Решено е, природният газ поскъпва с 20% от септември

Регулаторът определи новата цена на закрито заседание
38
Решено е, природният газ поскъпва с 20% от септември
Снимка: БГНЕС

Цената на природния газ от 1 септември ще бъде в размер на 22,46 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), реши КЕВР.

Още по темата
Решението е взето днес от КЕВР на закрито заседание.

Така природният газ поскъпва с 20%.

Новата цена няма да се отрази на цените на парното и топлата вода.

Определянето й стана след проверка на енергийното министерство, според която цената е определена правилно и са спазени законовите изисквания.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименне само това!..Освен дивотията "мегаватчас" ,лепната за суровина,която се измерва в кубически метри,са добавили и други ЗАИГРАВКИ...ако сте обърнали внимание:-Цитираната цена е БЕЗ НАЧИСЛЕНИЯТА за ДДС,"достъп","пренос" и "акциз"!така че крайната цена за потребителя ще "удари тавана"!..
30
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до ПроСоТоЗа съжаление много прибързано не си ме разбрал.Аз никъде не съм и намекнал за "причините" за това УВЕЛИЧЕНИЕ!..Най-малко пък съм имал предвид..както вие много прооосташки се изразявате, "***".Просто отбелязах ФАКТА,че в разстояние на само два месеца ГРЪМОВНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ на "кевр" се обърнаха на 180 градуса!В предното им изявление Ванката твърди:"Твърденията за повишение имат политически цели",обаче СЕГА изведнаж ПОВИШЕНИЕТО вече "не гони политически цели"..ТРАГЕДИЯ!ПЪЛНА
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрочем сега се зачетох по темата...Значи герберастките айдуци от 16 януари 2019 година, са променили газта да се изчислява в мегаватчаси, вместо в кубични метри. Нищо, че по уредите го отчита в кубични метри... Само и само да се краде от народа се правят, кви ли не врътки... Неразбираеми фактури за парно, ток, газ...
28
1
 
19
 
! Отговори
до ПроСоТо преди 3 години
Като професионалист те съветвам да отидеш на преглед, а като човек да спреш с глупостите си.Цената е повтарям заради девирсификацията и скъпият демократичен втечнен нискокачествен газ от шисти, който ние купуваме, както купихме и чертежите за ескадрила Фръц-16.Ясно е че си напоен с омраза към *** или както ти е угодно да ги наричаш, но не са те виновни в случая колкото и да ни го натрапваш!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска му работа
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест, всичките хвалби на Боко за намаляването на цената, отидоха на кино?
25
0
 
18
 
! Отговори
ТЕЦ-Банкя преди 3 години
Ха ха, е защо така бе герберастки смешници и крадци.Нали уж го бяхте намалили, от което никой не разбра.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял ден мисирките го повтарят, като папагали!Каква е тая цена за мегаватчас на природен газ бре?Газта се мери в кубични метри, и обикновено цената е за 1000 кубични метра!
23
0
 
13
 
! Отговори
гъзъ преди 3 години
що да не го увеличат със задна дата... да ни е честото! де го сега боко да се хвали с намалението от 50%+.
22
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
припомнихте ли си това,което ви напомних долу?..хорошо!...Щото следва "НОВО ПЕТ":-"Цената на природния газ от 1 септември ще бъде в размер на 22,46 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), реши КЕВР."..Хареса ли ви?..Горди сте,нали,че ви правят 24/7 на "ОБЕЗЯНИ"?!..с товаробскосъзнание сте за никъде!..И в Съюза вече гледат на вас като съществатрета категория..
21
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
такааа..Седнали ли сте?.01.07.2020:-"Токът поскъпва, а парното и природният газ поевтиняват, обявиха от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).""По думите на Иванов българските граждани ще плащат по-малко за парно през следващия отоплителен сезон, отколкото през предишния. Намалението за страната е средно 12,69%. Твърденията за повишаване преследват политически цели, категоричен е той.Природният газ пък става 19,10 лева за мегават час. Намалението е с 6,05%, обясни председателят
20
0
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
пенсионер 30% увеличение заплатите на Държавните Бюрократи, 20% увеличение на Газа - значи Стадо някъде още ще ви ударят - може би Ток +10% за да покриете Заплатите на Държавните Тун3ядци!
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еbaти цирка... Оня ден надолу, сега ще изкарат това намаление през г.ъ.3.a на народа
18
1
 
15
 
! Отговори
бял р0б преди 3 години
само 20% ли?! малко е!!
17
5
 
15
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Вместо Южен поток да акустура на крайбрежието ни и да сме първа страна сега плащаме огромни суми за газта. Благодарение на онзи, който се хвали, че е спрял 3 големи руски проекта.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер наглост, просто скандално. 20% е ОГРОМНО увеличение. Как и защо решиха, че трябва да увеличават цената?!? Както пишат коментиращите по-долу, това е защото снабдяваме газ от САЩ. Огромни разходи за транспорт по тръбите под океана. Затова и евроатлантиците не искат да купуваме руски газ - за да може да пият кръвта ни и да наливаме пари в американската икономика, вместо българите да ползват по-евтино руско гориво. Само между другото, не харесвам Путин, нито комунистите.
15
4
 
15
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Даааааааааааа и пак Русия ще им е виновна на фашагите...
14
2
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Щото газта е от правилната тръба, американска. Скъпа ама хубава...... качествена.
13
3
 
25
 
! Отговори
защо преди 3 години
"Новата цена няма да се отрази на цените на парното и топлата вода."Вкъщи и аз имам парно и топла вода. На газ! Та питам: Мойто парно и топла вода няма да поскъпне нали?Благодаря
12
3
 
25
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Ето това вече е нещо, за което трябва да се протестира