои от тях са вече при Свети Петър.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нашата болница в ковида отделението има най-малко работещии сестри , в цялата болница също . Всички легла за ковида са заети , като се изпразни едно има много чакащи за него .
21
2
 
13
 
! Отговори
Таня преди 1 година
"Болните с това заболяване са изключително много. Идва с най-обикновена хрема, зачервено гърло и при изследването се оказва с ковид" - и затова ги хоспитализират ли?Сам признава, че е обикновена хрема хем запълвали се болниците. Егати източването на пари
20
2
 
3
 
! Отговори
вазил преди 1 година
Трябва двойно увеличение на заплащането поне, другото е замазване на очите на медицинските специалисти.Да взимат минумум 3000 лева.Да има достойнство и желание за работа.Да има класа.Не може хора с можави професии да взимат повече от лекар!
19
2
 
7
 
! Отговори
Еха преди 1 година
Нищо против лекарите на първа линия обаче на личните лекари и 1лв.не заслужават лекуват по телефона а за настинка искат тест от лаборатория за ковид преди да те прегледат Еми щом ще си плащам за тест преди да ме прегледат значи няма нужда от добавки нали така аз ако съм с положителен ще ме лекуват по телефона. Баси измамата.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Напомняне Какави пари са обещали, бе дришло? Все пари сънувате. Абе кой ви е нацвъкал такива негодни творения?!
17
2
 
8
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Какви пари за медиците, като лъжат и те хората най-аругантно ? Като си дали задните части, да си решават сами проблема. Съгласиха се да участват в ковид-измамата, защо? Защото им обещаха пари. Тулупа открадна част от отпуснатите помощи, харвардските възпитаници и те бръкнаха в кацата, и сега пари - няма!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аплодисменти под звуците на БонасИра не искат ли?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито трябва да има добавки за лечение на което и да било заболяване /има купища по-опасни и трудно лечими от ковид, доста от тях - също заразни/, нито да се плащат горница пари по клинични пътеки. Това ще намали случаите, които не са реални, защото цифрата се надува изкуствено по политически и икономически причини. Изобщо крайно време е да се надигне бунт срещу ковидтерора и да се накажат налагащите геноцид политици. Защото ковид е предимно политико-икономическо заболяване.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не щат да участват в цирка безплатно...
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига вече с тия добавки, не се ли наядоха някои хора?! Колко сериозен да е натиска като сега има по 1000-1500 нови случаи на ден, а в предишни периоди стигаха по 10 000?Свикнали са да получават бонуси, добавки, да им пляскаме затова, че ни лекуват..
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Киро всичко е празно и окрадено! Очаква ни кировата зима! Ще мечтаем за Жан!!!
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В подзаглавието: "Натискът върху здравните заведения е сериозен"В текста "..., натискът върху здравните заведения в региона не е сериозен, уверява пред БНР директорът ..."Сериозна некадърност и определено несериозна статия!
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, чудат се как да точат касата...
9
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех! Притесних се, че днес няма да има статия за COVID и няма да мога да се обърна към Антиваксарите... До Антиваксарите: Някой да ви е казвал, че сте прoсти днес :)
8
3
 
2
 
! Отговори
Зевс преди 1 година
До 7 не разбралКато каза пръцкания внимавай, че да не те пишат маймунска шарка :)