ГЕРБ и БСП в един глас: Да се изучава социализъм!

Изучаването на комунизма ще покаже реалните факти, смятат те
Обновена: 30 яну 2018 10:40 | 30 яну 2018 10:40, Петя Славова
49

2112 гледания   |  Още видео
ГЕРБ и БСП на едно мнение - социализмът в България - 1944 г - 1989 г. - трябва да се изучава в училище!

"Страната ни е с непредсказуемо минало и изучаването на комунизма документално ще покаже на хората какви са били реалните факти. Много хора не искат да си спомнят онези времена, но трябва да знаем какво се е случвало, кой какво е правил", категоричен бе в "България сутрин" бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Страхил Ангелов бе на същото мнение: "Кой е казал, че комунизмът не трябва да присъства в учебниците? Същественият дебат е как точно и от кого да бъде представена тази част от историята ни".

Още по темата

Политикът продължи още как иска неговите две деца да знаят какво е Народен съд. "Но нека не учат, че той е измислен от шайка престъпници, този съд има своята предистория", категоричен бе Ангелов и подчерта:

"Народният съд е създаден по настояване на съюзното командване на хората, седнали на масата на преговорите от страната на победителите!"

Антон Тодоров настоя, че представянето на онези 45 години от новата ни история трябва да бъде на базата на документите.

Двамата гости на Bulgaria ON AIR се върнаха назад в миналото и изброиха факти от този период, като припомниха и "Желязната завеса", когато България "пада в черен мрак", банкрутирала е 3 пъти.

Словесен анализ показа, че част от водещите теми на политици и медии през януари започват с една и съща буква - "К". Във външнополитически план това са кохезия, конкурентоспособност и консенсус, а във вътрешната политика - корупция, конвенция и комунизъм, с предложение той да се изучава в училище.

 


49
Още от Образование
"Право" само редовно? Дали пък не е дискриминация
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Йордан преди 2 седмици
Периода 1944-1989 се изучаваше и преди и сега .Колкото до така наречения социализъм той никога не е съществувал в България ,както и комунизма и фашизма и най вече демокрацията .
43
0
 
0
 
! Отговори
Милиони жертви преди 2 седмици
- И защо? Като вид човешка патология ли или като кошмарен социален експеримент с хора?!?
42
1
 
4
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 2 седмици
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавно–планова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
41
1
 
4
 
! Отговори
Червените милионери преди 2 седмици
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; Курнелия Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуков–милионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как да се изучава социализъм като партията е КОМУНИСТИЧЕСКА ?
39
0
 
4
 
! Отговори
ф преди 2 седмици
Има и нещо по -лошо в изучаването на близки времена.Налагат се постановки ,които децата или няма да разберат или ще ги разберат погрешно ,което е даже по -лошо .
38
4
 
1
 
! Отговори
ф 16 преди 2 седмици
А какво е комунизма ако не диктатура ?Та нима това не бе лозунга и смисъла на диктатурата на група бандити скрили се зад борбата за по -справедлив свят.
Пак казвам ,без намесата на Германия и целта и да разгроми Русия комунизма щеше да е просто ляво течение ,утопия и толкоз.Колкото до България аз вече казах,процесите трябва да се изучават със 100 г дистанция.Ние едва сега разбираме ПСВ,та комунизма .
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 36
Нека поясним нещо много важно! Комунизъм в България никога не е имало. Това което беше е просто диктатура. Не съм привърженим на Маркс и Енгелс но не мога да мълча за "великата" българска просташка действителност - Диктатурата!
36
2
 
8
 
! Отговори
ф 16 преди 2 седмици
Комунизма не може да бъде изучен докато хората като Стефан Цанев ,Дончев и куп доносници на БКП са сред нас. Трябва време да се преосмислят епохи и процеси .Пък и най -главното се набива на очи .Комунизма беше създаден от немските евреи и беше финансиран от германския ген щаб ,за да се разгроми Русия . Това трябва да се осмисли ,но за това трябват поне още 45 г .
35
3
 
6
 
! Отговори
Жо преди 2 седмици
КАКВА Е РАЗЛИКАТА? В Швеция от 1930 до 1990 г. управляваха социалисти, които извоюваха много права на работниците. У нас управляващата партия беше КОМУНИСТИЧЕСКА. Заедно със СССР, в своята идеология тя се бореше за революция на световния пролетариат. Тя ликвидира частната собственост и създаде т.н. "трудови колективи". Нямаше безработни, защото умни и глупави, трудолюбиви и мързеливи, кадърни и некадърни получаваха по равно. Едните влачеха на гърба си другите. Така рухна комунистическата идея!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След социализма следва обратно капитализъм, феодализъм, работовладелски строй и родовообщинен строй по общините на България, където всички са братовчеди и от един род.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да се пишат истини, а те болят за някой! Трябва да пишат и за най срамният и последен период в историята на България. Прехода. Последен защото след него България няма да я има! Срамен защото превърнаха страната на колониална мизерстваща територия, прогизнала от корупция и престъпност. Провинцията прилича на бомбардирана, тотален икономически, социален и демографски срив! 30 години бедност и 2 милиона не емигрирали а евакуирали се хора. Как ще обяснят това в учебниците?
32
3
 
8
 
! Отговори
Историята се преинач преди 2 седмици
Как така социализъм не беше ли чист комунизъм? Тогава управляваше българска комунистическа партия БКП. Сега се оказва, че били социалисти.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Историята не трябва да се изопачава, да се отразява обективно. Но това не се прави и както знаем, историята я пишат победителите. Да се изучава паралелно с капитализма който се развиваше в Западна Европа. Но от обективно разсъждаващи, а не от партийно обременени. Тогава младите сами да преценяват и правят изводи.
30
2
 
10
 
! Отговори
шматка преди 2 седмици
Историята добра или лоша трябва да се изучава.Това е нашата история такава каквато съдбата ни е отредила.
29
5
 
12
 
! Отговори
оптимист преди 2 седмици
Ако Антон Тодоров е автор на уроците по история, жална им майка на изучаващите я.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нека да се напише и че през комунизма ромите са били ПРИНУДЕНИ да спазват правила, ред и закони, а ако някой от тях си е позволял сегашните безумия, и най-вече да посяга на живота, здравето или имуществото на българин, е бил смазван от милицията!
За разлика от днес, когато ромски банди обезкостяват и тероризират наред българските села, а побоищата и заплахите над българи са почти ежедневие, а държавата НИЩО НЕ ПРАВИ за да ги спре...
27
10
 
10
 
! Отговори
Какъв социализъм ? преди 2 седмици
В България 1944-1989 е имало див пещерен КОМУНИЗЪМ съчетан с пълна диктатура ! 1989-2018 МутроКомунизъм...Социализъм има в Норвегия,Финландия,Швеция,Германия,Австрия..В такива държави има социализъм..това в България е било Комунизъм..алооо..Недейте подвеждайте децата
26
2
 
12
 
! Отговори
Неам нерви преди 2 седмици
След 30-40 години, така ще се изучава и герберастията и ефектите от нея!
25
1
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 2 седмици
Да, но след 50 години. Сега ще се лъже!