»зраел удари √аза след ветото на —јў

’уманитарна ситуаци€ в √аза е апокалиптична
134
»зраел удари √аза след ветото на —јў
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

»зраел бомбардира цели в √аза в събота, след като —ъединените щати блокираха извънредно предложение на ќќЌ за прекрат€ване на огън€ във войната с ’амас, което предизвика предупреждени€ за "апокалиптична" хуманитарна ситуаци€, предаде ј‘ѕ.

’уманитарните работници казват, че хуманитарната система на √аза е на ръба на колапса заради заплаха от болести и глад. ¬етото на ¬ашингтон беше бързо осъдено от ѕалестинската власт и ’амас, чието министерство на здравеопазването посочи последни€ брой на смъртните случаи в √аза на 17 490, предимно жени и деца.

ќще по темата
»зраелски удар срещу южни€ град ’ан ёнис уби шестима души, докато други петима загинаха при отделна атака в –афа, съобщи министерството в събота. “ой добави, че за период от 24 часа 71 убити и 160 ранени са пристигнали в болница „јл-јкса“ в град ƒейр ал-Ѕалах след посто€нните бомбардировки. ѕовтар€щи се залпове от автоматични оръжи€ се чуха в събота в северната част на √аза, в кадри на живо, излъчени от AFPTV. Ѕригадите „≈зедин ал- асам“, които са въоръженото крило на ’амас, казаха, че са изстрел€ли ракети в събота към –ейм в ёжен »зраел, където въоръжени бойци на ’амас са убили 364 души, според »зраел, на музикален фестивал на 7 октомври.

»зраел се зарече да изкорени ’амас в √аза. ќгромни райони там а са превърнати в развалини и ќќЌ казва, че около 80 процента от населението е разселено, като се съобщава за ужасен недостиг на храна, гориво, вода и лекарства. „“олкова е студено, а палатката е толкова малка. ¬сичко, което имам, са дрехите, които нос€“, каза ћахмуд јбу –а€н, разселен от Ѕейт Ћахи€ на север.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


134
ќще по темата: √аза»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
107
1
 
2
 
! ќтговори
ќт пр100 българин преди 2 месеца
ƒо 118 българин. . . . . обикновените палестинци" от √аза да не скимт€т,защото те си избраха хамас,те си ги подреп€т,те копаха и изграждаха тунелите,те съдействат и помагат на хамас,те си искат хамас.—ега ще си понесат заслуженото. . .  акто българите си избраха политиците! —ега да не скимт€т!
106
6
 
7
 
! ќтговори
иво преди 2 месеца
ƒве държави създадени от престъпници и убийци, авантюристи, и друга ***. »зраел от терорiстическа организаци€ ко€то създава държава наречена »зраел .Ќе напразно тези терористически държави си приличат и се подкреп€т като јмерика вс€ка година дава безвъзмездна помощ от 4 милиарда--- военна помощ .
105
11
 
10
 
! ќтговори
ЌјЅЋёƒј“≈Ћ преди 2 месеца
ƒа ги изкорен€т! — терористи, каквито са и кремълците, така тр€бва да се действа! ƒо корен!
104
6
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—Џў»“≈ ћ»–ќЋёЅ»¬» ѕјЋ≈—“»Ќ÷» —ј Ќјѕ–ј¬»Ћ» “”Ќ≈Ћ»“≈, ѕ–≈ƒјƒќ’ј »«Ѕя√јЋ»“≈ «јЋќ∆Ќ»÷» » —≈√ј ѕЋј„ј“!  ј  —јћќ —≈ –јƒ¬ј’ј Ќј √≈–ќ…“≈ ”Ѕ»Ћ» —ѕяў» ’ќ–ј!≈≈≈≈≈ ў≈ ќ“»ƒј“ ѕ–» ≈–ƒќ√јЌ! ƒј —≈ —ѕј—я¬ј“ ѕ–» —Џ—≈ƒ»“≈! Ќќќќ Ќ» ќ… Ќ≈ —» ќ“¬ј–я √–јЌ»÷»“≈!
103
10
 
9
 
! ќтговори
Ќаблюдател преди 2 месеца
ѕалестинците да емигрират в ≈гипет,  атар, ќј≈, —аудитска јраби€, »ран и “урци€.
102
19
 
15
 
! ќтговори
Virtuozzo преди 2 месеца
»зраел е терористична държава !—јў и израел са тумори на човечеството !Ќад 7 хил€ди убити деца за месец ,за 2 години в ”крайна са малко над 500 !ѕравете си сметката !
101
7
 
9
 
! ќтговори
Lina преди 2 месеца
«а т€х е позволено. “е са евреи.
100
13
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
»маха 2 месеца да се разкарат и при€телите им от арабските държави да ги приемат, и едното и другото не се случи и сега ще бъдат заровени под останките на √аза, същите убийци на деца и терористи като раши€ са.
99
12
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—ега ще тр€бва да се събере оръжие и за ѕалестина, както събраха за окрайна.. Ќали тр€бва да се изравн€т силите...
98
12
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ћи то майизраелжкъе изл€зоха по големи терористи от ’амас )
97
5
 
10
 
! ќтговори
 осача преди 2 месеца
≈, кой е злоде€т сега?!
96
11
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќай-гол€мото зло е  раваристан.
95
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
до 104 ј защо тогава в този ред на мисли јнгли€ защитаваше тази отслабена османска импери€ до последно?  ажи веее? ўо не € нападна? ўото ќсманската »мпери€ беше протеже на јнгли€. » вие чакате н€кой от западн€ците да ни освождаваше тогава? Ќаивници до откат!
94
19
 
12
 
! ќтговори
–у€ преди 2 месеца
»зраелските изверги показаха на света какво представл€ват.ѕроклети да са.
93
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
100 –уси€ е имала военна сила, за да скочи наќсманската импери€ по-рано, но не е искала това.“€ "скочи" на едва импери€, ко€то бе в заход, ко€то бе наречена "болни€ човек на ≈вропа" и загиваше.ѕо това време –уси€ бе слаба от изтощителни й войни в јзи€ и отслабено стопанство.Ќо започна войната с “урци€, защото разчитаме именно на отслабената османска импери€, на помощтта на българското опълчение и логистичната подкрепа на българското население, което искаше да направи вечно благодарно и ѕроливит
92
15
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ј българските политици осветиха народното събрание със знамето на »зраел, срам и позор
91
6
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
до 100 » така попречиха краварските ти идоли на ’итлер, че 3 години от началото на войната даваха само суровини през Ѕерингови€ проток на –уси€ и чакаха на къде ще подухне в€€€търааа, кравар! ¬ид€ха че братушките започнаха да мачкат немците и те хоп решиха след три години да прат€т войски в ≈вропа. ўо не ги пратиха още 1941-ва година като са съюзници със ———– ве, кравар —ър ѕичук, ј?
90
8
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо 80. «а да скочиш на “урци€ преди 1877 се иска сила. ƒали –уси€ е имала необходимата военна сила да скочи по-рано.
89
16
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
’амас да вика на помощ –уси€ ко€то ги подкукороса да нападнат »зраел и се спотаи, а сега им гледа сеира и потрива доволно ръце.
88
14
 
7
 
! ќтговори
—ър ѕичук преди 2 месеца
“ака попречи –уси€ на хитрел, че имаха и пакт. –ибентроп-*** се нарича. ƒо тогава н€маха проблеми с нацизма рашките