Блинкен: Мирът в Украйна по условията на Киев

САЩ и съюзниците не трябва да подкрепят прекратяване на огъня
132
Блинкен: Мирът в Украйна по условията на Киев
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ и техните съюзници не трябва да подкрепят прекратяване на огъня или преговори за прекратяване на войната в Украйна, докато Киев не набере достатъчно сила, за да наложи условията си, заяви вчера американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Асошиейтед прес.

На фона на очертаващата се контраофанзива на украинските сили Блинкън каза, че ако сега бъдат взети предвид призивите на Русия и други страни, включително Китай, за преговори сега, това би довело до фалшив мир, който няма да гарантира суверенитета на Украйна и европейската сигурност.

"Вярваме, че предпоставката за смислена дипломация и истински мир е една по-силна Украйна, способна да възпира и да се защитава от всяка бъдеща агресия", изтъкна Блинкън в своя реч във Финландия, която наскоро се присъедини към НАТО и има дълга сухопътна граница с Русия.

Блинкън отново изрази позицията на САЩ, че "прекратяване на огъня, което просто замразява сегашните линии", ще даде възможност на руския президент Владимир Путин "да затвърди контрола си върху завзетите територии, да си почине, да се превъоръжи и да нападне отново".

"Това няма да е справедлив и траен мир", предупреди американският държавен секретар.

Ако бъде позволено на Москва да запази контрола си върху окупираните украински територии, това ще поощри Русия и други потенциални агресори по света, категоричен бе Блинкън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Махнете си кървавите ръце от Европа пиндостанци.
89
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Тия трябва да спрат. Прочетете една статия в дирбг за украинска рота, преведена от украински, а не руски канал. От 70 човека рота, след месец се преброяват 23-*** в Бахмут. Кой и която стр а да е заел, нека знае, че умират и негови хора, заедно с врагове! Не може някакъв гендър зад океана да определя кой и колко ще живее! Като има мерак за победа, нека пуска американски момчета и като тръгнат да се прибират в ковчези, да казва кога ще има мир и кога не! ИДИoTт!
88
1
 
6
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ Е ПИЙОНКАТА преди 10 месеца
ГЛУПОСТИ , МИРЪТ БИЛ ПО УСЛОВИЯТА НА КИЕВ !!!АЛОООООООО НА КОГО ГИ ПРИКАЗВАШ??? ВИЕ СТОПИРАХТЕ ЗЕЛЕНСКИ ОТ ПРЕГОВОРИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ВОЙНАТА/ ДЖЕФРИ САКС/!!!ВИЕ ПОДПАЛИХТЕ ВОЙНАТА/МЕРКЕЛ,ОЛАНД, ДЖЕФРИ САКС/ !!!!ЗЕЛЕНСКИ САМО ИЗПЪЛНЯВА ИНСТРУКЦИИТЕ ВИ. ФАКТИТЕ ,ФАКТИТЕ ,ГОСПОДА ,ТЕ ВИ КОМПРОМЕТИРАТ И СЕГА 80% ОТ ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ И СА ЗА СПИРАНЕ НА ВОЙНАТА!!! НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙТЕ СЪС ЗЕЛЕНСКИ , ТОЙ Е ПИЙОНКА В РЪЦЕТЕ ВИ!!!
87
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може ли с лазерно оръжие да бъдат унищожени всички ядрени ракети на сесесере от космоса?
86
1
 
13
 
! Отговори
Petar преди 10 месеца
До ББ Масовите убийци на жени и деца ли бяха ФАЩ в Ирак.Нападнаха ги с предтекст, за атомно оръжие което никога не беше намерено, избиха 1 000 000 Мирни граждани и казаха извиняваите нашите разузнавателни служби са се объркали.
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откъдето е минала Сащ цвете не е поникнало.
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Запада е пак с фашисти те украинци този път, факт неоспорим. Защо ли. Нашите продажни политици български, ще пратят български войници на източният фронт да умират. За това се прави това правителство, под натиска на сащ, нато. Ще умират български войници на източният фронт. Хора събудете се,и Първанов го каза . Слава Русия, слава Путин голям Президент
83
0
 
20
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Офф, бе тия американци са много ***, ако бяха пуснали Рамбо, Командо и Чък Норис, за три щяха да превземат Москва. Ако бяха пуснали пък Батман, Капитан Америка и Тенекиения човек, СВО даже можеше и да не почне.
82
0
 
22
 
! Отговори
Дедовия преди 10 месеца
Блинкен държи да бъдат избити до последния украинец.
81
1
 
20
 
! Отговори
Баба Вуна преди 10 месеца
чак сега разбрах кой е аресорот
80
1
 
16
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Къде си тръгнал бе мигачо ?
79
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия трябва да ликвидира и последния натовец по света, за да има мир. Путин е прекалено мек за това. Да идва генерал Ракетников!
78
3
 
31
 
! Отговори
Стаменов преди 10 месеца
Една война зад океана ще реши проблемите на Света!
77
2
 
25
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
В Киев знаят, че каквото и да правят, ще продължат да получават и пари, и оръжия. Така че за прекратяване на войната има само две възможности: или руската армия да достигне пак до Киев или Тръмп да спечели президентските избори в САЩ и да спре (или много да намали) подкрепата за Украйна.
76
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИМА ОЩЕ УКРОФАШИСТИ ЗА ЧИСТЕНЕ, ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ, САМО ТИЯ ПРОСТИ УКРАИНЦИ НЕ ГО РАЗБИРАТ
75
2
 
29
 
! Отговори
само да вметна преди 10 месеца
Украйна Няма шанс срещу Руската Федерация бре Американски рептил! Ако ще И цялата си Бойна техника и Технологии ,да преместите в Укрия!-:) Руснака знае 2 и 200! Той доверие Няма Никому! И така трябва!-:) То и вие уж Ни "вярвате" ама друг път! Виждаме че Русия,като Производител на оръжия,вади и вади Все нови оръжия и действа според случая! Изключено е Америка,да "победи" най силната Европейска държава ,във военното дело! Русия както и САЩ,не е преставала да се усъвършенства в това дело!
74
1
 
24
 
! Отговори
4INGIZ преди 10 месеца
Тоа нещо се е объркал...мнооо се е рсзмечтал блинчо...мнооо.Все повтарят мечти некви
73
2
 
38
 
! Отговори
нн преди 10 месеца
САЩ и ЕС са недалновидни. Вместо да прекратят войната и мъките на украинците подтикват ги и ги насърчават че ще победят. Войната прерастна в НАТО - Русия, това са фактите. Нима не се разбра, че украинците нямат шанс, руснаците ще си вземат техните територии, Украйна е обречена да загуби територии. Украинците бяха тръгнали да ликвидират руснаците и всичко руско в Украйна и това им изяде главата.
72
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Админчето що триеш бе? Повече цензурираш и от Руските медии! Слава Кокаине!
71
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
на кукуво лято!