Система на ръба: В Елзас и заразените лекари работят!

Поне 1 човек с нужда от респирация пристига на всеки час
27 мар 2020 14:56,
28
Система на ръба: В Елзас и заразените лекари работят!
Снимка: БГНЕС

Елзаският регион е един от най-тежко засегнатите от коронавирусът във Франция и новите случаи от разболели се са толкова много, че много от тях не успяват да получат медицинска грижа, пише DW.

В Университетската болница в Страсбург медицинският персонал работи дори и да е заразен с коронавирус, а пациентите над 80 години вече не получават терапия с респиратори.

За възрастните се полагат само "грижи за край на живота с опиати и хапчета за сън", твърдят служители от германския Институт за кризисна медицина от Тибинген в писмо до властите в провинция Баден-Вюртемберг, която граничи с Елзас.

Германски медицински експерти посетиха болницата в Страсбург в понеделник и след завръщането си предупредиха за "реална заплаха" за влошаването на ситуацията. Те призовават местните германски власти да се подготвят "спешно" епидемията да достигне това ниво и през границата.

Още по темата

Според доклад на експерти, един пациент, нуждаещ се от респиратор, пристига в болницата в Страсбург на всеки час. Там вече има 90 легла с необходимото оборудване, но капацитетът се разширява. Само трима от 90-те пациенти на интензивно лечение бяха по-млади от 50 и без предишни заболявания. Всички пациенти, които могат да се движат и не се нуждаят от спешна помощ, се изписват от здравното заведение.

Елзас е един от най-засегнатите региони във Франция. Счита се, че февруарският митинг в град Милус е допринесъл за драматичното разпространение на вируса в региона и в цялата страна.

Според последните данни на Worldometer от 27 март, заразените с COVID-19 във Франция са 29 155, а починалите от болестта – 1696.

Френската армия подготвя полеви болници в районите на Страсбург и Милуз и пациентите ще бъдат прехвърлени там. В допълнение към големия недостиг на болнични легла и оборудване за защита, има все по-малко медицински персонал, който може да се справи с големия брой пациенти. Болниците вече започнаха да назначават лекари от други отделения като педиатри и дори студенти по медицина. Петима медицински работници във Франция вече са починали от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее Франция! Най-великата страна! Бързо възстановяване! Vive la France!
24
2
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Франция са 50 милиона. Бедата е че здравните системи се изродиха. Акцентът е на операции за разкрасяване и смяна на пола, а средства за истинско здравеопазване няма.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Пичага, интубацията е далеч по сложна процедура от "две тръбички в носа". Това е просто подаване на кислород. Интубацията включва машини и програмиране, което управлява цялото дишане и сатурация на болния. Това е доста по сложен за настройване и адаптиране към нуждите на болния процес.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се казва... мамата си трака...
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казаха че на по-старите не дава вентилатори, а само на младите, защото нямт достатъчно.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че в тоя сайт има някакви психично болни хора. Които никога не се били в болница и по някаква причина се считат за безсмъртни. Мили хора, не сте безсмъртни. И ако на вас самите не ви пука дали сте живи, помислете за жените/мъжете/децата си, за родителите си, за които няма да има кой да се грижи, когато си отидете. Които вероятно ще заразите заради тъ.потията си. В Италия и Испания, вече и Франция, не могат дори да погребат родителите си. А има и много млади хора в тежко състояние. Мислете
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е кво стана сега, нали немаше страшно, обикновено грипче ?помните ли умниците, дето го разправяха това и дали има информация къде са ?че нещо не ги виждам напоследък ?
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
i nema snimka, video na edin respirator, nito katalog s ceni i proizvoditeli...
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
za 2 trabichki v nosa i ustata na bolnia i butilka kislorod, goliama fiesta s artisti, drehi, maski, shapki...edin futbolen otbor otglejda edin bolen ...ooo
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да сравните тази статия с worldometer където за Франция почти не се обновяват резултатите, от днес и за САЩ. Страните започват да крият истинските данни за заразените. Което е доста тъпо, предвид това колко е глобализиран света. Така че не вярвайте на числата, вярвайте на лекарите, които разправят ужасяващи истории за ситуацията в болниците.
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го вярвам това! Според мен най зле е в русия
14
8
 
5
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 4 години
Ще затрия електората на бсп с тоя вирус! Евалла! ГЕРБ ПОБЕДА!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ви демокрация.. баба ви и дядо ви направо им правят евтаназия...
12
6
 
2
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 4 години
До Шоломон ПасиАко искаха да измрат по възрасните хора нямаше да се борят с всички средства а щяха да оставят вируса да мине и който оживял оживял. Проблемаът е че тези мерки може да унищожат икономиката по такъв начин, че косвените жертви да са 100 пъти повече. Което може и да целта де...
11
3
 
13
 
! Отговори
Примитивен балканец преди 4 години
Наистина не мога да разбера защо живота на старите хора не е евроатлантическа ценност, а правото на гей двойките да осиновяват деца е? Къде е логиката?
10
6
 
12
 
! Отговори
Шоломон Паси преди 4 години
Щом си минал 80-те вече не си ценен за евроатлантизма. Станал си лош материал и за теб няма място е неолибералното общество.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми нормално ако са добре въпреки че са заразени да продължават да работят. Няма да се заразят пак с вируса. Даже могат да спестят от защитни облекла.
8
13
 
6
 
! Отговори
Тотален геноцид, преди 4 години
дано и българските емигранти там дето се правят на големи французи, да дадат фира
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшно готини костюми имат, а Путин ходи със жълт костюм струващ 2 000 долара.
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние обикновените хора ви питаме: Защо е така хилава прехвалената от вас система? Богати сте. В Г-7 сте. Произвеждате все по-високотехнологични телефони, телевизори, перални, лаптопи, предназначени за ненаситното консуматорско общество, а един микроскчен вирус ви хвърля в хаос и ви докара до фиаско? Дружно се молете на Путин и Русия. Руснаците притежават мобилни лаборатории за локализиране на вирусни огнища, мобилни дизенфектиращи станции, висококласни вирусолози, а вие нямате. Вижте ги в Бергам