Тъжният опит на български проститутки в Германия: Чувствах се безкрайно мръсна

С други професии никога не бих изкарвала толкова пари, признават те
23 сеп 2020 22:00, Елка Василева
139
Тъжният опит на български проститутки в Германия: Чувствах се безкрайно мръсна
Снимка: архив, БГНЕС

И трите са от България. Дошли са в Германия с различни планове. Свързва ги единствено желанието да изкарат пари за семействата си у дома. Германски медии разказват историите на три проститутки от България.

 Техният опит е тъжен, но и поучителен. И навярно може да бъде полезен за всички онези, които биха тръгнали по стъпките им. За три жени от България разказват германското списание "Фокус" и обществено-правното радио "Дойчландфунк", което в 25-минутно предаване представя и историята на българката Дана, предаде Дойче веле.

"Чувствах се безкрайно мръсна"

"Отведоха ме на третия етаж в една къща. Там един мъж ми взе всички документи и ми съобщи, че оттук нататък трябва да работя на това място. Каза, че ако искам скоро отново да видя децата си, трябва да я върша тази работа. А аз не познавах никого, не знаех нито дума немски, нямах и пари. Последните си 100 евро дадох за транспорта. Когато разбрах къде съм попаднала, нямах сили за друго, освен да плача. Много ме беше страх, защото такова нещо досега бях виждала само по филмите. Исках единствено да умра, да се хвърля от третия етаж. Исках всичко да свърши. Знаех, че не желая да живея така, чувствах се безкрайно мръсна."

Още по темата
Авторите на радиопредаването поясняват, че Дана има три деца, за които се грижи майка ѝ в България. Дошла в Манхайм, за да работи като чистачка - познати от селото ѝ обещали работа в някакъв хотел. Като самотна майка без никакво образование това ѝ се видяло добър шанс.

Жените от Румъния, България или Унгария са "евтината стока" на пазара за платена любов в Германия, посочват авторите на предаването и цитират експерти, според които около 150 000 жени от Източна Европа предлагат в Германия сексуални услуги.

Една от тях е и Ивелина - също българка, също майка на три деца, пристигнала да търси по-добър живот в Германия. Мъжът ѝ я пребивал от бой, тя избягала от него и се захванала с проституция в България. В германския град Некарщат дошла преди десет години. И тук обаче животът на Ивелина не е никак розов. Тя работи в най-долния сегмент на професията, обслужва клиенти в задните стаички на съмнителни заведения, при това за смешни суми от по 5-10 евро. Каквото успее, изпраща на децата си.

Пред "Дойчландфунк" Ивелина разказва: "Трябва да се грижа за децата си, докато си стъпят на краката. Много ми е тежко, толкова искам да съм с тях, да ги прегърна и да ги целуна. Те все ме чакат, а аз всяка седмица ги лъжа отново и отново, че още тази или идната седмица се прибирам. А трябва да изкарвам пари".

В предаването на "Дойчландфунк" представители на хуманитарни организации разказват подробно за неволите на чуждестранните проститутки в Германия. За сивата зона между доброволната и принудителната проституция, за липсата на здравни и социални осигуровки, за лошата хигиена, за наркотиците и насилието, които са всекидневие в т.нар. квартали на червените фенери.

"Като чистачка никога не бих изкарвала толкова пари"

Третата българка крие истинското си име. Списание "Фокус" я нарича Наталия. 30-годишната жена работи в публичен дом в Мюнхен. За професията си, която упражнява от 26-годишна възраст, казва, че е тежка и изисква стоманени нерви.

"Но с други професии, примерно като чистачка в хотел, никога не бих изкарвала толкова пари", обяснява жената. Всички в България обаче мислят, че тя наистина работи като чистачка. Наталия също издържа две деца в България, където за момчетата на 15 и 11 години се грижи майка ѝ. "Когато понякога изпратя повече пари, просто им казвам, че съм си намерила допълнителна работа", разказва Наталия.

Наталия много иска децата ѝ да имат по-добра перспектива, защото тя самата е отраснала в много бедни условия. И в момента живее на ръба, тъй като публичните домове в Мюнхен доскоро бяха затворени заради пандемията. Наталия изхарчила спестяванията си и натрупала големи дългове, но и сега се тревожи за бъдещето, тъй като клиентелата рязко е намаляла.

На помощ ѝ се притекли правозащитници от мюнхенската организация "Mimikry", които дори ѝ помогнали да вземе помощ за безработни. "Винаги сама съм си изкарвала парите и знам, че в живота нищо не ти се дава даром. Въпреки това камък ми падна от сърцето, когато получих право на социални помощи", казва жената пред репортерите на списание „Фокус“.


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 месеца
Безплатно беше образУванието, ама пак си останал неграмотен и медЕцината не може да ти помогне. Иначе си направил дълбокомУдрен анализ със самочувствието на учен от БАН.
39
4
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
на по-глуповатите и наивни жени може да се случи, независимо от етноса.
38
29
 
11
 
! Отговори
Българин Европеец преди 3 месеца
Нормално е при демокрацията жената да работи като проститyтка. Проституцията е нормнална професия на Запад в цивилизованите демократични Западни Държави - както лекарки, адвокатки, журналистки и други самонаети. Само в изостанала русофилска България проституцията и гей браковете и осиновяването на деца от хомосексуалсти не е легализирано. Ако българите искат да ги приемат за равноправни в голямато Западно цивилизовано Англосаксонско семейство трябва да легализират проституцията и гей-браковете.
37
2
 
22
 
! Отговори
Според DW, преди 3 месеца
те се "чувствали" безкрайно мръсни.
Според мен, те СА безкрайно мръсни - и в пряк, и в преносен смисъл.
А аз се чувствам безкрайно омърсена, когато прочета подобна статия за "българи" в чужбина. Кога DW ще спре да ни залива с мpъсотиите си?
36
12
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 3 месеца
Великите българи .... и българки!!!
35
1
 
26
 
! Отговори
Според DW, преди 3 месеца
само третата "българка" крие иссинското си име.
Според мен и на трите истинските имена не са български. Защото са самотни "майки", родили по 2-3 деца на невръстна възраст, без образование, търсят по-добър живот на каквато и да е цена, без да имат какво да предложат освен тялото си, чакат социала като манна небесна, докато проституират и клиентите им са от "най-долния сегмент"... Има ли смисъл да изреждам още?
34
16
 
13
 
! Отговори
Бонапарт преди 3 месеца
Всички жени са крви с изключение на мйка ми но да не забравяме че и тя е жена.
33
4
 
27
 
! Отговори
77 преди 3 месеца
Никоя ,уважаваща себе си жена ,не би се захванала с това ,така ,че цялата статия е безмислена .
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
“ една българка може да изкара 5-6 хил евро месечно “

Тоест месечно сто и петдесет човека да й изкъртят котето. Хаха. Колко ще изкара така преди да се амортизира? А с устичка плащат по-малко, но пък поне ще й полират зъбите безплатно.

Но пък така е - те за друго не стават. Не може всички да са инженери и зъболекари...
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Статията е ясна - не им се чисти затова работят тази работа момичетата - пак е по добре от соца - тогава искаш не искаш духаш супата...
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Чувствах се безкрайно ***" .... е като ти се таковат на муцуната каква да се чувстваш?
не всичко е пари, но шведите няма да го разберат с ниската си интелигентност и без дори 2-ри клас завършен.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде айде говорил съм си с доста такива щот им ползвам услугите.Гледат на нирмалнатажработа с презрение " аз не мига да бачкам за едната заплата 8 часа и да съм домакиня и майка" Ми нека те грухтят разни мазни потни араби и така тогава.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая на 30 от 15 годишна деца а клиентите и 120 годишни пенсионери недокосвали и такива като нея и всякакви и като тия и други
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наталия била на 30г, от 26г работи като *** ва а има 2 деца на 15 и 11? как става това? тя да не е родила на 10г? нещо не се вързва цялата боза
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука е пълно с 120 годишни пенсионери дето не са докосвали жена а им се иска някоя като тия ама няма как да си я позволят а уж ходели на такива като тия
25
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом като и китайците са накацали чехкините в Прага смятай какъв упадък е в Чехия.Но така е на територията на Четвъртият Райх.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Германия бизнеса се държе най-вече от чехкини. В Германия има виц - немеца ходи в публичен дом като клиент, турчина - да чисти, а чеха - при жена си.
23
0
 
8
 
! Отговори
Жизъс преди 3 месеца
Той БОГ ви го показва, но вие продължихте, явно е трябвало. Тези, които са отвлечени и немогат да избягат - за тях е ужасно, но ако сам си търсиш печалба, то имай едно наум.
22
18
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 3 месеца
Българките избраха да работят в Германия, 90% от интимните услуги в Германия се държат от българки. Немеца е богат, Ханс дава на българката 50€ за 20 минути интимен сеанс. Българките работят легално, за себе си, цивилизовано и никой не ги закача. Плащат си и осигуровки, води им се за стаж. С няколко клиента на ден една българка може да изкара 5-6 хил евро месечно и като си плати таксите и осигуровките храна и квартира остават и чисти около 3 хил евра - това са 250 хил рубли само за един месец.
21
2
 
19
 
! Отговори
Kmm преди 3 месеца
Ахаа ...30годишна с 15 годишно дете. Много ясно че е от ‘бг’ ***!