У-лицата с Влади и Макси: Деца у дома в любопитно време

Две сестри с един талант - музиката
Обновена: 8 апр 2020 12:50 | 8 апр 2020 12:13, Петя Славова
9


Снимка: Личен архив

Виж други галерии »
Влади и Макси 

"Музиката може да промени света, защото може да промени хората." Думите са на Боно от U2 и звучат в унисон с несигурното настояще и притихнали градове. Музиката спасява, доказва силата си, особено в трудни моменти. Напоследък едно от най-вдъхновяващите притаеното ни всекидневие,  е свиренето по балконите, клипчетата с песни на медици и полицаи, вдъхващи вяра и надежда на обществото.

Песните спасяват и Влади и Макси да преживеят по лесно това "любопитно" време. Те са сестри, усетили влечението си към музиката още от съвсем малки. Влади се занимава с пеене от  7-годишна, докато по-малката й сестра Макси улавя правилните тонове още преди да проговори.

Двете учат в столични училища и са добре познати на съучениците и учителите си, участвайки в почти всички тържества. Пеят заедно и по отделно в различни конкурси. Тананикат си и по цял ден у дома, по възможност не в банята след 22.00 , за да не пречат на съседите.

Макси споделя, че в началото я е било срам да пее пред чужди хора, но постепенно преодолява страха си. Влади е по-смела на сцената. И двете сменят доста школи, докато намират своя вокален педагог – Вяра Иванова. "Уникален човек е", разказват момичетата. Наричат я съкровище и чакат всеки урок с нея с голямо  нетърпение. "Помага ни не само да покажем вокална техника, но и как да представим песента чрез нашата визия и глас по различен и индивидуален начин. – разказва Влади. Вяра Иванова ги е спечелила още от първия път, когато е общувала с тях. "Тя е творец, пише музика и е супер креативна, а на нас ни доставя информацията смляна, разбираема.", допълва още момичето.

Двете са добре познати в музикалните конкурси. Понякога са заедно на сцената, друг път – не. Печелят и доста награди. Макси се притеснява преди да се появи на сцената. "Но като изляза, забравям за всичко", отбелязва тя и допълва, че толкова често се появява в конкурси, че вече си има и приятели сред другите участници.

И за двете сестри наградата е вид признание, което им дава възможност да видят на какво ниво са, къде е мястото им сред другите. "Не е като да пееш пред близките, които е ясно, че ще те похвалят. Тук чуваш чуждото и професионално мнение. Всеки иска награда, но тя зависи от това как си се представил в дадения момент. Може да си много по-добър от някой друг, но просто да не е бил твоя ден и да не излееш емоцията, която си искал да предадеш на хората", обяснява и Влади и допълва, че вярва и се вслушва в съветите на професионалистите.
Обича да изпълнява джаз, соул, поп, хип хоп, Ар ен Би. Сред любимите им изпълнители са Михаела Маринова, Нора, Мария Илиева, а от чуждестранните певици харесват Алиша Кийс и Кристина Агилера.

У дома

Вкъщи не спираме да пеем. Аз съм много емоционална и в силни моменти сядам на пианото и мелодията излиза сама под пръстите ми – разказва въодушевено Макси – тази музика ми въздейства. Записвам я и я пращам на мама, която пък пише текстовете и е готова песента. Имам вече три композиции – "Палаво лято", "My little dog" и "Мама". Започнала съм и нова песен. Влади пък предпочита да пише стихчета пред мелодия. "Определено сестра ми е слухарката и като нещо ме затрудни, се обръщам към нея. Помагаме си”, разказва тя, а Макси уточнява – "Тя ми дава текст, а аз го правя да звучи".

Двете се допълват и като пеят в дует . Това си личи, особено на конкурси. "Като сме заедно може да се прикриваме – споделя Влади – Нейният глас е по-висок и ако й трябва нисък тон, мога да го поема и да се включа, за да мине всичко гладко", разказва тя. И макар да не помнят да са правили гафове, когато излизат в дует, Макси предпочита да е сама на сцената. Така й е по-лесно.

Сега, естествено също са у дома. Няма как. "Никога не сме си представяли, че такова нещо, което сме гледали само във филмите, ще се случи и в действителност.  – разказват момичетата. Но засега не скучаят. - Подготвяме си уроците за училище, продължаваме да се занимаваме с музика и солфеж онлайн, правим си експериментални клипчета, правим неща, за които преди това не сме намирали време, гледаме филми, четем книги, играем настолни игри, правим гимнастика, почиваме си.", разказват още те и допълват, че като свърши всичко това първо искат да видят приятелите си, както и своите баби и дядовци. Не на последно място е и мечтаната много дълга разходка на чист въздух.


 

И макар сега много да им допада да пеят, не са убедени, че с това ще се занимават цял живот.  "Определено ще пеем, но не знаем дали само като хоби", отбелязва Влади. И макар да е чувала приказката, че "Музикант къща не храни", не вярва в нея. "Убедена съм по-скоро, че ако човек не слуша сърцето си, то ще се потисне. Така все ще се чуди какво ли би станало, ако е правил  това, което е обичал, защото идеята на живота е да си щастлив. Животът е песен, която трябва да изпееш."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: музикаВлади и Макси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде не съм писал за децата, напротив, да са живи и здрави, това са кавъри, на някакви мега *** песни, мое мнение :). Да направят примерно на Таря с Nqghtiwsh кавър, да им видиме певческите способности :). С този бавен такт на балади почти вскяко второ момиче може да го изпее.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не го възприемам това натрапване на деца в последните години в разни музикални конкурси.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те са деца, няма да ти свирят дед метал
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сладки, браво на тях!
5
0
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
неочаквана ваканция
4
1
 
1
 
! Отговори
ТИ СИ ЛИГАВ НЕ ПЕС преди 4 години
До Анонимен
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неочаквана ваканция, имаше такъв сериал навремето, обстоятелствата сега не са много различни.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** лигавите песни, слушах по 3 секукнди от всяка. Пускам си Slayer, да си оправя ушаците :Д
1
2
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БРАВО ДЕЦА