След вълната атентати: Полицейски час в Шри Ланка

Временно блокират и социалните мрежи в страната
21 апр 2019 14:05, Петя Славова
29
След вълната атентати: Полицейски час в Шри Ланка
Снимка: БТА

Министерството на отбраната на Шри Ланка съобщи, че след вълната от атентати с много жертви на острова въвежда за неопределено време полицейски час, който влиза в сила незабавно, предаде Франс прес.

Правителство обяви също, че временно блокира социалните мрежи, за да попречи да се разпространява неточна и фалшива информация във връзка с атентатите.

Още по темата

Общо осем експлозии отекнаха в хотели и църкви в столицата Коломбо, в столични предградия и в източната част на Шри Ланка. До момента никой не е поел отговорност за актовете, отбелязва ТАСС..

Европейски и световни лидери, заявиха, че са потресени от случилото се, осъдиха атентатите, изразиха съчувствие и солидарност, предложиха помощ на шриланкийските власти, посочват Асошиейтед прес.

Сред тях са германският канцлер Ангела Меркел и президентът Франк-Валтер Щайнмайер, руският президент Владимир Путин, британският премиер Тереза Мей и турският президент Реджеп Ердоган, австрийският канцлер Себастиян Курц афганистанският президент Ашраф Гани, индийският министър-председател Нарендра Моди, външното министерство на Пакистан, министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е научил за атентатите с ужас и е дълбоко опечален.

В изявления три страни от Арабския полуостров - Бахрейн, Катар и Обединените арабски емирства - също заклеймиха атаките. ОАЕ призова "международната общност да сплоти редиците си и да изкорени бича на тероризма в името на международния мир и сигурност", а Бахрейн изтъкна, че "тези актове на тероризъм са несъвместими с религиозните принципи и човешките и нравствени ценности".

Архиепископът на Коломбо призова отговорните за насилието да бъдат жестоко наказани. Архиепископът на Париж Мишел Опти написа в Туитър: "Защо толкова омраза в деня, когато честваме любовта? На този Великден в мислите и чувствата си сме с нашите убити братя и сестри в Шри Ланка".
Вълната от насилие осъди от Ерусалим и Католическата църква в Светите земи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
12
 
! Отговори
роден 1914-та преди 4 години
Тоя Жан клод още ли е на тоя пост?