Френски професор: Китай ще възстанови световната икономика

Брутният вътрешен продукт на страната се е увеличил с 2,3%
24 яну 2021 15:14,
19
Френски професор: Китай ще възстанови световната икономика
Снимка: БГНЕС

През 2020 г. брутният вътрешен продукт на Китай е надвишил 100 трилиона юана, което е увеличение с 2,3% на годишна база, показаха последните данни на Държавното статистическо управление.

Мари-Франсоа Ренар, професор от френския университет Клермон-Оверн и директорът на Института за китайски икономически изследвания (IDREC) смята, че китайската икономика може да поеме водеща роля при възстановяването, поради ефективните мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 и предимствата с сферата на интернет, предава радио Китай, цитирано от "24 часа".

"На първо място, когато избухна епидемията, Китай взе строги мерки за контрол само в някои райони, където ситуацията беше по-сериозна, така че не всички производствени и промишлени дейности бяха принудени да спрат. На второ място, в настоящата епидемична ситуация Китай използва своите знания и технологии в областта на големите данни и интернет, за да намери нови начини за развитие. Онлайн пазаруването, QR кодовете, онлайн плащанията и други технологии не само изиграха важна роля за превенция на епидемията, но и изведоха Китай на водещо място в икономическото възстановяване. Трето, последните статистически данни показват, че Китай поддържа активен икономически обмен с чужбина. Китайският износ продължава да расте, което осигурява огромен тласък за икономиката му", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само тръмп вьзпираше - китаи , кьм световно господствоУви това не се харесва на корпоративният бизнес и тои бе свален с фалшификации на изборният процес , жалко за американският народ - чакат ги тежки дни
13
2
 
8
 
! Отговори
У преди 3 години
Китайците много са си повярвали, защото им дадоха машини и чертежи и компютри и какво ли не! Вече сами могат да направят влакове,самолети, кораби и ракети. Но вина имат и Европа и САЩ, защото не направиха това планирано и да си оставят някои производства. Скоро бяхме по гробищата и видях че някой е внесъл готови мраморни гробове!!-Made in China. Бях виждал китайско минаре за джамия, тоалетна(въпреки че има наши, италиански..), но гроб..!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя френски професор от къде му идват субсидиите от китайската комунистическа партия?
11
4
 
6
 
! Отговори
Тулупа преди 3 години
От Китай всичките стоки са пълен ***!
10
4
 
14
 
! Отговори
КОВИД-21 преди 3 години
купувайте Китайски стоки и от гроба, иначе ви пускат КОВИД-23 авансово!
9
6
 
13
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Днес и тук и там, командват комунисти,крадливи като нашите,в Китай пък ги очистват.Как ще ги стигнем китайците,в нещо да се изравним,щом с барове и ресторанти,модерна държава строим ?!
8
0
 
10
 
! Отговори
арбайт махт фрай преди 3 години
разбраха в Китай
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Видя ли какво стана с ZTE и HUAWEI когато американците наложиха санкциите и спряха да купуват даже и европейците оборудването им."Какво стана? Китайците започнаха да развиват собствени заместваци технологии (Harmony OS, HMS и т.н.). Неща, които иначе нямаше да направят толкова скоро. С бързи темпове овладяват и производството на чипове без да използват американска техника. Ще видим дали няма да им излязат криви сметките на американците.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще се оправят, сама ние ще потънем с тези "калинки" на власт. Като дадат Марияна Николова да говори едни смешни елементарни изречения за туризма, после Сачева простоватичко се изкаже, Теменужка се напъва от счетоводител да да сътвори по инженерно изречение и за капак един гибон, който ти внушава колко добре живееш и как правителството се е справило най-добре от всички. Така сме на първо място по бедност, смъртност, безхаберие и последно по икономически напредък, здравеопазване, свобода.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайският износ продължава да расте, но и китайският внос от Русия расте. И не само китайският. Цяла Югоизточна Азия от декември 2020 г. внася двойни и тройни количества от поскъпващия руски природен газ. Руските газовози го доставят посред зима от полуостров Ямал по Северния морски път.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 1 коментара ти какво ще кажеш, ако китай си дръпне капиталите от краварника? икономиката на китай продължава да расте въпреки санкциите! вчера гледах по евроспорт ски спускане и имаше огромни транспаранти с рекрама на HUAWEI! а китайските стоки винаги ще се купуват, защото са по евтини и сравнително кочествени!
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е истинската цел на т.н. пандемия. Преформатиране на световната икономика. Пропадане на колективния запад и възвисяване на Русия и Китай.
2
18
 
7
 
! Отговори
до 1 коментар преди 3 години
Видя ли какво стана с ZTE и HUAWEI когато американците наложиха санкциите и спряха да купуват даже и европейците оборудването им. Е може да си отговориш какво ще стане ако си дръпнат капиталите американците от Китай и спрат да купуват стоките им. Продължавай да пишеш неподготвен
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я засилете още индустрии към Китай, пък после по новия път на коприната ще внасяте стоки. Едни маски нямахте пролетта да се предпазите. Еврото няма да струва и хартията на която е напечатано.