Провериха училището в Ботевград с успех 2.87 на матурата

Учители се чувстват унизени от акцията
25 юни 2019 15:10,
61
Провериха училището в Ботевград с успех 2.87 на матурата
Снимка: pixaBay

Училище в Ботевград изкара среден успех на матурите 2,87. Впечатляващо ниският резултат и големият брой отсъстващи ученици станаха причина образователни инспектори и полиция да влязат в училището на проверка за нередности.

Още по темата

„По-брутална и по-левашки изпълнена не проверка, а акция на колегите от Регионално управление на образование, съвместно с полицията, не съм виждал. Чувствам се унизен. По-голямо унижение не съм изживявал в живота си”, коментира един от учителите в Техническата професионална гимназия „Стамен Панчев” пред Нова.

По негови думи полицията е нахлула в училището без заповед от прокурор, като целта е била обиск на документи.

Униформените полицаи взели ключа на портиерката и заключили входа на училището, разказа зам.-директорката на училището.

„Видях и друг полицай, който тичаше към останалите изходи и входове. Не знаех какво се случва. Реших, че става въпрос за акция по претърсване, залавяне на престъпник или нещо подобно”, обясни тя.

По думите й пред сградата е имало учители и ученици, които не са били допуснати вътре.

„Отидох в учителската стая, където бяха трима полицаи, заедно с инспектор и се развиках. Бях наистина възмутена от това, което се случва. Не виждам защо идващите ученици и колеги трябва да бъдат наказвани и унижавани по някаква причина”, каза още тя.

Според Росица Иванова от РУО на София област е извършена нормална рутинна проверка.

„Колегите разказват прекалено драматично случилото се събитие. Причината да потърся служители на МВР беше провокирана от предишни проверки, които извършихме в училището. При двете последни проверки от ръководството на училището се опитаха да манипулират резултатите”, заяви тя.

Поради големият процент на отсъствия, училището се очертава като едно от най-проверяваните през годината.

„Само при три от проверките се установиха над 50% отсъстващи ученици. При последната проверка отсъстващите ученици са 168 от 275, което е 57%“, заяви Иванова.

Директорката на училището Катя Ценева обясни това с големия процент на ученици от ромски етнос – 80%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Училище с успех 2.87 на матурата трябва веднага да бъде затваряно.На матурите лъсват знанията,а не на оценките подарявани през учебната година.
51
0
 
4
 
! Отговори
Ккк преди 4 години
Този проблем СЕГА ли стана актуален?! Училището Ще го Оптимизират и ще го ликвидират...
50
0
 
12
 
! Отговори
Глас от тоалетната преди 4 години
Изводът след матурата е, че в Ботевград е останал предимно кофти мат'рал.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз доколкото знам, училищата са държавна собственост, а не личното жилище на тоя или оня учител. Така че държавни органи могат да си "нахлуват", както поискат във всяко училище, не им е нужен прокурор.
48
0
 
16
 
! Отговори
ПРОКУРАТУРАТА преди 4 години
ДА СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ГОЛЯМАТА ИЗМАМА С ПАРИТЕ - ОТЧИТАТ СЕ УЧЕНИЦИ, КОИТО НЕ ИДВАТ НА УЧИЛИЩЕ, ЗА ДА ПРИБЕРАТ ПАРИТЕ.
47
2
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Последното изречение обясни всичката информация в статията, но ние се досещахме и без това.Това е реалността.
46
0
 
8
 
! Отговори
До dl преди 4 години
Приятелю, ти като си толкова грамотен и учен човек ми кажи как 98% двойки и няколко тройки правят среден успех 2.87? Нещо математиката ни куца май!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да извършат внезапна проверка по време на час. Първо да нахлуят в учителската стая, да проверят учителките влезли ли са в час, или си клюкарстват на групички. През това време часът си тече, класната стая празна, учениците ги няма, пък и учителките, и учениците се водят в клас.
44
3
 
17
 
! Отговори
До dl преди 4 години
Какво значи срам, и какво значи никакви усилия не се полагат? Та в това училище учат предимно тъмни. Те по принцип са изключително глупави (с малки изключения). Какво може да направи един учител ако трябва да учи тъмните?
43
1
 
6
 
! Отговори
Матей Миткалото преди 4 години
ЗАКРИВАЙ!!!
42
1
 
1
 
! Отговори
dl преди 4 години
P.S.Извинявам се за допуснатата грешка в думата трябва
41
4
 
5
 
! Отговори
dl преди 4 години
Честно казано,тлябваше няколко пъти да прочета написаното,защото не вярвах на очите си.Срам и позор,направо падение.Среден успех 2 и нещо.Това означава 98% двойки и няколко тройки.Ако и това е училище...Учителите били възмутени от отношението и предприетите действия,а не се възмутени от показания "успех".Според мен,там никакви усилия не се полагат да се очовечат възпитаниците им.И моля,сред пишещите има огромно количество неграмотни.И те са с оценка 2.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Това са пълни глупости! Децата ми имат неизвиненени отсъствия и закъснения... Чул недочул на пейката пред блока
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По някое време следях на сайта записванията на гимназистите във всяка паралелка. В хубавите СУ и профилираните паралелки местата се заемат още в началото. Другите си стоят със записани по 2-3-5 бр. Когато наближи 15 септември, изневиделица се запълват бройките. Попитах една бивша учителка как става тоя номер, успели са да върнат отпадналите ученици в училище? Тя каза: "Не!"- и се засмя. За мен остана да си чудя как го правят тоя номер. Върнали се ученици няма, а се появиха бройки.
38
3
 
8
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Tе мишките само там могат да с епокажат. Смели са пред 20 учителя и няколко ученика. Иначе ***.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И докога ще се толелират отсъствията на ромите!? Писна ми от тази простотия. За ромите перо, за българите - нож!
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средното образование не е задължително. Но! За да не се закриват паралелки или училища, за да не се съкращават учители, които са връзкари, хора на някой голям, се записват ученици, колкото да запълнят минимума, за да я има паралелката. И ядат общински и бюджетни пари. "80% били роми" не е оправдание. Изначално учителите знаят, че те няма да посещават училище, обаче ходят от врата на врата по махалите и уговарят родителите за в момента. Насила не става.
35
0
 
30
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 4 години
До това води Закона за приобщаващото образование-няма поправителни изпити, всеки ученик минава в горен клас с 500 отсъствия по неуважителни причини.После работодателите реват-няма кадри...,Радев-ниско качество. В скоро време и ниско качество няма да има, само брак.
34
0
 
18
 
! Отговори
Коя ли съм АЗ? преди 4 години
До Анонимен... За съжаление не малък процент от тях не са в състояние от липса на възпитание и безотговорност вече трето поколение да извършват гореспоменатите дейности.
33
0
 
17
 
! Отговори
Коя ли съм АЗ? преди 4 години
До Анонимен... да кажат и за стипендиите, които са раздавани за Утличен Оспех!