Как домът ни да е чист през цялата година

Един път в месеца почистете печката и микровълновата фурна отвътре
27 апр 2023 10:18, Михаела Лазарова
7
Как домът ни да е чист през цялата година
Снимка: Istock

Чистотата в един дом без съмнение е от голяма важност. Но често пъти сякаш за да я поддържаме са необходими много усилия. В следващите редове ще ви подскажем как можете да си съставите план за действие, разпределен през различните периоди. Ето го и него:

Всеки ден

За да избегнете натрупването на нечистотия, за предпочитане е всеки ден да миете чиниите и да обръщате специално внимание на мивката. За съжаление, ако пропуснете дори един ден, рискувате в кухнята да се образуват неприятни миризми. Обърнете внимание и на плотовете, според материала, от който са направени използвайте и подходящи почистващи средства и кърпи. Нека част от вашата ежедневна рутина е и изхвърлянето на боклука, както и прането.

Всяка седмица

Веднъж седмично обръщайте внимание на вашите уреди в кухнята – машини за сок, микровълнови печки, малки фурни, чопъри, фурни за хляб – всички се цапат и ако не ги почиствате редовно, рискувате нечистотиите да се натрупат и след това ще е почти невъзможно да ги почистите. Към ежеседмичната си рутина за почистване включете и измиването на тоалетната, ваната, банята, душа и умивалниците. Избършете огледалата, насъбралата се домашна прах, сменете спалното бельо, почистете с прахосмукачка, почистете пода, сгънете прането и при необходимост, изперете дрехи на ръка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а сексът през цялата година?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как? Ами като го чистите!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От каде пари за чистачка, ве? То за месо няма, те чистачка да наемаме!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно как - с чистене.....
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При най-добро желание и ентусиазъм в чистенето, физически е невъзможно всичко да се свърши. Още повече, ако човек е зает с работа през деня. Не сме роботи. Ето защо трябва, особено на жените да се намали работната седмица и часовете работа, за да може да обръщат внимание на чистотата и хигиената в дома. И да се погрижим за себе си.
2
1
 
8
 
! Отговори
Мр пропър преди 1 година
Като излезете на хотел или под наем за една година.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си наемете чистачка.