Тейлър Суифт обра Eвропейските музикални награди на MTV

Певицата взе четири отличия в Дюселдорф
14 ное 2022 14:13, Петя Славова
8
Тейлър Суифт обра Eвропейските музикални награди на MTV
Снимка: БГНЕС

С рекордно постижение завърши годината си Тейлър Суифт като спечели четири награди на Европейските музикални награди (ЕМА) на MTV в Дюселдорф.

Певицата, която оглави номинациите заедно с Хари Стайлс (с по седем номинации), си тръгна с четири титли, включително за най-добър изпълнител, най-добър видеоклип и най-добър дългосвирещ видеоклип за 10-минутната версия на "All Too Well".

Американската звезда, която в момента оглавява класациите с изпълнението си "Anti-Hero" от новия си албум "Midnights", се появи изненадващо на наградите в Дюселдорф, за да прибере наградата си - последната от дългата поредица отличия за певицата и авторката на песни. Приемайки първата си награда за вечерта, тя заяви: "Феновете са единствената причина всичко това да ми се случва."

Давид Гета и Биби Рекса откриха шоуто със съвместния си хит "I'm Good (Blue)”.

Рекса обясни пред репортерите: "Нямахме представа, че ще избухне и ще стане толкова вирусна в TikTok. И ето, че я изпълняваме и сме номинирани за "Най-добро сътрудничество".

„Muse”, които се завърнаха на EMA за огнено изпълнение на "Will of the People", а по-късно спечелиха наградата за най-добър рок изпълнител. Те посветиха наградата си на народа на Украйна и на жените в Иран.

Сватбени камбани

Тазгодишното шоу беше водено от младоженците Рита Ора и Тайка Уайтити. Ора не разочарова с множество смени на тоалети, а Уайтити се пошегува, че е насочил вниманието си към своята попзвезда.

Отсъстващата Ники Минаж също бе отличена с три награди за най-добра песен, най-добър хип-хоп и категория, наречена "супер странно момиче". Стайлс, който в момента е на турне в САЩ, спечели награда за най-добро изпълнение на живо, предаде БГНЕС.

След победата си на Евровизия през май украинската група „Калуш” направи едно от най-силните и трогателни изпълнения на вечерта, като оцвети залата в синьо и жълто в подкрепа на Украйна. На червения килим фронтменът Олег Псюк обясни, че с новопридобитата си слава могат да подкрепят и да разпространяват информация за тежкото положение на украинския народ.

"За нас е важно да бъдем гласът на Украйна, да имаме възможност да бъдем по целия свят, да изнасяме концерти и да говорим за Украйна, да говорим за войната, да говорим за нашата култура, култура, която се бори срещу войната."

Британският рапър Stormzy изпълни баладата "Fire Babe", излязла тази седмица от дългоочаквания му трети албум "This is What I Mean".

OneRepublic изпълниха своя "Top Gun: Maverick" "I Ain't Worried" със специално видео въведение от самия Том Круз, което според тях не е било лесно да се получи.

Сред другите изпълнители на вечерта бяха Ава Макс, която блестеше в огромен диамант, пеейки "Million Dollar Baby", и Тейт Макрей, която изпълни компилация от своите хитове: "She's all i wanna be" и "uh oh".

По време на вечерта бяха обявени 17 неутрални по отношение на пола категории, за които гласуваха феновете. Шоуто, излъчвано от PSD Bank Dome, ще бъде показано в повече от 170 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: наградиMTVтейлър суифт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Radio video преди 1 година
Клипчетата не са лоши.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с неутралните по пол не ги разбирам. В живота има реалности, полове.
6
0
 
9
 
! Отговори
Разлигавен преди 1 година
на това младо гадже как да не му напълниш задния двор с хубави неща. Без значение дали може да пее или не.
5
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Може и да няма най-добрите гласови данни, но е факт, че е една от най-известните изпълнителки. Ти ако погледнеш топ класациите за БГ музика ще видиш, че повече от половината ни изпълнители не могат да и стъпят и на малкия пръст.
4
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
До АнонименАлиша Кийс наистина има по-добри гласови данни, за Риана е спорно и не се разголва по-малко от Тейлър Суифт. Въобще качествената съвременна музика е в ъндърграунда - събота бях на страхотен съвместен концерт на Saturnus и Esoteric.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тейлър Суифт изобщо не е добра певица. Не може да мечтае да се съзтезава с Риана или Алиша Кийс по гласови данни....но е скандална а в САЩ това се цени. Тейлърчето - това е новата Мадона. Повече пищене и голотии, по-малко песен. И в България си имаме Глория, Ивана и пр. и те обират награди.
2
3
 
1
 
! Отговори
И ко? преди 1 година
И тая като ***. Отървава се без обвинение след обир.
1
1
 
5
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Боли ме сакса