С пандемията прокараха чужди интереси в ЕС за наша сметка

Борел: Здравеопазването се превръща в оръжие
30 ное 2022 15:45, Петя Славова
72
С пандемията прокараха чужди интереси в ЕС за наша сметка
Снимка: БГНЕС

Пандемията от COVID бе използвана за прокарването в ЕС на чужди интереси, заяви днес върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел на пресконференция за представянето на нова стратегия на Европейската комисия в областта на здравеопазването.

По неговите думи здравеопазването се превръща в оръжие и ЕС трябва да противостои на тези опити. Трябва да се борим с дезинформацията - пандемията бе използвана, за да се прокарат чужди интереси за наша сметка. Ще продължим да противодействаме на това, посочи Борел, цитиран от БТА.

Той посочи, че биологичните заплахи са част от въпроса за европейската сигурност. Борел добави, че следва ЕС да наблюдава по-внимателно разпространението на здравните заплахи по света. Според него е необходимо повече международно сътрудничество в тази област.

Пандемията ни научи, че здравето не е само здравен въпрос. Здравеопазването стана част от външната сигурност и търговската политика - открихме, че нито грам парацетамол не се произвежда в ЕС, отбеляза Борел. Има нужда здравеопазването да бъде преценявано от геополитическа гледна точка, това вече не е въпрос само в ръцете на лекари и производители на лекарства, обобщи върховният представител.

Новата европейска стратегия предвижда осигуряване на по-равнопоставен достъп до ваксини, въвеждане на международни правила за пандемиите, по-задълбочено проследяване на болестотворните организми и на връзките между състоянието на животните и растенията, и човешкото здраве. Предвижда се мерките, залегнали в предложението на ЕК, да бъдат изпълнени до 2030 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
затова финансов одит на ек да се види кои какво е поръчвал и какво се е плащалопреди години цялата ек си подаде оставката за корупция щом се правите назаспали и не мислите за благото на хората всички вън спрете оръжието и паритеза украина
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ пуснаха ковид в Китай, а сега си правят оглушки. Защо никой не разследва как тръгна тази гадост. Много хора загубиха близките си и проклина създателите на ковид.
41
1
 
6
 
! Отговори
Най после преди 1 година
На чичо Борел му светна Коледната крушка в главата и разбра , че ЕС е от страната на буклата в световната политика !
40
0
 
5
 
! Отговори
Ох боли преди 1 година
Вече съм сигурен че пиянките като този от картинката разбират от Сичко.
39
4
 
2
 
! Отговори
блю блю преди 1 година
Една мурзилкЪ пише та се къса...ще му посинеят пръстите !
38
1
 
4
 
! Отговори
прокараха преди 1 година
и кой бе, та и как? що се срами да каже кой е напълнил собственото европейско бельо?
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сената на САЩ е внесен доклад, според който ковид е изкуствен вирус, изпуснат от лаборатория. Още: пак в САЩ, спорде тамошни официални източници, в лаборатория на САЩ е разработен щам с 80% смъртност. доказана засега на мишки. Това са дейности на "съюзници и парньори". Българите искат ли да са "съюзници и партньори" на споменатите?
36
2
 
14
 
! Отговори
джо преди 1 година
това са най слабите политици ръководели Евросъюза,повечето от тях са американски лобисти,как си представяте в Америка газта са фирмите струва 340,360 долара за 1000куб.м,а Европа закупува газ по 1000 и отгоре долара за 1000куб.м е питам в коя икономика ще бъде по изгодно да се вложат стедства
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, много е зле че Болел едва сега вижда това, което "грознот***пите" българи го казват вече 2 години. Знаем какво се изля по наш адрес, нали? И второ, тоя човечец е наистина зле - България член ли е на ЕС или не? Защото ние имаме 3 завода, които произвеждат много повече от 1 таблетка парацетамол. Та явно смотльовците на ЕС, т.е. ние, се оказахме мъдреците на ЕС!
34
2
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
кои закупи ваксините и колко е платено за тях финансов одит на ек
33
2
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Сигурно пак Путин им е виновен ....
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разконспирирани сте, марионетка. Ясно е кой ви нарежда и какво ще целите. Спукана ви е работата!
31
2
 
6
 
! Отговори
До 31, не овчи, преди 1 година
а птичи грип раздухват от поне месец насам. С много висока смъртност, но това значи слабо разпространение.
30
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ами че тия, дето ги прокараха сте вие! И затова ви очаква трибунал!
29
2
 
11
 
! Отговори
Някой към 42 преди 1 година
Този който има първи ваксината пуска вируса. Защо? Дестабилизация на Европа. Защо? За да властва и започне война. Като мразиш Америка и ти вреди намери начин да се справиш с нея заедно с партньора си Китай с методи различни от стандартните и с ум. Не убивай брат си и съседите си. Те са ти близки в зло и добро. Проблема е обаче, че 21век е векът на агресивният или на тихият ******к....... И ЕС и ЕК направо се омазват от простотия до шия...
28
2
 
27
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Какво стана с ДВАТА МИЛИАРДА ДОЗИ ПСЕВДОВАКСИНИ, които Ърцула поръча за ЕС ? Чии интереси се обслужваха там? "въвеждане на международни правила за пандемиите" Тоя капан знаете ли какво означава? Въобще сещате ли се каква яма с шишове на дъното е това? Следващият път, коггато си съчинят "пандемия", искат да могат да наложат едновременно на всички държави каквито безумни "мерки" решат! Както се кефеха на Китай колко "страхотно се справял"! Следващия път - всички като китай! Ей това е капана!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверете го дали не е зашаматен покажете му пръст даки може да го проследи, питайте го коя година сме.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доня Урсула да накаже Борел.
25
2
 
15
 
! Отговори
нещастник преди 1 година
на тоя само ще му кажа, че петилетките преди 1990 се изпълняваха. А сега като се каже Поредния план или стратегия на ЕК всички знаем, че е пълен булшед! и ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че е тозуи да ми каже, че ковидясалите превърнаха здравеопзването в оръжие.