Пънк групата "Спални места" представиха "Прагматично тъжен"

Лицата на новото пънк поколение в България издават нов албум
11 авг 2021 13:28, Ния Христова
4
Групата "Спални места" е създадена през 2018 г. и оттогава не спира да провокира и да привлича все повече почитатели. Предстои да излезе и новият им албум, озаглавен "Прагматично тъжен" /Песни за лагерен огън на открито и закрито/. 
 
"Пънкът не е мъртъв. Ние се чудехме между чалга и пънк. Но чалгарките не ни връзват и така решихме да е пънк", споделиха пред Bulgaria ON AIR Кубрат Аргилашки и Борис Божилов от група "Спални места".
 
Китаристът и барабанистът разказаха за създаването на групата.
 
"Началото беше през 2018 г. Ние се познаваме от много отдавна и един ден просто се събрахме", казаха членовете на бандата. 
 
Кубрат Аргилашки разказа и как са записали новият си клип. "Сниман е в Рибарица, като цяло беше много забавно, но объркахме локацията. И записвахме на лента. Вторият ни албум е доста по-искрен. Просто ми харесва лента, защото е като лепило за звука и искахме да е по- истинско", посочи той.
 
Музикантите подчертаха, че пънкът в България е жив и те са доказателството. 
 
"Най-много слушаме родителите си (смеят се) и слушаме всички пънк банди. Справяме се много добре. На нас ни се получава, имаме си фенове. Гледаме по деветдесетарска музика да слушаме. Опитваме се да пресъздадем времето на 90-те", споделиха от групата.
 
И издадоха тайната за името на бандата "Спални места".
 
"Името - всичко започна, когато аз и басистът бяме започнали даскало и започнахме да пием малко повече, все нямаше къде да спим. Тогава нямаше още нощен градски транспорт. Спали сме на кучета,  в спални вагони и така се роди идеята за "Спални места", отбеляза Аргилашки. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
КАКВИ СА ТИЯ НАР.КОМАНИ ?
3
3
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Тия са на недостижими светлинни години от Експлойтед. В България няма добър Рок, защото тези които го правят срамят Българският език, защото са ***, защото са чuфytu
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пълни
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркаджии