Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа

Част от тях умишлено изхвърлят документите си
4 ное 2018 14:06, Боряна Павлова
108
Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа
Снимкa: Reuters, архив

Повечето кандидати за убежище продължават да пристигат в Германия без документи за самоличност, пише днес в. "Велт ам зонтаг", като цитира данни, предоставени от германското външно министерство в отговор на запитване от партия "Левите", предаде ТАСС.

Още по темата

През първото полугодие на тази година 58 на сто от пълнолетните бежанци са влезли на германска територия без документи. Според федералната служба по миграцията и бежанците известна част от тях умишлено изхвърлят документите си за самоличност, "вероятно, за да увеличат шансовете си при разглеждане на молбите за убежище", предаде БТА.

Според статистиката на германското вътрешно министерство 88 на сто от афганистанските кандидати за убежище, 89 на сто от еритрейците и 95 процента от алжирците влизат в страната без документи.

Още по-голям дял са бежанците без лични карти и паспорти от Нигерия, Сомалия и Гамбия - 97 до 99 на сто. За отбелязване е, че тази година без документи са само 21 процента от сирийците и турците, подали молба за убежище в Германия.
 


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
ГЛОБАЛЕН ПАКТ преди 7 месеца
Защо България желае да подпише на 11.12. т.н. Глобален Пакт за Миграция, който ще отвари вратата на Европа за милиони мигранти от Африка и Близкия Изток ? Този пакт обрича на бавна смърт Европа. ЗАЩО НЕ СЕ ВОДЯТ ДИСКУСИИ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ
ПАКТА ? ООН не е демократично избрана институция и не може да упражнява ДИКТАТ върху СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ. САЩ, АВСТРАЛИЯ, УНГАРИЯ, ПОЛША, ЧЕХИЯ, АВСТРИЯ И ДАНИЯ няма да подпишат Глобалния Пакт за Миграция, те да не са по-глупави от нас.
58
0
 
2
 
! Отговори
АзГ преди 7 месеца
Абе, забравете социализъм, капитализъм, социална пазарна икономика -
всичко ще остане в ИСТОРИЯТА след подписването на ЧУДОВИЩНИЯ Глобален
Пакт за Миграция. Всички социални системи, дори и на Германия ще бъдат
съсипани, европейската култура и идентичност ще бъдат унищожени,
европейците ще се превърнат до 20-30 години в малцинства в собствените
си страни. Както виждам, в България не се дискутира за Пакта и Б.Б. ще го подпише като васалничи на Меркел и Юнкер. Жалко !
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Леле ужас, не трябва тия да са в европа!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не пише за никаква партия Левите във Велт ам зонтаг , какво са писали БТА или ТАСС куче влаче рейс...........хаха
55
1
 
14
 
! Отговори
до Авторката преди 7 месеца
Германия има към 1 500 000 нелегални Бежанци от 2015 до днес , да сте чували по Медиите им , няма и няма да има такава Информация , не са глупави да си правят Реклама че са им влезли толкова много нелегални Бежанци
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мигрантите без документи,трябвада се спират на границата с Гърция,Македония,България,Хърватия,Румъния...на ЕС.
53
0
 
18
 
! Отговори
От Германия преди 7 месеца
Номера е следния идват без документи.Казват че са на 14 а са на над 20 и си ги оставят.Тук разни хора казват чче това са си истински мъже от време на време но ги изкарват расисти и темата се приключва.
52
2
 
16
 
! Отговори
Баба Ванга преди 7 месеца
Огин ке я гори Западна Европа! Ке видите времето наближава!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама верно много приличат на гърци тия....
50
1
 
45
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Добро утро! Документите си изгубили, а телефоните - не!?
Афганистанци, еритрейци, нигерийци -- това са от най-raднитe raдини в света, Бог да ги опази от тях, понеже не се пазят сами..
49
0
 
30
 
! Отговори
А бе преди 7 месеца
Няма смисъл повече да се плямпа по въпроса-а всяка партия/страна в Европа да заеме позиция-"за" или "против" мигрантите!Хората вече да преценят какво желаят и да гласуват по съответния начин.Или пък навсякъде да се направят референдуми.Тея,които искат мигранти-да си ги приемат у тях,но да не карат другите!
48
5
 
3
 
! Отговори
Kiro преди 7 месеца
do Един пробит долар
Ти май живееш в страната която описа храниш се от парите на немците и си се притеснил нещо за тях.
47
1
 
27
 
! Отговори
НямА значение от преди 7 месеца
къде са "горките,искащи да живеят на соцпомощи и кражби"- дали от Южна или от Централна А.Видяха "братята си",че преминават държави нелегално,за да се облажат от цивилизована Европа и сега "усвояват добрите практитки;-)).А най-голямата ПРЕСТЪПНОСТ е вГВАТЕМАЛА:заинтересувайте се от хора,работещи в европейски посолства.Вероятно искат да "населят САЩ с гватемалци и да прехвърлят престъпния контингент там.НО БРАВО на Тръмп!
Така трябва да действаме и в ЕС! Какво и пред кого тази "ПОЛИТКОРЕКТНОСТ"??
46
0
 
19
 
! Отговори
евроатлантик преди 7 месеца
Баба Меркел какво чака да праща часрния си самолет и да ги пребира,всичките имигранти са ядрени инженери, IT специялисти,лекари и стомотолози
45
0
 
66
 
! Отговори
Един пробит долар преди 7 месеца
не струва прехвалената немска икономика пред десетките милиони същества които ТРЯБВА да храни-пои-облича-грее-учи на немски-строи жилища-детски градини-специални хранителни магазини-да ги обучава на професионални умения и прочее...И накрая - -НИЩО! Ще се получат огромни гета - като туморни разсейки - пълни с млади мъжаги - фъфлещи неразбираемо и гледайки много лошо - за по натам не ми се и мисли...
44
14
 
40
 
! Отговори
преди 7 месеца
Няма проблем . 5000 лв и стават българи ,нали така бе Боце!
43
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предпочитам тези от централна америка защото поне са християни пред мюсюлманите които са от ДРУГ СВЯТ.
42
2
 
59
 
! Отговори
акуд преди 7 месеца
аз защо без лична карта или паспорт не мога да отида в германия, а дори ще бъда задържан. А съм европейски гражданин. А меркел????? ЕС има нужда от нов фюрер
41
0
 
37
 
! Отговори
ЕВРОПА и ЕС преди 7 месеца
да се поучи от Д.Тръмп: ОТ ВЧЕРА се пускат за УБЕЖИЩЕ САМО носещи ДОК за самоличност, влизащи от ОФИЦИАЛНИТЕ гранични пунктове.ВСИЧКИ южноамериканцИ, пресичащи река между Мексико и САЩ са ВРЪЩАНИ ОБРАТНО по реката, защото НЕЛЕГАЛНО и БЕЗ ДОК.
КОГА ЕС ще вземе ТАКОВА ИНтелигентно решение? ИЛИ ще продължим по махленски и НЕОРГАНИЗИРАНо да ги ПРИЮТЯВАМЕ ? И да си "скубим косите", че не трябва да са в ЕВРОПА. ЛЪЖАТ ни БЕЗОБРАЗНО. И ние мълчим . СТИГА!.
А българи- трафиканти- да имат 30г. ЗАТВОР!!!
40
14
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 7 месеца
Фалшива новина! Цитира се несъществуваща информационна агенция!