Мечтаната работа – химера?

1 млрд. души по света не харесват настоящата си работа
17 фев 2016 19:55,
3
Мечтаната работа – химера?
Снимка: Архив Reuters

Избери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи да работиш нито ден. Мнозина от нас са чували тази максима от родители и близки и колкото и вярна да е тя всичко зависи от сектора и условията, в които работим.

Над 1 милиард души от различни страни по света не харесват настоящата си работа. Това показват данни от международно проучване. В Америка например над 50% от средностатистическите служители твърдо стоят зад мнението, че професията им ги потиска. Световната статистика сочи, че повечето от хората не са удовлетворени от условията на труд.

Това важи и за Светослав Касабов. Мъжът продава плодове и зеленчуци на столичен пазар, защото не е успял да си намери работа по специалността.

"Трудностите са много. Ставам в 4 часа, зареждам, отивам на борсата, цял ден стоим тук. Много са големи трудностите", обясни той.

За да решат проблема със стреса на работното място, в някои компании предоставят различни удобства за своя персонал. В софтуерна компания например служителите могат да си почиват в специални стаи за релакс. Това прави програмистите по-мотивирани.

За да избягат от цифрите и светлината на компютъра, служителите могат да ползват безплатно сауна и фитнес. При желание могат да се включат и в отбора по футбол, коментираха от компанията.

Добрите примери обаче са приложими само в някои сектори. Не всички могат да се похвалят с подобни придобивки в офиса.

И все пак - напрегната или скучна добре платена или не дотам, хубаво е да помним, че това преди всичко е просто работа.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева по Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: офиспрофесияработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
от квартала преди 8 години
ставам, пия нес кафе, отивам до шефа, зареждам една торба с джойнтак, прибирам се, свивам 100 фишека, излизам пред блока, продавам, отивам в тунела, продавам, стоя в дъжда, общувам с наркомани, вали сняг, аз съм на ъгъла на блока... става тъмно, отивам в бара в съседния блок, пия уиски, през 10 мин наркомани, продавам, пия уиски, става 4 часа, пия повече уиски, не пия кола, нито лед, ченгетата минават хвърлям кутиите, заминават, продавам... в 6 се прибирам, пия една бира и лягам да спя. трудно е
1
2
 
10
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
В зората на демокрацията всички вярваха ,че могат се развиват със собствен бизнес или в свободни професии! Сега най-успешен е персонала на чуждестранните корпорации - с кратка НЛП подготовка и промиване на мозъчния лоб искрено вярват ,че са щастливи да са ратай в собствените им къщи !