Рецептата Dnes: Крем супа от тиквички и фета сирене

Апетитна лятна супа
Обновена: 9 авг 2015 14:18 | 9 авг 2015 14:18, Михаела Лазарова
13
Рецептата Dnes: Крем супа от тиквички и фета сирене
Снимка: Личен архив

Продукти:

4 тиквички
500 мл пилешки бульон
500 г фета сирене
5 стръка мента
кедрови ядки за украса

Приготвяне:

Нарязвате тиквичките на филийки. Варите ги в пилешки бульон около 15-20 минути. После пасирате заедно с бульона и фета сиренето.  Добавяте ментата и пасирате отново. Изчаквате да се охлади и поднасяте с кедрови ядки и песто от босилек.

Още апетитни рецепти може да разгледате в Az-jenata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
мен преди 8 години
...просто дълбоко ме подразни, че в български сайт ми казват фета на бялото саламурено сирене, като знам че гръг или еврейн ако щеш не биха се изразили така...Подразни ме, мързела да напишеш фета в препоеъка за домашно приготвяне. Подчертавам домално. А в рестирантите могат да се главно...А на запад си ядат маслвни кяшкавали и мухали-без да ги принизявам. А на бялото саламурено сирене пишат фета и въобшв не ги бърка от къде е. А то наистина си е доста древно.Това е....:)
8
0
 
1
 
! Отговори
men преди 8 години
Да, добре айде..."саламурено сирене"...В Гърция му викат "селяки" или нещо такова..мНа запад "фета"...Ние "бяло саламурено сирене", от коза, крава, офца...може и бик, зависи журналиста колко е амбициозен....Там където си го правят, предполагам и в Африка дори, то си следва своя начин, особености, бактерии, соленост, мадленост, зрялост, вкус...Дори някой други сирня го наподобяват, като саламурените топки на моцарелата например.А рецептата не прочетох а и не ме интересува, просто ....
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намерих и Фета в магазина, сготвих по рецептата и... огромно разочарование. Мъж ми се върна, опита и каза, че ще ми тенджерките, ако пак му сготвя такива !!! Казах му, че рецептата е от сайта ви, а той вика утре да ти пуснат рецепта за кебапчета или за нещо с *** мозък.. Разочарована съм!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Ути преди 8 години
Истински булшит, както казват хамериканците
5
0
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Фета е общо название за това на което ние казваме сирене. Другото са кашкавали, моцарели, боцарели и мухъли.
4
0
 
2
 
! Отговори
до заря преди 8 години
"Фета" е гръцко сирене от овче и/или козе мляко и се продава в цял свят - точно като нашето бяло сирене е, не знам кой от кого е взел, но пък те очевидно се справят по-добре с маркетинга му.
3
1
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
до номер 1 Мен Прав си като прав ток брато, тези *** тръгват да налагат имена които нямат нищо общо с българската действителност. Фета е наложено на пазари където има един милион други кашкавали. Простата жирналистика не проумява че там където кравето сирене е с етикет Фета 500гр, ще направи тази супа по скъпа от златото. Ми фетата струва $7-8 за 0.5кг . Да си я духат тази супа !
2
4
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Какво общо има кравето сирене с каквото и да било в тази рецепта? Обясни като много просветен и умен
1
6
 
6
 
! Отговори
men преди 8 години
"Краве сирене", ***!!