Полицията на борба с масови незаконни партита във Франция

Само за последните 2 дни са установени 3 купона с над 400 посетители
26
Полицията на борба с масови незаконни партита във Франция
Снимка: БГНЕС

През уикенда стотици хора пренебрегнаха комендантския час във Франция с незаконни партита в поне два града, докато полицията успя да попречи да се организира масово рейв парти в Париж, съобщиха полицейските среди.

В събота, близо до източния град Дижон, около 400 души се събрали в изоставен хангар, преди полицията да успее да спре захранването на звуковата система около 2:00 часа в неделя. Полицията също използва сълзотворен газ, за да попречи на десетки други да се опитат да се промъкнат, въпреки усилията за разчистване на помещенията.

Двама души бяха задържани, включително предполагаемия организатор, а полицията издаде 205 глоби за неспазване на националния комендантски час, който започва в 19:00 ч.

"Това събитие е напълно безотговорно, имайки предвид здравната криза в страната," заяви пред AФП висшият регионален служител на правителството Фабиен Судри.

Друго незаконно парти беше открито късно в петък в От-Корле, село в западната част на Бретан, което привлече около 500 души. Въпреки полицейската намеса много хора останаха да пренощуват на мястото и в събота, въпреки че всички бяха напуснали до неделя сутринта, каза полицията, добавяйки, че са издадени близо 330 глоби за нарушения на ограниченията заради COVID-19.

Междувременно полицията в Париж осуети рейв парти, планирано в индустриална зона близо до югоизточния край на града, задържайки трима души, включително заподозрян организатор, съобщава БГНЕС.

"Тези хора биха направили по-добре да останат вкъщи и да бъдат търпеливи още малко", заяви министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети пред радио "Франс Интер".

Миналата седмица президентът Еманюел Макрон призна, че има желание да излезе от третото блокиране на вируса в страната, като обяви поетапно премахване на ограниченията през следващите два месеца. Средните училища ще отворят отново в понеделник и началото на националния полицейски час ще бъде изместено до 21 часа на 19 май, когато кафенета и ресторанти ще могат да се отворят отново само масите на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
3
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Vive la Republique! Vive la France!
21
1
 
6
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
До 14Каква норвегия ве, разпран? Знаеш ли, че норвегия е държавата на педофилите? Надявам се, някой да ги изтряска с атом и да ги изпари.
20
1
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
"незаконни партита"??!Скоро като хванем винкелите и дебелостенните тръби, свят ще ви се завие! Ако някой иска да прави пари, да започва да печата тениски с лика на Че Гевара и Левски.
19
1
 
6
 
! Отговори
До предния преди 2 години
Кое хубаво да видим бе, ?Това, че ни съсипаха живота ли?Или трябва да видя хубавото в готините еничари с униформи?Имал съм контакти с полицаи от поне 10 държави и не, благодаря!Долна, унтрменшенска и3мет е това, навсякъде!Никой нормален, почтен и интелигентен човек никъде по света не би станал полицай!То си е направо срамно.
18
10
 
2
 
! Отговори
GTS преди 2 години
Като чета коментарите тук осъзнавам защо не се получават нещата в България.Невежи хора изказват неточни и нелогични твърдения за всичко.Няма факти и анализ,а само повърхностни и злобни критики към хората,които вземат решения и правят нещо.И вместо вие да сте им коректори и да се опитвате да видите хубавото,вие само се оплаквате и роптаете.Обществото не го изграждат политиците а всеки един от нас.
17
5
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Френската полиция е композиция от достойнство,чест и патриотизъм. Не е френската полиция тази,която атакува изяви на свободни и млади хора. Френската полиция не се бори срещу французите. Ако има някакъв проблем, ще да е защото разни мохамедански терористи са направили поредна провокация срещу свободата на французите. Човек трябва да е живял дълго във Достойна Франция, за да разбере честността на полицаите. Във Френската полиция няма еничари както в Българската.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Норвегия и Швейцария трябва да са ми модел?
15
1
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Ако родителите получават детски надбавки и всякакви пари и пособия за отглеждането и възпитанието на децата би трябвало да се съобразяват с изискванията на едно благородно общество------Откъде накъде?Като искаш деца, направи си собствени.Пък и не знам на какво отгоре претендираш, че си "благородно общество"? На мене ми звучиш като кръгъл идеот.
14
1
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Децата са на родителите.Думата "пособие" е руска, издава нездрав произход.Никой нормален човек няма да прави и отглежда деца, за да му се наредят някакви съавтори от "благородното общество".
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако родителите получават детски надбавки и всякакви пари и пособия за отглеждането и възпитанието на децата би трябвало да се съобразяват с изискванията на едно благородно общество и да се гордеят с това, а децата ще бъдат здрави и социалезирани и добри.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми щом слагате минуси значи признавате че написаното е верно но на чалгаджиите не им харесва. Те си искат слободията и чалгата. Но защо не отидите в Норвегия или в Швейцария да ги прилагате чалга номерата и чалга културата да видим на кого са децата на родителите или на страната и обществото?
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората забравиха Бога и Божиите закони, затова стават жертва на слугите на Дявола.
10
2
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Децата не са на обществото, децата са на семейството и родителите.
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето сега в момента в парка срещу мол ВТ има родители с деца а отдавна минава 23 часа. Но това е система от много години и никога не сме видели Закрила на детето или ДПС да се намесят срещу тоя произвол в отглеждането на деца без каквито и да е правила да не говорим за дневен режим и прочие правила за отглеждането на деца това за сега е СЛОБОДИЯ каквато няма никъде на света и ето защо се иска промяна и ВЕЧЕРЕН ЧАС за деца те са на обществото, разберете го най сетне това, родителя има задължения
8
1
 
15
 
! Отговори
Ко, не?! преди 2 години
Хайл Европа! Мноу загрижени за здравето тез политици. Цел живот ги гледам и уверен съм, това е! Дори не познават хората за който са се загрижили и никога дори няма да ги видят, но от човещинка, така ги пазят да не се заразят със страшния вирОс. И нашите НОЩници и те тъй!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НанеАма е имало убити вчера ...
6
4
 
23
 
! Отговори
На франсетата им преди 2 години
Писна затвор без край. Резистанс до дупка.
5
5
 
26
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
забраниха да си купонясваш на запад иначе лицемерничар за един псевдо-дисидент като Навални!Отвратен съм от западняшкото лицемерие и двойни стандарти!
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората за тяхно добро го правят, а те ...
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куките никога не са били в полза на хората!Заптиета нещастни!