Кои са най-мръсните кътчета в кухнята?

Всяко кътче, през което и от което излизат домашните ви любимци или насекоми
21 май 2017 21:30, Михаела Лазарова
1
Кои са най-мръсните кътчета в кухнята?
Снимка: freeimages

Свикнали сме да поставяме под съмнение хигиената в ресторантите и заведенията. Не че нямаме основание да го правим, но не си даваме сметка как нашата собствена кухня може да ни разболява и го прави.

Колкото и усърдно да мием приборите за хранене и да бършем плотовете за приготвяне на храна, има определени кътчета в кухнята ни, които са свърталище на микроорганизми и бактерии. Ще се изненадате кои са най-мръсните кътчета в кухнята според изследване на учени от Университета Дрексъл във Филаделфия.

Вашият хладилник

Хладилникът вероятно няма да учуди повечето от вас с лошата си хигиена и това е напълно нормално, защото в него се съхранява храна и честото почистване е по-трудно. Колебанията в температурата на хладилника заради отварянето и затварянето му, гниенето на различните продукти в него, както и честото му пипане с мръсни ръце създават много сериозна бактериална среда.

Вашите гъби за съдове и кухненски кърпи

Второто по мръсотия нещо в кухнята са гъбите и кърпите. Колко от нас се сещат да сменят гъбата за измиване на чинии през няколко дни? Надали са много. Кърпата, с която бършете съдовете и ръцете си в кухнята също трябва да се пере възможно най-често.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
5
 
! Отговори
Отговор: преди 6 години
В които застане някой комунист.