Правосъдното министерство не знаело, че Брендо ще се предаде

Той ще излежава шестгодишна присъда
24 юни 2024 10:37, Нели Христова
23
Правосъдното министерство не знаело, че Брендо ще се предаде
Снимка: БГНЕС

Министърката на правосъдието Мария Павлова допусна, че трите присъди на Евелин Банев - Брендо ще бъдат обединени. Той има наказания в България, Румъния и Италия.

Павлова припомни, че досега той неведнъж е искал обединяването им, като последния път Софийският апелативен съд му отказва с аргумента, че е в неизвестност и не може да бъде открит.

В момента Банев се намира в Съдебната палата, където е отведен, за да му се оформят документите. Той се яви пред Софийския затвор в 7:30 ч. днес, за да се предаде. Оттам е откаран в Съдебната палата, а най-вероятно още в рамките на днешния ден ще бъде приведен в затвора.

В момента той ще търпи 6-годишна присъда при първоначален строг режим. Брендо е обявен за издирване през 2018 г., обясни министър Павлова.

Мария Павлова каза, че не са знаели за намерението на Банев да се предаде.

Брендо бе обявен за международно издирване още от 2018 г.

Той има три присъди в три държави. Първо го наказаха с 10 г. в Румъния за трафик на кокаин. След това Италия го осъди на 20 г. за трафик на дрога от Южна Америка към Европа по делото "Коаинови крале". Накрая влезе в сила и присъдата му от 6 г. за пране на пари от наркотрафик в България. Делото започна първо от всички - през 2007 г., но приключи последно. Затова Брендо беше върнат у нас, но избяга, след като Върховният касационен съд се произнесе окончателно.

След 5 г. в неизвестност го задържаха в Украйна - месеци преди избухването на войната с Русия. Разследваха го за фалшиви документи и нарколаборатория в къща до Киев, но той отново се измъкна. Оказа се, че е станал украински гражданин, а такива не се предават заради присъди в други държави.

Брендо е една от най-мистериозните фигури в престъпния свят у нас. Успява да се издигне до най-високите нива в трафика на кокаин от Америка към Европа. Контактува с хора от високите нива в организираната престъпност, включително клана Ндрангета в Италия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Русия
Година след бунта на Пригожин: Путин е по-силен от всякога
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Леле преди 3 седмици
Тая ми избоде очите с тоя кармазъ костюм! Маро, нямали кой да те консултира как да се облечеш?
18
0
 
0
 
! Отговори
ДО 4 преди 3 седмици
До АнонименЕДВА ли е това .....по-скоро иска да се крие от някой ! имам и предлположения от кой ....
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дъщерята на инж. Ал. Александров е най учената и с най висока годишна такса в Лондонски университет. Нейни студенти са деца на богати царе от Африка и на световни бизнесмени .
16
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
гледа да се скрие,онези извън българия,не прощават
15
0
 
0
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 седмици
абе шяхме Самоковеца и Жоро Илиев за Костов и Гнома ама бог да ги прости ...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркотрафика разплака майките . Топлофикация направи ги вкара пенсионерите в гробищата . Дружеството разполага с неимоверно количество апартаменти и лица набедени длъжници .
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркотрафика и Топлофикация пълната хазната Официално . Те не са формални КОЛЕКТИВИ .
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Инж. Александър Александров е с дъщеря си в Англия .
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво му е мистериозното , като мине не мине време и се появява . А енергийните мафиоти и олигарси няма данни къде са и кои са. Занесе , че са източени милиарди по политически причини. И са в офшорни банки . Но имена няма. .
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркотрафика и Топлофикация са свързани с власта. Влезеш ли в лапите им няма отърсване . Зависим си . При тях Договори , Закони за Защита на конкуренцията, Закон за защита на потребителите , Закон за Задълженията и Договорите Не Съществуват . Свалят ти кожата с протекцията на Държавата
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами откъде да знаят като Пеевски не им е казал? Откъде да научат?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По мистериозни от енергията мафия и имотната мафия няма. За този щом се знае в Европа не е толкова мистериозен. Мистериозен е и инж. Александър Александров Бивш изпълнителен Директор на Дружество Топлофикация. Който направи крепостни роби хиляди абонати . Направи ги неоравомерно длъжници и напусна в неизвестна посока България.
7
0
 
3
 
! Отговори
ааа2 преди 3 седмици
нде рязбрахте ли че трафика и контрабандата не става б ез държавна протекция и то ОТ ВИСОКО НИВО ! ей загубен народ братче...
6
0
 
2
 
! Отговори
Айляк преди 3 седмици
Бе друго си е да имаш присъди от половин Европа, дълги колкото влакова композиция с петрол, а да си на свобода, че и накрая сам да се предадеш...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цялата държава разбра това нещо. Само те не разбрали както вибаги.Е такъв майтап няма никъде по свта!
4
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 седмици
чак па да не са знаели ,,,,
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имам хипетотенуза за това внезапно обзело го разкаяние-станал е украински гражзанин и го грози мобилизация. Пък в наш затвор, ще си е екстра и освен това жив, на топло, всички екстри, а не да се каля и мръзне по украинските окопи.
2
0
 
2
 
! Отговори
той е престъпник от преди 3 седмици
30г , а само тея 3 скалъпки има . чадър е имал . значи е можело да го осъдят за още 30-40 сделки , убииства, канали ДС .
1
0
 
18
 
! Отговори
Зевс преди 3 седмици
36 години ли ще лежи или 4 за добро поведение?