Оклахома иска забрана на браковете между атеисти

Мярката цели обаче скрит удар по гей браковете
18 мар 2015 11:37, Мария Захариева
22
Оклахома иска забрана на браковете между атеисти
Снимка: Reuters, архив

В щата Оклахома беше приет законопроект, забраняващ на атеисти да се женят, съобщава британският Метро. Идеята на новия текст е да се забрани на хомосексуалисти да се женят.

Законопроектът е одобрен от местните власти в щата и предстои да бъде обсъден в сената. Ако той бъде одобрен, само вярващите ще могат да сключват брак.

Въпреки че изглежда като забрана на браковете между атеистите, критици твърдят, че целта на новия закон е да се атакува бракът между хомосексуалисти. Давайки определящата роля на духовенството, а не на съда, при сключването на брак, сватбите между хора от един и същи пол биха били силно затруднени.

"Бракът не беше въведен от правителството", твърди отец Денис Джонсън, подкрепил законопроекта.

"Той беше създаден от Бога и няма причина щата Оклахома или друга държава да се месят в него", допълва той.

Трой Стивънсън, ръководител на НПО, занимаваща се с проблемите на хомосексуалистите, твърди, че законът е дискриминационен. Той е убеден, че сенатът няма да подкрепи текста.

"160 души от местното духовенство обявиха публично, че биха се оженили за човек от същия пол", припомня той.


22
Още по темата: сватбаатеистиОклахома
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Папата преди 6 години
Принципно ако си атеист може да се ожениеш по вскакви обреди да викаш за аллах, йахве или джизъс, може кришна, кали, зевс, один ит.н. и ще ти е през оная работа... а тия нещастни атеистчета дето не могат да го направят това са нова религиозна секта и позьори...
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1>> Тез напълно са изперкали ... как ще докажат, че не съм атеист?Първите устройства за четене на мисли, макар и все още примитивни, вече са факт. А какво ще стане след още 10-20-на години ИТ прогрес, не ми се мисли. И ако има гонения за хора с различно мислене от средностатистическото, то средновековните религиозни гонения ще изглеждат направо детска игра.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Бракът е доброволен съюз между мъж и жена, основна градивна клетка на всяко общество, наложил се е след хиляди години човешка история и цели да гарантира нормално израстване, най-добро развитие на децата (възпроизводството е генетично заложено в човек), стабилитет на взаимоотношенията между съпрузите (имуществени и неимуществени) и базово разпределение на правата и задълженията.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзВиж сега, от преследванията на атеистите са изминали над 500 години, докато дискриминирането на педе*асти продължава и в наши дни.Истината е, че хората имат нужда да са противопоставени един на друг. Дали ще е сексуалност, цвят на кожата, религия или социално положение няма значение. През цялата човешка история е имало нещо което да ни разделя,а разделението по тези критерии е глупаво.Важното е да си добър предимно към семейството си, а това е постижимо независимо от горните критерии.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре атеист, отколкото промит мозък от коя да е *** религия
5
3
 
20
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Интересно - за скапаните американци е по-голям проблем да се спазват правата на гейовете, отколкото на атеистите !?!?
4
2
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Света е такъв какъвто си го правят хората.
3
5
 
12
 
! Отговори
факт преди 6 години
Американците продължавата да изкукват и то на държавно ниво, а не просто тъпи идеи на шепа смахнати ***. Ванга беше казала - Америка започва своя залез, когато избере *** за президент! Май ще се окаже права.
2
4
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 6 години
По-голяма глупост не бях срещал!
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е чиста форма на дискриминация. аз не съм хомосексуалист аз съм атеист. не съм единствен и какво казват че не мога да се оженя. и тоя отец Денис Джонсън да не си отваря устата на всеки втори католически свещеник малтретира деца.