Лудогорец се нареди последен в Лига Европа след като падна от Цървена звезда

Отборът ни загуби с 0:1 в Белград без шанс да продължи и в Лигата на конференциите
Обновена: 25 ное 2021 21:48 | 25 ное 2021 20:48, Петя Славова
6
Лудогорец се нареди последен в Лига Европа след като падна от Цървена звезда
Снимка: Lap.bg

Родният шампион остана на последното място в групата с актив от 1 точка, докато Цървена звезда е на върха с 10 точки и със сигурност продължават напред в надпреварата, предава Gol.bg.

Лудогорец излезе на стадион „Райко Митич“ с доста осакатен състав. Изненадващо треньорът Станислав Генчев направи и вратарска рокада. Под рамката застана Серджио Падт, който зае мястото на Кристиян Кахлина. Атаката на разградчани водеше Сотириу, а по крилата оперираха Десподов и Чибота.

Звездашите се хвърлиха в атака веднага след първия съдийски сигнал. Защитникът Страхиня Еракович засече топката с глава след корнер в 3-ата минута, но неточно в аут. Българският шампион успя да удържи първоначалния натиск на  домакините и отговори с удар в аут на Сотириу в 8-ата минута.

Двубоят продължи двуостро, като и двата отбора търсеха попадението, но без излишен риск. Сърбите и родният шампион сякаш не искаха да тръгнат по-смело в атака.

Мавис Чибота напредна по левия фланг в 18-ата минута, но диагоналният му шут профуча високо над целта. Разградчани осъществиха страхотна атака в 29-ата минута, когато топката стигна до Доминик Янков, който затрудни максимално Милан Борян, а след това се оказа, че Сотириу е бил положение на засада.

В последните минути на първото полувреме пред домакините се откриха няколко възможности да открият резултата. Първо Мирко Иванич затрудни максимално Падт, а след това Канга би в аут. Най-чистото положение за Цървена звезда дойде в добавено време, когато  Катай изведе Иванич, който с диагоналет шут отблизо оплете топката в мрежата, но от външната й страна.

Сърбите натисната отново след почивката . Серджио Падт изби в корнер удар на Павков в 54-ата минута. Мирко Иванич откри резултата в 57-ата минута. Той се възползва от недобре изчистена топка от Иконо, след което със страхотен параболичен удар матира стража на българите – 1:0.

Окрилените домакините заиграха по-спокойно и в следващите минути пропиляха няколко изгодни положения за удвояване на преднината си. Павков и Канга не успяха да поразят целта. Мирко Иванич от дъгата на пеналта пробва да вкара втори гол в 72-ата минута, но този път Падт го разколеба със чудесно спасяване. В 85-ата минута той отново не успя прати топката в мрежата на разградчани.

До края футболистите на Лудогорец нямаха сили да стигнат поне до равенство.

Още новини за спорта, вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Ехо преди 2 години
Я си вижте подзаглавието! Отборът ни...? Че какъв наш отбор е това? Това е чужд отбор, който се е намърдал в нашето първенство! Същото е и с ЦСКА. Какви наши отбори, какви 5 лв?Срам за перуката! Импийчмънт. Махайте го този урдиии.
5
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Петричев е най голямата врачка като каза 2 победи и продължаваме напред Това нее българското първенство за да им удрят рамо заради Гела
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуждестранният отбор на Делиормана,пак в девета глуха.Гелосаният каквото се е хванал е провал.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За чий беше този напън да отстранявате стойностен отбор като Олимпиакос и къде в класирането в същия турнир са те,къде сте вие?Хвърляте някаква бомба заедно с евробойците и после.........тотално о.....ране в групите!Ами признайте,че изпълнявате роля,нещо като футболен мистър Бийн в евротурнирите че да не ни е срамно,а смешно!Това ако за вас е професионален футбол за който се трошат и хвърлят милиони,за мен е някаква сбирщина,незнайно как и защо оказала се и събрана в професионален футболен отбор
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите имат страхотни футболисти
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позор, мачкат ни като прани ***. Вече цяла Европа ни се подиграва. Не ставаме за нищо, а иначе големи и големи изказвания. Позор