Роберта – робот и педагог, в помощ на специалните деца

Проектът е разработка на БАН и е насочен към деца със специални потребности
2 апр 2018 14:45,
6


Хуманоидът Роберта е съвременен проект, който обаче има човешка цел - да помага на ученици със специални образователни потребности да усвоят по-лесно уроците и знанията. Разработката е на Българската академия на науките, като роботът Роберта е вторият, закупен от Институтът по роботика от Франция.

Днес тя приветства гости в "Дома на учения" в София по време на обучение, което цели да изследва как влияе внедряването на киберсистемите в обучението на деца със специални образователни потребности.

Концепцията на проекта е, че роботите – независимо дали хуманоидни или абстрактни – играят социализираща роля и могат да са успешни асистенти на педагозите.

Те биха извършвали рутинни и уморителни дейности, позволяващи на педагога да се фокусира върху индивидуална работа с децата и развитието на техния талант.

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
грегари преди 6 години
До Анонименпич немам нищо против обаче разхищават държавни пари от моите данаци които съм внасял и по добре да ги използват за нещо рентабилно от което всички можем да спечелим. Ето например в Китай има недостиг на 50 милиона жени и съответно бум на продажбите на секс кукли можем да изкараме някой лев за да закърпим някоя улица но неее типично по български се правим на интересни вместо да сме практични
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До грегари не те ли е срам .. въздържай се от подобни *** коментари .. става дума за подпомагане на лечението и възпитанието на деца със проблеми!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а нищо не разбрах.. продава ли се подарява ли се ?!?
2
3
 
3
 
! Отговори
грегари преди 6 години
за какво се занимават с глупости по добре да бяха направили една секс кукла от колкото тия тъпотии
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо браво!