Нутриционистите не слагат тези продукти в смутито си!

Мислим си, че е полезно, а всъщност много грешим
13 май 2017 15:22, Илияна Николова
7
Нутриционистите не слагат тези продукти в смутито си!
Снимка: pixabay

Не е толкова просто да си приготвите полезно смути. Специалистите по хранене съветват да не слагате каквото ви падне в смутито или шейка си, ако искате те наистина да са полезни. Нутриционистите никога не слагат определени съставки в собствените си смутита – не го правете и вие!

Ето кои са те:
 
Замразен йогурт
 
Замразеният готов йогурт може и да е страхотен на вкус и да прави смутито ви наистина хубаво и приятно за пиене, но не е добър вариант. Този продукт е много богат на мазнини и в повечето случаи съдържа изкуствени подсладители и консерванти, пише womenshealthmag.com Вместо него в смутито си слагайте обикновено кисело мляко.
 
Подсладител
 
Няма нутриционист, който да постави изкуствен подсладител в собственото си смути, само за да замести захарта. По-добре е да употребите естествен неин заместител като меда или стевията. Подсладителите са няколко стотин пъти по-сладки от захарта, което предизвиква значителни и резки скокове в нивата на кръвната захар. Това крие сериозен риск от отключване на диабет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
бе кат гледам тва не трябва, онова не трябва, ама на *** български език означава, че трябва да ви *** у смутито...
4
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Методи преди 6 години
Нищо не разбрах от тази статия, някой смутил с нещо некакви провинциалисти. Некой може ли да обясни на *** български за какво става върпос тука?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До TURKАми 500г под турско робство/ окупация или там каквото, турците не са успели да ни наложат тази дума йогурт, но окупацията чрез реклама успя! Без коментар!
2
1
 
17
 
! Отговори
TURK преди 6 години
А "ЙОГУРТ" Е ТУРСКА ДУМИЧКА И СЕ ПИШЕ "YOĞURT",КОЕТО ПЪК НА ТУРСКИ Е КИСЕЛО МЛЯКО.....АМА НАЛИ И БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СТЕ МОДЕРНИ,ЧЕ:ЙОГУРТ,ЧЕ НУТРИЦИОНИСТ,ЧЕ СМУТИ,ЧЕ ДРЪН,ДРЪН ТА ПЛЯС.....СЯКАШ НЕ МОЖЕТЕ НА ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ДА ГО НАПИШЕТЕ ПРОСТИЧКО "КИСЕЛО МЛЯКО",ТА ЕДИН ТУРЧИН ТРЯБВА АКЪЛ ДА ВИ ДАВА ЗА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.....ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ПЪТНИК С ТОЗИ ПРЕКРАСЕН ЧОВЕШКИ МАТЕРИЯЛ
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво по дяволите е нутриционист?