Кухи фирми за ДДС – причина за бруталния разстрел в Нови Искър?

Полицията проверява търговските дейности на Неделчо и Кети
4 яну 2018 07:00, Анисия Иванова
126
Кухи фирми за ДДС – причина за бруталния разстрел в Нови Искър?
Снимка: Булфото

Дедесарска схема най-вероятно е довела до шесторното убийство в Нови Искър. Това е и основната версия, по която работят в момента разследващите, съобщиха шефът на следствието Борислав Сарафов и главсекът на МВР Младен Маринов.

Ден след бяха открити жертвите на масовия разстрел, на Икономическа полиция е възложена пълна проверка на търговската дейност на една от жертвите – 41-годишния Неделчо Юнаков.

Според съседи на фамилията мъжът се занимавал ремонт на автомобили и тирове. Проверка на "Монитор" в Търговския регистър обаче показа, че Юнаков е бил собственик на дружество, регистрирано като строителна фирма.

Още по темата

През късната есен на 2012 г. мъжът придобива 100% от дяловете на "Бау Консултинг", които обаче 8 месеца по-късно продава на друг човек. Тя е типичното кухо дружество - без дейност, офиси и работници. Фирмата е сменяла собствеността си три пъти за последните 4 години.

"Основно проверяваме дейността на убития Неделчо Юнаков, тъй като имаме информация, че той се е занимавал с кухи фирми за ДДС. Установяваме и начина, по който е придобит имотът - кои са бившите му собственици и какви са били взаимоотношенията с тях. Всички факти и обстоятелства са важни за нас, но основно работим по дейността на убития", обясни Маринов.

Фирмата, в която е бил собственик Неделчо, е издала фактури за строително-монтажни дейности на голяма птицеферма в Северна България - скеле, стъргане, грундиране, шпакловка теракота, вътрешна мазилка, гипсова шпакловка, зидария и външна изолация на обекта. След ревизията на получателя на фактурите се изяснило, че са фиктивни, ДДС-то по тях не е признато от НАП, но историята е от 2012 г., а окончателното решение на съда е отпреди 1 г.

Избитото семейство в Нови Искър се е нанесло в къщата, където се е разиграла трагедията, преди само 8 месеца. Имотът е купен заедно с още една сграда, хангар и парцел през април за сумата от 127 000 лева. Покупката е направена от убитите Неделчо и Кети.

Търговските дейности на втората съпруга на Неделчо също са обвити в мистерия.

Преди години тя създала фирма - "Деви Ке" заедно с още две жени. Дружеството е регистрирано на адрес в столичния квартал "Люлин". Апартаментът преди години е бил собственост на друга от съдружничките във фирмата - Десислава. Именно заради нейн дълг в момента върху дяловете на "Деви Ке" има наложен запор. Десислава и Кети били съседки и живеели врата срещу врата в "Люлин". Според съседи Кети, дъщеря й Нанси и майка й Елена били обикновени хора и не личало да са с възможности.

Съседите от входа никога не са чували двете жени - Кети и Десислава, да имат обща фирма и са категорични, че никой от апартаментите им не е бил действащ офис. Хората не знаели с какво са се занимавали двете, нито пък какви са били професиите им. Те обаче си спомнили, че продали жилищата си горе-долу по едно и също време и дори че последвали препродажби.

Никой не знае къде са отишли да живеят. Сега в апартамента на Кети живее самотна жена, а в този на Деси – семейство. По документи обаче жилището се води собственост на мъж, чийто съдружник пък е свързан с дружества, собственост на панамски офшорки. Засега обаче търговската дейност на Кети публично не се свързва с разстрела на фамилията.

"Правят се балистични експертизи, за да се установи с какво оръжие е стреляно и дали е само едно. Част от убитите са застреляни в гръб", обяви директорът на Националното следствие Борислав Сарафов. Той допълни, че тепърва ще се изяснява кой от убитите е застрелян пръв. Проверява се и дали Кети е била качена насилствено в джипа и откарана в гористата местност, където бе открито тялото й.

Според разследващите е стреляно с оръжие 22-и калибър - т.нар. флоберов калибър, Диаметърът на куршумите бил 6,3 мм. Такъв калибър се ползва често при убийства на мафиоти - пистолетът е безшумен, а малкият куршум се смачква и е труден за балистична експертиза.

Самият калибър обяснява и множеството изстрели - подобен куршум е много лек, лети с ниска скорост и с един изстрел може да убие човек само в сърцето. Смята се, че раните в главите на жертвите пък са контролни, които убиецът направил за всеки случай. Гилзите по пода пък говорят за поне 3 пълнителя - пистолет с 22 калибър има между 10 и 12 куршума. Според една от версиите убиецът е бил повече от един.

Крадец, който се е крил в имот в близост на къщата на ужасите, е бил заловен в нощта на шесторното убийство в Нови Искър. Обирджията бил спипан от бизнесмен, който го забелязал в имота си и веднага се обадил на полицията. Униформените дошли и го прибрали. Все още обаче няма официални данни крадецът да е свързан с масовото покушение. Не се съобщава също така дали има дори и малки подозрения, че той може да е жестокия килър. В същата вечер още една къща в Нови Искър е била разбита.

Загадка пред разследването е убийството на Кети. Тя единствена не е открита в къщата. Първоначално се смятало, че може да е убила роднините си и да е избягала. Оказало се обаче, че Неделчо се обадил на сина си Георги дни преди разтрелите на Нова година и му казал, че мащехата му е изчезнала. До кладенеца, където жената била хвърлена, полицаите били заведени от комшия на семейството. Следово куче пък посочило, че тялото ѝ е в кладенеца. Жената била с куршум в главата, аутопсия проверяваше за следи от други изстрели. До джипа на семейството, паркиран наблизо, е намерено намериха тефтерче, собственост на убитата.

След назначените експертизи трябва да се установи дали Кети е убита в семейната къща, където бяха открити във вторник следобед петте трупа, или е гръмната в колата, а след това убиецът се е отървал от тялото в кладенеца.

След двата огледа, продължили над 18 часа, се установи, че труповете на жертвите са били местени в различни стаи в къщата, с което извършителят вероятно е искал да заблуди разследващите. Убиецът е бърсал кръвта от пода, защото на мястото е намерена кофа с вода, в която имало кръв и парцал, разказа пенсионираният полицай от Второ РПУ в София Йордан Кръстанов.

В двуетажната къща са намерени телата на бащата Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му дъщеря Нанси на 16 г., на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

От МВР и прокуратурата обявиха още, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник..


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя си е жив психопат.
8
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки нормален българин знае че източване то на ДДС се покровителства от управляващите по високите етажи на Властта. Един селянин от Нови Искър сам не може да направи нищо.
7
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представям си ако това се беше случило по времето на Орешарски колко много умни и красиви щяха да залеят Жълтите павета.
6
5
 
29
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Инфото ви е нещо като във вица за епидемията от Гъша хуйня.
5
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са подробности. Важното е че сме стабилни и Псртията ни води към Европейски висоти.
4
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста странно и плашещо.Да убиеш 6 човека за пари,че за каква сума трябва да става на въпрос?Не е ли по-логично(и мн по-евтино)да поръчат само виновника,а не цялото семейство+невинни свидетели?Трудно се разтрелват 6 човека и куче с не автоматично оръжие от един килър с малко пистолетче.Толкова бързо,че дори никой не е потърсил помощ,не се е опитал да избяга през прозорец,да се затвори в стая и т.н.Защо ще мие кръв и ще м'ести трупове?Не е ли по-лесно да запали къщата?Има нещо много гнило тук.
3
20
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е спрял да се отчита на Суджука.
България е Държава на мафията и корупционно блато.
Сега управляващите мафиоти искат да съсипят и Пирин.
2
7
 
36
 
! Отговори
Алчни мизерници преди 2 години
Алчни мизерници, ненаяли се, сега парите, които ги е откраднал, ще си ги харчи на оня свят, жалко само за децата му...
1
6
 
30
 
! Отговори
Неа преди 2 години
За пари , разбира се ... Да не мислите че от любов е ... Какво като е станало преди година ? Те пък веднага ще тръгнат да ги убиват за да се компрометират сами ...така ли ???? Ех , ех .....