Нежна дивост: Meszecsinka и Миленита на една сцена

Концертът е на 19 октомври в София
3
Нежна дивост: Meszecsinka и Миленита на една сцена
Снимка: PR

Една от най-самобитните унгарски формации, добре позната и обичана у нас – Meszecsinka, ще гостува у нас за съвместен концерт с Миленита и нейния бенд в Sofia Live Club. Тази комбинация никак не е случайна - поводът е официалния Ден на българо-унгарската дружба 19 октомври. 

Именно на тази дружба рожба е проектът Meszecsinka – унгарската група с българско име.

България среща Унгария в лицето на две едновременно нежни и диви жени: Миленита и Анамари. Всяка от тях с ярка индивидуалност и изключителна харизма, всяка от тях начело на формация, единствена по рода си и невъзможнa за поместване в стилови рамки.

Очаровала феновете на Беглика 2015 и гостуваща често със самостоятелни гигове у нас, Meszecsinka се радва на непрекъснато увеличаваща се фенбаза сред българската публика. Нейно ядро са Аннамария Ола (вокали, флейта) е вокал на Fokatelep (хедлайнер на Беглика 2012), а Емил Билярски (клавир, китара) 15 години свири в психеделичната Korai Öröm, добре известна и у нас.

Meszecsinka е формирана от  двамата през 2009 г. Свирят из цяла  Европа, САЩ и Канада, заснемат  клипове на Червения площад  и на българското Черноморие. Актуалният им албум Awake In A Dream е наречен от пресата "гениален", "world music албум на годината" и е горещо приет от публиката в различни страни.

Meszecsinka ще гостуват през октомври още в Пловдив, във Велико Tърново и във Варна.

19 октомври е и датата на излизането на соло албума на Емил Билярски, озаглавен "Само сам знам".

Билети за концерта на Миленита и Meszecsinka вече са в продажба онлайн и в мрежата на Eventim на цени 12 лв. на предварителна продажба и 15 лв. на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МиленитаMeszecsinka
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
........... преди 6 години
ееееееееееееех Миленита.......