Да пътуваш във времето и пространството: Докладът The Gateway на ЦРУ

Възможно ли е да прескочим ограниченията на мозъка?
Обновена: 18 фев 2021 22:19 | 18 фев 2021 21:10, Нели Христова
66
Да пътуваш във времето и пространството: Докладът The Gateway на ЦРУ
Снимка: CIA

През 1983 г. ЦРУ създава класифициран доклад за техника, наречена Gateway Experience. Тя включва система за обучение, предназначена да фокусира изхода на мозъчните вълни, за да промени съзнанието и в крайна сметка да избегне ограниченията на времето и пространството.

ЦРУ се интересува от всякакви психични изследвания по това време, включително теорията и приложенията на дистанционното гледане - когато някой разглежда реални събития само със силата на ума си. Оттогава документите са декласифицирани и са достъпни.

Но какво е Gateway Experience?

Ето разбивка на доклада, както и съветите на ЦРУ как да избягаме от ограниченията на времето и пространството.

Историята

1950-те - Робърт Монро, изпълнителен директор на радиоразпръскването, започва да открива доказателства, че специфичните звукови модели имат идентифицируеми ефекти върху човешките възможности. Те включват бдителност, сънливост и разширени състояния на съзнанието.

• 1956 г. - Монро образува научноизследователска част в рамките на своята производствена корпорация за радиопрограми RAM Enterprises. Целта е да се изследва въздействието на звука върху човешкото съзнание. Той е обсебен от "Учене на сън" или хипнопедия, която излага спящи хора на звукови записи, за да увеличи запаметяването на научената по-рано информация.

• 1958 г. - Докато експериментира със съня, Монро открива необичайно явление. Той го описва като усещания за парализа и вибрация, придружени от ярка светлина. Твърди се, че това се случва девет пъти през следващите шест седмици и завършва с изживяване извън тялото (OBE).

• 1962 г. - RAM Enterprises се мести във Вирджиния и се преименува на Monroe Industries. Компанията става активна в собствеността на радиостанции, кабелна телевизия, а по-късно и в производството и продажбата на аудиокасети. Тези касети съдържат приложни знания от корпоративната изследователска програма, която е преименувана на Института Монро.

• 1971 г. - Монро публикува "Пътешествия извън тялото" - книга, на която се приписва популяризирането на термина "извън телесно преживяване".

• 1972 г. - Класифициран доклад циркулира в американските военни и разузнавателни общности. Той твърди, че Съветският съюз влага пари в изследвания, включващи ESP и психокинеза с цел шпионаж.

• 1975 г. - Монро регистрира първия от няколко патента, отнасящи се до аудио техниките, предназначени да стимулират мозъчните функции, докато лявото и дясното полукълбо се синхронизират. Монро нарича дублираното състояние Hemi-Sync (полусферична синхронизация) и твърди, че може да се използва за насърчаване на психическото благосъстояние или за задействане на променено състояние на съзнанието.

• 1978 до 1984 г. - армейският ветеран Джоузеф Макмонигъл допринася за 450 мисии за дистанционно гледане в рамките на Project Stargate. Той е известен като "Отдалечен изглед № 1". Но това е съвсем друга история.

• 9 юни 1983 г. - Изготвен е доклад на ЦРУ "Анализ и оценка на процеса на шлюза". Той предоставя научна рамка за разбиране и разширяване на човешкото съзнание, извънтелесни експерименти и други променени състояния на ума.

• 1989 г. - "Отдалеченият зрител" Анджела Делафиора Форд помага да се издири бивш митнически агент, който е избягал. Тя определя местоположението му като "Лоуъл, Уайоминг". Американските митници го залавят на 100 мили западно от град Уайоминг, Ловел.

• 2003 г. - ЦРУ одобрява разсекретяването на доклада.

• 2017 г. - ЦРУ декласифицира 12 милиона страници записи, разкриващи неизвестни досега подробности за програмата, която в крайна сметка ще стане известна като Project Stargate.

Докладът

Персонал

Автор на доклада The Gateway Process е подполковник Уейн М. Макдонел, наричан просто Уейн. Няма огромно количество информация за мъжа, нито снимки. През 1983 г. Уейн е натоварен от командира на оперативната група на армията на САЩ да разбере как функционира The Gateway Experience - астрална проекция и преживявания извън тялото. Уейн си партнира с куп различни хора, за да изготви доклада, най-вече Ицхак Бентов, много достъпен в Google американо-израелски учен, който помогна като пионер в индустрията за биомедицинско инженерство, пишат от VICE.

Научен подход

От самото начало на доклада Уейн заявява намерението си да използва обективен научен метод, за да разбере процеса на Gateway. Различните научни пътища, които той предприема, включват:

• Биомедицинско проучване за разбиране на физическите аспекти на процеса.

• Информация за квантовата механика за описание на същността и функционирането на човешкото съзнание.

• Теоретична физика за обяснение на времево-пространственото измерение и средствата, чрез които разширеното човешко съзнание го надхвърля.

• Класическа физика, за да пренесе целия феномен на извънтелесни състояния на езика на физическата наука (и да премахне стигмата на окултна конотация).

Методологични референтни рамки

Преди да се потопи в Gateway Experience, Уейн разработва референтна рамка чрез дисекция на три дискретни методологии за промяна на съзнанието. Според него няма начин да преминете през The Gateway без солидна основа в техниките за промяна на мозъка.

1) Той започва с хипноза. Езикът е изключително плътен, но основната същност е следната: лявата страна на мозъка екранира входящите стимули, категоризира, оценява и придава значение на всичко чрез самопознавателни, словесни и линейни разсъждения. След това лявото полукълбо подрежда внимателно подготвените данни към некритичното, холистично, ориентирано към модела дясно полукълбо, което приема всичко без съмнение. Хипнозата действа, като приспи лявата страна или поне я разсейва достатъчно дълго, за да позволи на входящите данни директно и безспорно влизане в дясното полукълбо. Там стимулите могат да достигнат до сензора и моторните корти на десния мозък, които съответства на точки в тялото. Тогава предложенията могат да изпращат електрически сигнали от мозъка към определени части на тялото. Правилното насочване на тези сигнали, според доклада, може да предизвика реакции, вариращи от изтръпване на левия крак до чувство на щастие. Същото важи и за повишените сили на концентрация.

2) Уейн продължава с трансцендентална медитация. Той я различава от хипнозата. Чрез концентрация субектът черпи енергия нагоре по гръбначния мозък, което води до акустични вълни, които преминават през мозъчните вентрикули, до дясното полукълбо, където стимулират мозъчната кора, преминават по хомункула и след това към тялото. Вълните са промененият ритъм на сърдечните звуци, които създават симпатикови вибрации в стените на пълните с течност кухини на мозъчните вентрикули. Той забеляза, че симптомите започват от лявата страна на тялото, потвърждавайки съучастието на десния мозък. Бентов също заявява, че същият ефект може да бъде постигнат при продължително излагане на акустични вибрации 4 - 7 херца / секунда. Той предполага, че стоенето до климатик може също да свърши работа. (Дейвид Линч и други известни личности са отдадени последователи на трансценденталната медитация днес.)

3) Biofeedback, от друга страна, използва лявото полукълбо, за да получи достъп до долната мозъчна, двигателната и сензорната кора на десния мозък. Докато хипнозата потиска едната страна на мозъка и ТМ заобикаля изцяло тази страна, биологичната обратна връзка учи лявото полукълбо да визуализира желания резултат, да разпознае чувствата, свързани с достъпа на дясното полукълбо, и в крайна сметка да постигне резултата отново. С повторение левият мозък може надеждно да влезе в десния мозък и да укрепи пътищата, така че да може да бъдат достъпени по време на режим на съзнателно търсене. Впоследствие върху целевата част на тялото се поставя цифров термометър. Когато температурата й се повиши, обективното потвърждение се разпознава и състоянието се засилва. Постигането на биологична обратна връзка може да блокира болката, да подобри усещането и дори да потисне туморите, според доклада.

Механиката на шлюза

С това Уейн прави първи удар в процеса на шлюза. Той го класифицира като "тренировъчна система, предназначена да донесе засилена сила, фокус и съгласуваност на амплитудата и честотата на изхода на мозъчните вълни между лявото и дясното полукълбо, за да промени съзнанието"

Това, което отличава Gateway процеса от хипнозата, TM и biofeedback, е, че той изисква постигане на състояние на съзнание, при което електрическите мозъчни модели на двете полукълба са равни по амплитуда и честота. Това се нарича Hemi-Sync. Хората не могат сами да постигнат това състояние. Аудио техниките, разработени от Боб Монро и неговия институт (които включват поредица от ленти), твърдят, че предизвикват и поддържат Hemi-Sync.

Тук документът преминава към използването на кавички и други отчети, за да опише силите на Hemi-Sync. Уейн използва аналогията на лампата спрямо лазера. Оставен на себе си, човешкият ум изразходва енергия като лампа, по хаотичен и несвързан начин, постигайки много дифузия, но относително малка дълбочина. При Hemi-Sync обаче умът произвежда "дисциплиниран поток от светлина". И така, след като честотата и амплитудата на мозъка станат кохерентни, той може да се синхронизира с разширените енергийни нива на Вселената. С тази непокътната връзка, мозъкът започва да получава символи и да показва удивителни проблясъци на холистична интуиция.

Техниката Hemi-Sync се възползва от честотния отговор (FFR). Работи по следния начин: външна честота, емулираща разпозната, ще накара мозъкът да я имитира. Така че, ако субектът чуе честота на ниво Тета, той ще се измести от покойното си ниво Бета. За да постигне тези неестествени нива, Hemi-Sync поставя една честота в лявото ухо и контрастираща честота в дясното. Тогава мозъкът изпитва делта честотата, известна още като честота на ударите. В наши дни това е по-познато като бинаурална музика. Gateway Process въвежда поредица от честоти с минимална чуваемост на подсъзнателни нива. С отпясната лява половина на мозъка и тялото във виртуално състояние на сън, условията са идеални за насърчаване на мозъчните вълни с по-висока амплитуда и честота. Наред с подсъзнателните внушения от Боб Монро, субектът след това може да промени съзнанието си.

Системата Gateway работи само когато аудиото, което се въвежда чрез слушалки, е придружено от физическа тишина, сравнима с други форми на медитация. Това увеличава вътрешния резонанс на субекта до звуковите честоти на тялото, например сърцето. Това елиминира "бифуркационното ехо", при което сърдечният ритъм се движи нагоре и надолу по тялото седем пъти в секунда. Поставяйки тялото в състояние, подобно на сън. Gateway, подобно на медитация, намалява силата и честотата на сърдечния ритъм, изтласквайки кръвта в аортата. Резултатът е ритмична синусоида, която от своя страна усилва звуковия обем на сърцето три пъти. След това това усилва честотата на изхода на мозъчните вълни. Кората, заобикаляща мозъка - твърдата мозъчна обвивка - и течността между този кора и черепа, в крайна сметка започват да се движат нагоре и надолу, с .0005 и .010 милиметра.

Тогава тялото, базирано на собствените си микро-движения, функционира като настроена вибрационна система. Докладът твърди, че цялото тяло в крайна сметка предава енергия между 6,8 и 7,5 херца, което съответства на собствената енергия на Земята (7 - 7,5 херца). Получените дължини на вълните са дълги, около 40 000 километра, което също е периметърът на планетата. Според Бентов сигналът може да се движи около световното електростатично поле за 1/7 от секундата.

За да обобщим, процесът на шлюза протича по следния начин:

• Индуцирано състояние на спокойствие

• Кръвното налягане намалява

• Кръвоносната система, скелетът и другите системи на органи започват да вибрират със 7 - 7,5 цикъла в секунда

• Постигнат е повишен резонанс

• Получените звукови вълни съвпадат с електростатичното поле на земята

• Тялото и земята и други подобно настроени умове се превръщат в единен енергиен континуум.

По-дълбоко в психо-квантовото ниво

След това Уейн се обръща към самата природа на материята и енергията. По-материално (или по-малко), твърдо вещество в строгата конструкция на термина, обяснява той, не съществува. Атомната структура е съставена от трептящи енергийни решетки, заобиколени от други трептящи енергийни решетки с огромни скорости. Тези нива на трептения варират - ядрото на атома вибрира при 10 до степен 22, молекулата вибрира при 10 до степен 9, човешката клетка вибрира при 10 до степен 3. Въпросът е, че цялата Вселена е една сложна система от енергийни полета. Състоянията на материя в тази концепция са просто вариации в ъстоянието на енергията.

Резултатът от всички тези движещи се енергии, отскачащи от енергията в покой, проектира 3D режим, модел, наречен холограма. Съзнанието може да се разглежда като 3D мрежа, наложена върху всички енергийни модели, пише Уейн. Използвайки математика, всяка равнина на мрежата може след това да намали данните до 2D форма. След това нашите двоични умове могат да обработват данните и да ги сравняват с други исторически данни, записани в нашата памет. Тогава нашата реалност се формира от сравнения. Дясното полукълбо на мозъка действа като първичен матрикс или рецептор за този холографски вход. След това лявото полукълбо го сравнява с други данни, намалявайки го до своята 2D форма.

Фазата на щракване

"До този момент нашата дискусия за процеса на шлюза беше относително проста и лесна за проследяване. Сега забавлението започва", пише Уейн в доклада си. Това, за което той подготвя командира, четейки този опиянителен доклад, е разкриването - как можем да използваме шлюза, за да надхвърлим измерението на времето и пространството.

Времето е измерване на енергия или сила в движение - това е измерване на промяната. Това е наистина важно. За да може енергията да бъде класифицирана като движение, тя трябва да бъде ограничена във вибрационен модел, който може да ограничи движението си, като я запазва неподвижна. Енергията, която не се съдържа по този начин, е без граници и се движи без ограничение или измерение към безкрайността. Това дисквалифицира безграничната енергия от измерението на времето, защото няма скорост на промяна. Енергията в безкрайността, наричана още "абсолютното състояние", е напълно в покой, защото нищо не я ускорява или забавя - отново без промяна. Следователно това не допринася за нашата холограма, за физическото ни преживяване. Не можем да го възприемем.

Сега обратно към честотите. Вълновите трептения възникват, защото вълната отскача между две твърди точки на покой. Това е като игра на електромагнитни горещи картофи (картофите са вълната, а ръцете на участниците са границите на вълната). Без тези ограничения нямаше да има трептения. Когато една вълна удари една от тези точки на покой, само за един кратък миг, тя "щрака" от пространството-времето и се присъединява към безкрайността. За да се случи това, скоростта на трептене трябва да падне под 10, а мощността до -33 сантиметра в секунда. За момент вълната навлиза в нов свят. Картофът просто изчезва в измерение, което не можем да възприемем.

Теоретично казано, ако моделът на вълната на човешкото съзнание достигне достатъчно висока честота, "щраканията" могат да достигнат приемственост. Казано по друг начин, ако честотата на човешкото съзнание може да спадне под 10 до степента от 33 сантиметра в секунда, но над състояние на обща почивка, то може да надхвърли времето и пространството. Опитът на Gateway и свързаната с него техника на Hemi-Sync е предназначена за хората да постигнат това състояние и да установят последователен модел на възприятие в ново осъзнатите измерения.

Паспорт към холограмата

На теория можем да постигнем това по всяко време. Но тук нещата стават малко хлъзгави. Вселената също е свързана с цялата холограма, пише Уейн. Тази супер холограма се нарича "торус", тъй като приема формата на очукана масивна самостоятелна спирала. ..

Този модел на Вселената видимо отразява моделите на електрони около ядрото на атом. Галактиките на север от нашата се отдалечават от нас по-бързо от галактиките на юг; галактиките на изток и запад от нас са по-отдалечени. Енергията, която е произвела материята, която изгражда Вселената, на която в момента се радваме, в крайна сметка ще се върне в себе си. Нейната траектория е яйцевидна, известна още като космическо яйце. Докато се извива обратно върху себе си, тя навлиза в черна дупка, преминава през гъсто натъпкано енергийно ядро, след което се изплюва от другата страна на бяла дупка и започва процеса отново.

Цялата холограма на Вселената - торусът - представлява всички фази на времето: миналото, настоящето и бъдещето. Изводът е, че човешкото съзнание, доведено до достатъчно променено (фокусирано) състояние, може да получи информация за миналото, настоящето и бъдещето, тъй като всички те живеят едновременно в универсалната холограма. Уейн разсъждава, че нашето всеобхватно съзнание в крайна сметка участва във всезнаещ безкраен континуум. Дълго след като напуснем пространствено-времевото измерение и холограмата, която всеки от нас възприема, нашето съзнание продължава.

И това е контекстът, в който се намира Gateway Experience.

Техниката

По-долу е даден контур на ключовите стъпки за достигане на нива на фокус, необходими за противопоставяне на пространствено-времевото измерение. Това е ангажиран и продължителен процес, който най-добре се постига в контролирана среда.

Кутията за преобразуване на енергия: Процесът на шлюза започва с обучение на субекта да изолира всякакви странични проблеми, използвайки процес на визуализация, наречен "кутия за преобразуване на енергия".

Резонансно тананикане: Индивидът се въвежда в резонансно тананикане. Чрез произнасянето на продължителен единичен тон, заедно с хор на лентите, умът и тялото постигат състояние на резонанс.

Утвърждението на Gateway: Участникът е изложен на нещо близко до мантра, наречена The Gateway Affirmation. Той трябва да си повтарят варианти на "Аз съм просто физическо тяло и дълбоко желая да разширя съзнанието си".

Hemi-Sync: Индивидът най-накрая е изложен на звуковите честоти Hemi-Sync и е насърчен да развие връзка с възникващите чувства.

Допълнителен шум: Практикуват се техники за физическа релаксация, докато честотите на Hemi-Sync се разширяват, за да включват "розов и бял" шум. Това поставя тялото в състояние на виртуален сън, като същевременно успокоява лявото полукълбо и повишава вниманието на дясното полукълбо.

Енергийният балон: След това индивидът се насърчава да визуализира създаването на "енергиен балон", започващ в горната част на главата, простиращ се във всички посоки до краката, след което отново нагоре. Има няколко причини за това, основната от които е, че този балон ще осигури защита срещу съзнателни субекти, притежаващи по-ниски енергийни нива, които той или тя може да срещне, когато е извън тялото.

Фокус 12: Практикуващият може постоянно да постига достатъчно разширено осъзнаване, за да започне да взаимодейства с измерения извън неговата физическа реалност. За постигането на това състояние са необходими съзнателни усилия и повече "розов и бял шум" от звуковия поток.

Инструменти: След като се постигне Фокус 12, субектът може след това да използва серия от инструменти, за да получи обратна връзка от алтернативни измерения.

Решаване на проблеми: Индивидът идентифицира фундаментални проблеми, запълва разширеното си съзнание с тях и след това ги проектира във Вселената. Те могат да включват лични трудности, както и технически или практически проблеми.

Образец: Съзнанието се използва за постигане на желани цели във физическата, емоционалната или интелектуалната сфера.

Цветно дишане: Лечебна техника, която съживява енергийните потоци на тялото, като си представя цветовете по особено ярък начин.

Инструмент за енергийна лента: Тази техника включва представяне на малка интензивно пулсираща точка светлина, която участникът зарежда. След това той или тя използва искрящия, вибриращ цилиндър от енергия (известен преди като точка), за да насочи силите от Вселената, за да излекува и съживи тялото.

Дистанционно гледане: Последваща техника на инструмента Energy Bar при която точката се превръща във въртящ се вихър, през който индивидът изпраща въображението си в търсене на просветляващи прозрения.

Карта на живото тяло: По-организирано използване на енергийната лента, в която потоци от различни цветове текат от точката към съответно оцветените телесни системи.

Приблизително 5 процента от участниците достигат до това следващо ниво, според доклада.

Фокус 15 - Пътуване в миналото: Допълнителният звук на лентите Hemi-Sync включва повече от същото, плюс някои подсъзнателни предложения за допълнително разширяване на съзнанието. Инструкциите са изключително символични: времето е огромно колело, в което различни спици дават достъп до миналото на участника.

Фокус 21 - Бъдещето: Това е последното и най-напреднало състояние. Подобно на Фокус 15, това е движение извън пространството и времето в бъдещето.

Движение извън тялото: Само една лента от многото е посветена на движение извън тялото. Тази лента е посветена на улесняване на извънтелесното състояние когато моделите на мозъчните вълни на участника и енергийните нива достигнат хармония с околната електромагнитна среда. Според Боб Монро, участникът трябва да бъде изложен на бета сигнали от около 2877,3 цикъла в секунда.

Липсващата страница

Една любопитна характеристика на The Gateway Report е, че изглежда липсва страница 25. В долната част на страница 24 пише "И, вечната мисъл или концепция за себе си, която произтича от това самосъзнание служи на..." Докладът се връща на стр. 26 и 3 раздела по-късно, сякаш Уейн току-що е разкрил самата тайна на съществуването.

Пропастта не е останала незабелязана. Има петиция Change.org с искане за нейното публикуване. Множество искания от Закона за свобода на информацията изискват същото. В отговр ЦРУ заявява, че никога не е притежавало страницата от самото начало.

Една теория гласи, че онзи разбойник Уейн М.-фрикинг-Макдонел нарочно е пропуснал страницата. Теорията твърди, че това е лакмус - ако някой наистина се противопоставя на измеренията във времето и пространството, със сигурност ще може да намери страница 25.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
1
 
! Отговори
Гулю преди 3 години
До: номер 43Е баба ти как да не е летяла? Като яхне метлата, и стой та гледай!Не се подиграва на баба му. Ако наистина е летяла колкото Гагарин то този коментиращият е от потекло на вещери.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 43Е баба ти как да не е летяла? Като яхне метлата, и стой та гледай!
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 48Да, със Джордж Клуни. На английски заглавието на филма е "The men who stare at goats".
45
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
Това което пропуснах да спомена е, че съм чел такъв научнофантастичесн роман.В него са включени именно такива феномени като "дистанционно наблюдение".Много фантастика, малко наука!
44
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
Това са пълни глупости на търкалета!Програмата се казва Stargate Project и това което не се споменава в статията е, че тя е закрита още през 1995 година с резолюция че няма никакви реални резултати!Много по-интересни са днешните научно-технически разработки, част от които разработват средства за четене на мисли, интерфейси от типа мозък-машина и подобни.Вече се продават дронове, контролирани с мисъл. А представете си военните разработки какви чудеса правят! Например управление на изтребител!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айнщтайн каза, че такова понятие като "време" не съществува в реалността а е създадено само за човеците за да могат да изчислят колкто още им остава да живуркат на планетата - та в този ред на мисли, как така ще пътувате във времето господа магьосници? И мъртвите ли ще върнете към живот? бухахахахаха
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То има и филм за това, казва се ,"мъжете, които се взираха в кози", или иначе казано как безумно се харчат парите на данъкоплатците.
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази статия е в стил вестник Шок , НЛО или Знахар.
40
1
 
1
 
! Отговори
СССР преди 3 години
До Рушофилски тролС много древни представи си,приятелче!
39
3
 
3
 
! Отговори
A3 преди 3 години
stargate seriala ne go li sprajaha predi 10tina godini shtoto e mnogo tap. zastho si mislijat che asko sega go restartirat shte e po-razlichno?
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 49 АнонименВземи пси и втората "доза" за да полетиш
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упааааа ! Уткрих америка ! С тая програма са "кацали" на Луната некога щото иначе и сега хне можат да кацнат
36
5
 
9
 
! Отговори
ПсихоЛунатик преди 3 години
Аз като си помисля, че в левия джоб имам 5 кинта...бръквам и не намирам нищо! Извод:.. Снощи жената пак ме е преджобила!
35
10
 
15
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Мислиш ли, че дори и един нормален човек ще загуби 10-15 минути от времето си, за да прочете тези вербални диаpии, които преписа отнякъде и изсипа тук? Честно...
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Но тук нещата стават малко хлъзгави."Те са толкова хлъзгави, че накрая разсекретяват доклада - защото никаква практическа полза, изглежда, не може да бъде извлечена от тази мета-психо-пара разработка. На теория съм извън времето и пространството и господар на вселената, обаче като се събудя, краката ми отвити, а джобът празен.
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5G е точно такъв експеримент, не случайно го разсекретяват точно сега.
32
1
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Иначе, за пространството разсъждава украинец. Като не искате да ги наричате руснаци. Не знаете за кой става дума нали ? Хахахаха Човек може само да се забавлява с простолюдието.
31
3
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Айде бе ? У сащ създаден първоначално ? Паскал,Лайбниц и след това Атанасов ,а преди това - Поднебесната.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците спят в луксозни СПА центрове, краварите спят по кашони на земята, а около тях се търкалят празни шишета от ферментирало уиски менте.
29
13
 
10
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
руснаците са много напред..........в глупостта си, простотията и най- вече в спането върху печките с квас в ръка.