МВР разпространи подробности от задържането на Георги Семерджиев

Установени са първоначалните факти около катастрофата
6 юли 2022 17:45, Петя Славова
34
МВР разпространи подробности от задържането на Георги Семерджиев
Снимка: БГНЕС

МВР разпространи видео от задържането на Георги Семерджиев. Непосредствено след това заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров, началникът на отдел "Разследване" в СДВР комисар Стойно Цветков и градският прокурор Илиана Кирилова дадоха брифинг за медиите на адреса, където бившият футболист е установен и задържан от отряд "Кобра". Тримата отбелязаха, че действията по разследването се провеждат при пълен синхрон на структурите.

Незабавно след подадения снощи сигнал за възникнало тежко пътнотранспортно произшествие в района на бул. "Черни връх" са насочени екипи на пътна полиция, които отцепват района и осигуряват извършването на оглед. След осъществена връзка с НСлС, на място пристигат разследващи екипи и следователи, които извършват мащабен оглед през нощта, независимо от падналия обилен дъжд.

Още по темата

Установени са първоначалните факти около катастрофата, довела до разцепването на автомобила и фаталния удар, причинил смъртта на двете млади жени, както и самоличността на избягалия от местопроизшествието шофьор.

Веднага, още в ранните часове днес, започват и издирвателните действия с цел установяване на евентуалния адрес, на който 36-годишният се укрива.

Първоначално е проверен адреса на родителите му, а по оперативен план разследващите установяват апартамента, в който издирваният е живеел без адресна регистрация.

С помощта на столичния отряд „Кобра“ е извършено влизането в дома, където е открит и задържан водачът във видимо неадекватно състояние.

Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобила, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели. Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник.

На етапа е уточнено, че същия ден 36-годишният е извършил още едно пътнотранспортно нарушение.

Делото по случая се гледа от Националната следствена служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам с нетърпение адвоката му. Убийство по непредпазливост, чайчета и целия слушан многократно репертоар. Интересува ме кога ще започне вътрешното разследване кои служители и защо не са си свършили работата, какви последствия ще има, откъде е фалшивата швейцарска книжка и всичко по веригата довело до това две млади жени да си отидат заради корумпираната, изгнила "система".
20
2
 
3
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 26 - То ако имаше нямаше да го четем сега това, но тогава щяхме да имаме държава и на запада това нямаше да хареса. Щеше да има ред и закони и смъртно наказание за предатели и щяха да се преследват и извън пределите на страната включително и в Канада... Както между другото прави Израел, а те не са географски по-големи от нас, но имат държава!
19
3
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Сутринта нали беше 47 годишен тоя бе, как го подмладиха тия кобри отряди с 11 години
18
6
 
10
 
! Отговори
SPQR преди 1 година
Този мамун е идеално пушечно месо за войната в Украйна. Съберете един легион такива чалгари с джипки и ги пратете в Украйна да се бият срещу танковете на Путин.
17
0
 
19
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
Много съжалявам че няма лагери със тежък поправителен труд,както беше в миналото. Там този щеше да бъде отведен и там щеше да е финала му!
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия като църни нинжи в *** нишка се цедат. На умрело куче нож вадат. В случая автомати. По леко да не събудят кучето от дрямката че ше ги раздроби.
15
1
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Не... не си прав. Даже и да е изпил тонове детоксикиращи препарати. Едно нещо не може да се скрие и това е... космите по тялото. Не ми се вярва, че си е направил кола маска на цялото тяло + главата. Спомни си как хванаха Марадона за кокаин. С косъм от косата. Но... има много разнообразни съвременни методи. А на тоя като му гледам умственото разглезено ниво на 5 годишен и едва ли е чувал за такова нещо. Не се казва точно за какво неадекватно състояние. Може да играе с битатата карта - шизофрения.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А другия футболист с джипката Бойко Тиквата кога пак ще го арестуват?
13
0
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Най лошото е, че дори и да го осъдят, родителите на децата с данъците си ще хрантутят тази биомаса 3 пъти на ден която ще стой в една стая на топло, с телевизор, ще спи по цял ден и ще чака да излезе за да направи поредната глупост. Всички затвори трябва да се закрият и да се заменят с трудово изправителни лагери в които затворниците да са на самоиздръжка и един работен ден да не се смята за излежани 1.5, а да си се смятат за нормален ден от присъдата!
12
0
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
В САЩ такива ги гърмят на място като дивеч, после казват, че се е самоубил.
11
0
 
12
 
! Отговори
Джоруел преди 1 година
Така ще е ! Ковид Ставийски избива децата ви, Ковид Местан избива децата ви, сега и Ковид Семерджиев! Страшна зараза, която пълзи в българската държава от десетилетия! Най вече в прокуратурата и съдебната система!
10
0
 
14
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Сега 1 седмица ще ни занимават с тоя ***, а 2 млади човешки живота са отнети и 2 семейства са почернени завинаги.
9
0
 
16
 
! Отговори
КАТАСТРОФАТА BG преди 1 година
За това си заслужава да се протестира, преди да са избили още деца и млади момичета! Не за заплати господа милицаи! За да протестирате за заплати трябва поне малко нещо да сте свършили, най малкото от страх от Бога, да не излее гнева си върху вашите деца! Като се оправдавате с прокурори и съдии, излезте един път на протест срещу тях! Съберете доказателства срещу тях и ги направете публични! Аз не съм виновен, то си е така , затова и аз така НЕ Е ОПРАВДАНИЕ!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Радослав, мислиш, че някой се е събудил? Голям оптимизъм! Ей сега от некадърност полюцията ще нарушат 3587348532 закона и разпоредби. После прокурорите и те ще пипнат тук там.... и наксрая след 6-7 години ще го пуснат по живо, по здраво заради процесуални грешки! Койя чат не сме виждали вече 23843724637246278249 пъти?
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кобрите да влязат и арестуват всички замесени по предните дела на този, които не са си свършили работата. Който са го прикривали, които са вземали едни пари.
6
1
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
До Анонимен 1- НЯМА ДА ЛЕЖИ ДО ЖИВОТ С ТАЯ ФАМИЛИЯ НИЩО ЧУДНО ДА ГО ИЗКАРАТ РОДНИНА НА ген. СЕМЕРДЖИЕВ
5
1
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Логичният въпрос е кой държавен служител е спал, че този индивид се разхожда на свобода сред гражданите? И защо трябваше да се стигне до такова събитие, че държавния апарат да се събуди от кома и да започне да си върши работата? При стотици камери по пътищата как не сте разбрали, че е с фалшив номер? Някога него спирал ли го е КАТ?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе какви експертизи и ала-бала... паднал по стълбите, опит за бягство, обесил се в ареста и т.н. - службите знаят как... едно добро ще направят!
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много късно го заловиха, дадоха му време пробите да му излязат отрицателни. Некадърни полицаи.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че е бил неадекватен и даже не е знаел че го търсят, иначе отдавна да е я в Гърция, я в Румъния...