Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия

"Способна е да нанесе смъртоносни удари по всеки противник"
154
Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия
Снимка: БГНЕС

Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки противник, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

На тържествен парад  в Санкт Петербург по случай 325-годишнината от създаването на руския военноморски флот Путин изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света:

"Днес руската флота има всичко необходимо, за да гарантира защитата на родната страна, нашите национални интереси. Способни сме да открием който и да е противник под и над водата, и във въздуха, и да му нанесем, ако се наложи, неотразим удар. Военоморското присъствие на Русия се разпростира във всички световни океани", посочи той.

Тези думи на Путин идват месец след инцидента в Черно море, при който руски самолети пуснаха бомби пред британския ескадрен миноносец "Дифендър", защото навлезе във водите на анексирания Крим.

Днес министерството на външните работи на Русия предупреди, че обстановката в Черно море се "нагнетява изкуствено" от "страни извън региона" и че Москва ще следи внимателно за изпълнението на конвенцията от Монтрьо. Тази конвенция ограничава тонажа и времето на престоя в чреноморската акватория на бойни кораби от държави, които не опират Черно море. (БНР)


154
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия не е заплаха за САЩ, но САЩ са постоянна заплаха за Русия.
4
6
 
2
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
Факт...
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки тиранин управлява чрез страх и насилие и Путинъ не е по-различен. Руснаците вече се молят някой да нахлуе и да ги освободи от озверялото джудже.
2
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жужака постоянно втълпява на рушнаками, че Русия е под голяма заплаха и той е единственият който я пази. Никой няма намерение да напада Русия, защото знае, че краят ще е за всички.
1
5
 
8
 
! Отговори
Натовеца преди 2 месеца
Молодец!