Проф. Витанов с прогноза: Смъртността от COVID-19 ще се увеличи

Есенно-зимната вълна идва, пише той
5 окт 2022 20:06, Нели Христова
108
Проф. Витанов с прогноза: Смъртността от COVID-19 ще се увеличи
Снимка: БГНЕС

Есенно-зимната вълна на COVID-19 идва. Това съобщи математикът от БАН проф. Николай Витанов на профила си във фейсбук. В момента страната ни се намира в предверието на тази вълна, но се очаква заболеваемостта да започне да се повишава, прогнозира още той.

"14-дневната заболеваемост днес е 131.47 на 100 000. Хомеостазисът държи все още. Докога ще държи? Докато стигнем заболеваемост 150 на 100 000", изчислява Витанов. И отчита: "Хомеостазисът още държи на напъните на всезнаещия, всеможещ, и безсмъртен балкански юнак (бел.ред. Бай Ганьо). Обаче ефективността на Ганьо расте. През миналата седмица беше 42%. Това са и очакванията, ефективността на Ганьо бавно да расте. Демонстрирам ви, как се подготвя есенно-зимната вълна. Ефективността на Ганя си растеше цял септември, ще достигне и 100%. И като докара вълната, ще почне да се оглежда кой да му е виновен".

По думите му тогава ще са необходими „прицелени и минимални по обхват и действие мерки. Налагащите мерките ще бъдат виновни на Ганя“.

Още по темата
Математикът прогнозира, че проблемите с развитието на пандемията у нас се очакват след около две седмици в Западна България.

"Планът за блокиране на разпространението на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи повече време, отколкото бе предвидено. Вече 187 дни. Прогноза я знаете – ще издържи 200 дни. Гледайте, дали ще стане така. Виждате, че в Западна България индексите полека стават по-високи от тези в другите части на страната. Есенно-зимните проблеми се очаква да започнат от областите в Западна България", пише още той.

Смъртността през първата половина на октомври ще е ниска, но се очаква да се появят дни с двуцифрено число починали, прогнозира още проф. Витанов. И отправя апел: „Пазете се все пак. Ако и да протича леко, има и къси клечки. Най-добре да не стигате до теглене на клечка. Така гарантирано няма да изтеглите късата клечка“.

След средата на октомври смъртността се очаква да се повиши и броят на починалите с COVID-19 все по-често да е двуцифрено число на ден, изчислява още Витанов.


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А за теб идват....шамарите.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
еййй тоз козел пак ли взе да блее бе - тю да му се невиди - бий си 88 доза и си мълчи бре Ники
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айдее, Витанката ше ни праща у Долината на Плача :)
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама само как се напъваше горкият ковид-19.Иска му се да избухме,ама се напъва,напъва,докато не минаха изборите...и сега веднага се отприщи!Интелигентен и политически ангажиран вирус - не случайно е пребивавал в човеколюбиви лаборатории!!!
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проф. Витанов удря доста греди в последно време с прогнозите . Реалният живот не е баш математика (или поне няма как да бъде при наличие на толкова неизвестни) . Що не заляга повече над математиката да го види какъв учен е в неговата област ? - има няколко не разрешими за сега математически проблема и хората дават милион долара за който успее да предложи решение или изглежда е по лесно да лала глупости по телевизията.
58
1
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
Браво на големия пианист Витанов - постигнал е поредния делириум.
57
0
 
3
 
! Отговори
Ватенката преди 11 месеца
Витанката да каже откъде ще минат "победните" калмики, дегестанци и дуги индиянци на път за Москве.Ковидо не е интересен-кой оцелее оцелее.
56
6
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 11 месеца
Експерти да огледат видео репортажи от болници в Китай,Русия,САЩ,ЕВропа виждат с е перфектно едни и същи обемно проникващо разболяващи облъчвания на лeгнали пациенти и на лекуващи ги.. МАркирани за убииство sа облъчвани както с цел остра проникваща бронхо пневмония така и с обемно проникващо блокиращо облъчване носещо смърт на облъчвания.. ИМа загинали и от RED KILLERS ,GRay death killers, През 2018 нямаше убити с RED KILLER SYNDROM .Всички преболедували имаха имунитет.. Вижте поляци в KENT UK
55
9
 
1
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 11 месеца
НАД 90% от убитите записани че са умрели от КОВИД 19 са убити с дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия.Снимани са всички жертви вкл в болници и поликлиники.За първи път медицинските мафиоти на 23 април 2019 са дали заповед за безмилостен терор вкл срещу лекари и медицински работници и експерти.ДА се провери подготовката за терора проведена през 2019. Има филмирaни и показани срещи за калибриране на масови мероприятия за блокиране на всякаква съпротива. Десетки трилиони $ са печалбите н
54
9
 
1
 
! Отговори
JJIvanov преди 11 месеца
Експерти да направят автоматизирани системи за разпознаване на атакувнаи с дигитално хологрмани видео пресканиращи оръжия вкл ЕКО Стикери,ТОЛ камери,камери и черно чумно активни дигитални екрани в ясли,градини и училища. Води се нагъл ликвидационен терор срещу всички българи вкл деца и младежи в детеродна възраст..Експерти да направят каталози на поразени с ТОЛ камери вкл Кирил Петков,Асен василев,Волен Сидеров,всички служебни министри вкл.са поразени и с ЕКО Стикери.ДА се блокират КАмерите.
53
6
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 11 месеца
Диверсията рекламирана с показни дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия - SARS COV 19 е СРАМ И ПОЗОР ЗА СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ И МВР в страните членки на ООН. Блокираха ги с дигитално холограмни оръжия в лични и служебни документи.Поразени са трайно трудно лечимо милиарди жертви /вкл с TERROR WITH PCR TESTS/нанесени са щети за стотици трилиони $,евра,паунди...ДА се мобилизират независими експерти за борба с медицинската ,полицейската и фармацефтичните мафии.!!!/заповед до ООН/
52
0
 
13
 
! Отговори
Не! преди 11 месеца
Много се забавихме с тричането ми се струва...
51
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Разбира се, че ще се увеличат бройките. Все пак идва зима и трябва да се пести нафта. Но няма да кажат, че пускат децата онлайн за да се спести нафта, а защото сме в поредната Ковид вълна. Просто почват да ни обработват отрано. Да си занаем .
50
1
 
21
 
! Отговори
нн преди 11 месеца
Мисля да подам сигнал в прокуратурата, този надминава всякакви граници.
49
21
 
1
 
! Отговори
Прилежно ваксиниран преди 11 месеца
Жалко че хората не слушат професора заради всички антиваксъри ние интелигентните хора ваксинирани страдаме .Ето аз например този месец ще си сложа втори бустер ,винаги имам маска в джоба си и я нося в метро,автобус ,кола така се чувствам винаги защитен .Чакам с нетърпение да въведат зеления сертификат и КПП защото в тази държава ред трябва да има
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прогнозирам че смъртността при Витанов ще стане 100%. Да му се невиди и мeкотелото.
47
2
 
23
 
! Отговори
Фалшив герой преди 11 месеца
Другата страна на монетата: Смърността в БГ е спаднала през последната година и сега сме някъде по средата в ЕС, а някакво подобрение в здравната система и здравните грижи не се наблюдава, напротив, наблюдава се влошаване. Как така от първо място по смъртност преди пандемията, сега сме по средата и то само 30% ваксинирани, от които 15% само на хартия? Това го пише в евростат, идете и проверете.
46
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ТИ ДА ВИДИШ . ЗАТОВА ЛИ НЕБЕТО НАД СОФИЯ ДВА ДЕНА Е КАТО РЕШЕТКА. МНОГО СТРАННИ ОБЛАЧЕТА, НЕ МИСЛИШ ЛИ ВИТАНОВ? Я КАЖИ КАКВО Е ТОВА? НАЛИ СИ СПЕЦ И ПО ВОЙНАТА? КАКВИ СА ТЕЗИ ОБЛАЧЕТА? ВИТАМИН C ЛИ?
45
2
 
19
 
! Отговори
Albi преди 11 месеца
Е как да е? С това пръскане. Очевидно е че ръсите, очевидно е и че няма как да натръшкате хората както 2020. Усещам гадорията, но привикнаха ли хората към тази отрова, най-вероятно.
44
2
 
22
 
! Отговори
Петьо преди 11 месеца
Айде и този измислен герой се появи , стига си плашил хората бе *** . Не се ли наядохте от тези НПО-та или има още за лапане . Безкруполни гадове сте ..