Поредна жестокост! Какво се случва с тийнейджърите?

Обществото ни е обречено, смята преподавател
7 фев 2018 09:40, Петя Славова
129

10915 гледания   |  Още видео

Нов случай на жестока агресия, заснета във видеоклип, бе представена през изминалия ден на обществеността. Кадрите са от Русе и показват как трима души пребиват младеж, докато друг снима с телефона си. Клипът, който бил изпратен анонимно до местната телевизия TVN, бързо се разпространява из интернет, но след това е премахнат, заради жестоките кадри на насилие.

Какво се случва сред подрастващите и става ли ежедневие агресията между младежите?

Още по темата

Според учителя по немски в Частна немска гимназия в София Григор Димитров ако не се вземат мерки и младежите не започнат да се възпитават от семейството и от учителите - обществото ни е обречено.

"Агресията е ново явление и засяга националната сигурност на България. Стигнали сме до една точка на насилие, от която нещата много трудно ще се оправят. Възпитанието бе занемарено в училищата и това доведе дотук", обясни учителят в "България сутрин".

Според Димитров консервативната среда на училището е нарушена и вече има едно тежко ежедневие с нарастващо неравенство.

"Основният възпитателен процес започва в семейството. Няма ли здраво семейство - няма здраво общество, няма ли здраво общество - няма здрава държава", категоричен е учителят.

По думите на психолога доц. Маргарита Бакрачева подрастващите живеят в динамичен свят, в който доминира лошият герой.

"Лошите и непослушните се смятат за по-атрактивни. Забравя се говоренето в семейството. На младите трябва да им бъде показано какво друго се цени. Че и други хора могат да попаднат в новините, не само лошите", твърди психологът пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че социалните мрежи дават неограничени възможности на младежите - "качват се инсценирани неща, за да се съберат лайкове и споделяния".


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
10 преди 9 месеца
Ами трябва да говорим с тях,за да отговорим на въпроса ви!А ако не знаем,значи мястото ни не е в училище!МОН иРУО се напълниха с партийни некадърни чиновници,които заедно с директорите станаха чиновници,а не педагози.Всеки може да заема тези длъжности!?Ами назначете началници на хирургически отделения неопериращи лекари-тук е същото.Това трябва да са работещи педагогически институции,а в МОН даже министъра не е педагог!?Абсурд!
107
0
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 9 месеца
Аз съм набор 88 - моето поколение израстна с филмите на Бате Арни, Сталоун, Ван Дам и др., ние също играхме игри с насилие - обаче все още имаше учители от старата школа които ни поступваха като правихме глупости, системата още работеше (гонеха от училищата, родителите те ступваха допълнително ако е имало проблем на даскало, възпитаваха ни в четене на книги и мислене като нормални хора) Това поколение е откърмено с чалга, нехайство от страна на родителите и след това на институциите.
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СПЕШНО ЗАПОЧВАМЕ ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ- СМЕНЯТ СЕ СНОВ ВИД ИНСТИТУЦИЯ, ТАКАВА КАКВАТО Е В ЕВРОПА- ДЕЦА ДО 10, ДЕЦА НА РОДИТЕЛИ КОИТО НЕ РАБОТЯТ ДО 3/5 ЧАСА ПРЕСТОЙ И ПРЕСТОЯ НА ДЕЦАТА ОТ 9- 16 ЧАСА- НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ СЕМЕЙСТВОТО, А ТАКА СЪЗДАДЕНАТА ИНСТИТУЦИЯ С 12 ЧАСОВ ПРЕСТОЙ И ПРЕТЪПКАНИ ДЕТСКИ ГРУПИ ПО 31/35 ДЕЦА НА СПИСЪК И ЛИПСАТА НА 4 КВАДРАТА НА ДЕТЕ ИЗГРАЖДАТ АГРЕСИВНА И ИЗКРИВЕНА ЛИЧНОСТ- ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ТАМ.
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гнусни боклуци, искам да ги убия
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АМА НАРОДЪТ ОТДАВНА ГО Е КАЗАЛ:
ХРАНИ КУЧЕ, ДА ТЕ ЛАЕ!
103
0
 
7
 
! Отговори
Какво се случва с ти преди 9 месеца
Какво се случва с тийнейджърите?
ТОВА Е НАЙ-ПРАВИЛНИЯТ ВЪПРОС.
ЗАЩОТО ТОВА СА ХОРАТА, КОИТО ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ВАШИТЕ ПЕНСИИ.
А ТЕ ИЛИ ИЗОБЩО НЯМА ДА РАБОТЯТ, ИЛИ ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ ЕВТАНАЗИЯ ЗА ВСЕКИ НАД 70 Г.
СТИГА СТЕ СПАЛИ!!!
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ръкопашния е в новините с цел застреляните още не се публикуват
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В целия свят стават такива неща, в щатите даже от време на време някой ученик изперква и влиза с автомата с училището, тука пак добре щом е с ръкопашен бой
100
0
 
7
 
! Отговори
ШТ! преди 9 месеца
АКО РАЗРЕШАТ СВОБОДНО ДА ЗАКУВАМЕ ОРЪЖИЯ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ?
ПЪРВО ЩЕ СЕ ВЪОРЪЖАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ? ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ИМАТ МЕХАНИЗМА ДА ОТДЕЛЯТ СРЕДСТВА ЗА НАЙ-ВАЖНОТ.
ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ВЪОРЪЖАТ РАБОТЕЩИТЕ БЕЗ ЗАПЛАТ. ЗАЩОТО ИМ Е ПИСНАЛО ДА ГЛЕДАТ ЛЪСКАВОТО ВОЗИЛИ НА СОБСТВЕНИКА.
УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ЩЕ СА ТРЕТИ.
А ОСТАНАЛИТЕ? ООООООО, ТЕ ОТДАВНА СА СЕ СНАБДИЛИ С НЕОБХОДИМОТО.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Решението за тия е бой докато пукнат
98
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хора да направиме протест не на истамбулската конвенция която е против насилието над по слабите така си ни харесва бой до ...........
97
0
 
12
 
! Отговори
към края сме преди 9 месеца
Това са само симптомите, докато не се излекуват причините нищо не правим. България е пътник. Обществото (масата от хора) нехае за собствената си съдба. Оправия няма.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво се случва с тийнейджърите?
НЯМАТ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА.
95
0
 
4
 
! Отговори
НЕДЕЛЯ - УВО БОЙКО преди 9 месеца
НЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА - В НЕДЕЛЯ , 11,02,2018Г. ВСИЧКИ В ХАРМАНЛИ ! ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ ! МИРЕН ПОХОД ПОД НАДСЛОВ - НЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА , НЕ НА РОМСКАТА АГРЕСИЯ !
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
учителя т е последната брънка във веригата за възпитанието на днешните лигльовци 90 процента от тах нищо не става ще бъдат една баластра за държавата каква държава ми стези мамини синчета за които родителите им не позволяват дори и вербално да ги укорят учителите нищо хубаво не ни очаква България загива
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кофти материал...
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Криворазбраната демокрация води до това-свободия.
91
0
 
9
 
! Отговори
Specter преди 9 месеца
Към Бойчиновци, ако няма място там, тези които си перат парите да вдигнат Бойчиновци 2 ...за нула време ще се напълни с килеши и утрепки които нямата място сред останалите граждани в обществото. Поне докато не си научат урока!
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много интересно к`во ли се случва с тийнейджърите ни и най-вече каква е първопричината за това?!
89
1
 
27
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 9 месеца
Защо един не каже Исчтината,а тя е:
Амепиканските филми,ток-шоута на\с простаците,тиражирането на медиите дебилските изцепки на артисти и "звездички" светещи само в гьола ,негативните новини по всички медии..... и слаба държава .