Всяко нещо е стрес, даже увеличението на заплатата

Психолози: Жените и мъжете се справят различно в стресови ситуации
3 фев 2017 18:21, Василия Пейчева
20
Всяко нещо е стрес, даже увеличението на заплатата
Снимка: bgonair.bg

Всяко нещо е стрес за нервната система. Дори увеличението на заплатата може да доведе до стрес. Това коментираха в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR психолозите Андрей Ганев и Даниел Трошеев.

Причината е как възприемаме дадедо нещо, какво е нашата нагласа към ситуацията, за да разберем дали ще ни подейства негативно или положително, обясниха специалистите.

Те съветват да променим гледната си точка за стреса, защото него винаги го има. Според тях стресът е обратната връзка на тялото към нас, за да ни каже какво се случва.

"Всяко нещо има своя смисъл и полезност, например в тялото ни няма безполезен орган. Когато има ситуация на стрес, трябва да мислим какъв извод може да извлечем от това", коментираха психолозите.

Има различия в начина, по който жените и мъжете минават през стреса. Наблюденията на психолозите са, че когато жените изпаднат в стрес, те търсят съвет от приятели, за да излязат от депресията.

При мъжете обаче е различно. Силният пол се ориентира към усамотяване и решаване на проблемите.

5622 гледания   |  Още видео


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
asko преди 1 година
"Има различия в начина, по който жените и мъжете минават през стреса. Наблюденията на психолозите са, че когато жените изпаднат в стрес, те търсят съвет от приятели, за да излязат от депресията.

При мъжете обаче е различно. Силният пол се ориентира към усамотяване и решаване на проблемите."-цитат !

Относно жените...обикновенно съветващите такива съвети им дават..че понякога им скапват целият живот...даже на децата им..за мъжете им да не говоря,понеже не са роднини...
8
1
 
19
 
! Отговори
Шаш! преди 1 година
Само допреди 60-70г. нашите дядовци и баби сами са отглеждали добитъка и зимнината, раждали са на нивата, пили са и са се къпали в реката, сами са си набавяли огрев за зимата, сами са си шили дрехите и обувките, сами са си правили обзавеждането и инструментите.

Сега всички кифли са в стрес, ако им се разчече спиралата или няма уайфи покритие.
7
0
 
10
 
! Отговори
Спинкате ли? преди 1 година
Стресът е нормално състояние при живите същества. Покоят е характерен за неживата природа. От десетина години работодателите ни карат да вегетираме и ни спестяват само "стреса" от повишаване на заплатата и от пускане в платен отпуск.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днешно време хората са толкова разглезени че всичко им се струва стрес.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.А най-голям стрес причинява да имаш много пари.Толкова е стресово,че почти няма милиардер дето да не олепи стотака.Че дори и повече.От стрес ще да е. Тия психолози са тотален аут
4
0
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 1 година
Виж ти не се бях сетил за подобна причина то сигурно заради това държат хората на смешни заплати.
3
0
 
20
 
! Отговори
Чегевара преди 1 година
Много е стресиращо, да се чудиш как да си изхарчиш увеличението.Напряво си умирам да изпитам този стрес ,особено ако увеличението е двойно :-) Къде-къде са си по спокойни хората на който е намалена заплатата .
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ми дай увеличение на заплатата, па ме чекай да умрем
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличението на заплатата е любимото ми стресово състояние.