Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април

МОН прати указания до учителите върху какво да акцентират
Обновена: 24 мар 2020 12:30 | 24 мар 2020 12:10, Камелия Цветанова
26
Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април
Снимка: Pixabay

Удължава се неприсъствената форма на обучение в училищата най-веероятно до 13 април, пише в съобщение на МОН с указания към учителите как да се продължи учебният процес в условия на извънредно положение.

От просветното ведомство са уточняват, че решение за удължаване на ваканцията след 29 март все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването.

Занятията ще се извършват по електронен път.

Още по темата

От образователното министерство отправиха указания за това как трябва да изглежда дистанционното обучение.

Една от препоръките е да се наблегне на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, както и да се редува синхронната с асинхронната форма на дистанционно обучение. При първата има и някои затруднения, обясняват от МОН, заради липсата на „електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др“.,

По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма, пише още в препоръките.
 

 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно е с учители пенсионери, защото увеличиха заплатите и сега никой не иска да се пенсионира! Един пенсионер взима в пъти повече от един млад учител. То няма лошо да работят, ама повечето отбиват номер. Тези, които истински работеха и се раздаваха, се амортизираха и се оттеглиха в заслужена почивка. Останаха кръшкачите, които си клатят краката в класните стаи. В тази ситуация много от тях си взимат болнични, други излизат в отпуск. В тази ситуация това е цинично!
25
1
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
Вярно, че е пълно с пенсионери учители, но това е защото никой не искаше да е учител! Ще се сетите сега като ви удари гладът!
24
0
 
3
 
! Отговори
Мех преди 1 година
Моето се справя чудесно с Онлайн формата на обучение. Отначало малко така докато се разбере как функционира виртуалната класна стая, ама нямам оплаквания.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като свърши това дистанционно обучение - всички пенсионери да напуснат системата. В малките населени места повече от 50 % от учителите са пенсионери. В тези условия едни си взимат болнични, други отпуск, защото не могат да се справят. В тези условия получават заплата над 1300 лева, защото само за стаж получават 400-500 лева плюс пенсия - докарват си над 2000 лева месечен доход. Тази професия изисква съвест и морал, а как работят пенсионери над 60 -65. Къде е човещината?!
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е няма такова недоразумение като МОН и набедения министър .. точно след Цветница преди Великден ли го измислихте
21
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До Анонимен

Искаш ли да им пуснем един тест за 4ти клас да пробваме?
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ле-ле, и синдакалистите ни са гола вода. Юлианчо няма връзка с базата.
90% дистанционното е пълна порнография!
Виртуални калинки!
Ще довършат и училище, и образование, и родители, и децата...
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нашето училище 20% от учениците не разполагат с необходимата техника за онлайн обучение. Служебните лаптопи пък са с Windows HP. Областен град, централно голямо училище.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление при нас е задължителна, директорката я смята за панацея при онлайн обучението, не само не иска и да чуе за други начини, но и прави проблеми.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Мен То и сега ми се струва , че не учат много твоите деца.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платформата на МОН не е задължителна . Учениците до 4 клас трябва да са под родителски надзор , когато се влиза в нея . А това е невъзможно .
15
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Никакво удължаване, заради ***, които не могат да се справят с елементарни неща няма да си тормозя децата да учат лятото. Лятната ваканция за мотаене по плажа и забавления!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо калинките от МОН, директорите и учителите не признаят, че онлайн обучението е провал. Така не се преподава и учи! Един бил доволен - от какво? От хаоса?

За регистрация в платформата на МОН трябват:
1. имейл адрес и парола от училището
2. код, получен на телефона за потвърждаване на регистрациата
3. личен имейл, на който се получава друг код отново за потвърждаване

Това е по силите на всички ученици от 1-4 клас - ел. поща + вайбър + скайп + ел. дневник + офис 365. Браво, калинки!
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даскалиците в момента правят чудеса с предизвикателството на т.нар. дистанционно обучение .Много от тях са на възраст и трудно се справят с технологиите , но се стараят, къде с изпращане на материали , къде по телефона . А и не всички разполагат с необходимите технически средства за такъв вид обучение , както учители , така и ученици А И НЕ СА ДЛЪЖНИ . Но никой не ги пита . Хората са уморени , г-н , министре Удължете годината и спрете това мъчение и за учители , и за родители и за деца !
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да учим лятотоооооо . А сега да сме здрави и спокойни .
11
4
 
3
 
! Отговори
Алена ми говори преди 1 година
Те даскалиците са за ..таковане.. Можеха да си направят спретната програма: 5 дена и всеки ден по 1 час: математика (по 1 урок за 2 часа например), български (по еди колко си страници - четене, писане и т.н. на учебен час) , и т.н. . Без домашни и др. псро'стотии.
Така подаваш програмата в началото на седмицата, без домашни а родителите съвсем спокойно работят по 5 часа home office, 3 часа учителстване и висчко е ок. Сега чупим нормативи и взимаме петилетката за месец от ...глу'пост!!!
10
0
 
20
 
! Отговори
кръгове около очите преди 1 година
Натоварването на учителите е нечовешко. Ако преподаваш средно на 10 класа, това са над 250 деца. Ако приемем, че имаш по 2 часа седмично с повечето класове, това са над 400 писмени работи, които трябва да провериш... всяка седмица. Това е като да правиш контролна работа всяка седмица, с всички деца. Но това е най-малкото. Не спираш да даваш консултация до полунощ кой как го е пратил, кой не е прикачил файла, на кого не му се разчита, стотици мейли и коментари на ден. Справки до ръководството..
9
5
 
20
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До От Северозапада

Ако онлайн обучението ви е пародия значи същото е и в класните стаи. Сега просто виждате как реално стоят нещата.
8
9
 
9
 
! Отговори
От Северозапада преди 1 година
До Аз
Напълно съм съгласна с Вас, във нашият град децата учат във Фейсбук, направена е група и учителите имат 30 мин. да си предадат урока, което реално се случва за 2 мин. останалите 28 не знам какво правят, но децата не успяват да проследят кой какво иска от тях. Пълна пародия, като накрая учителите ще си вземат заплатата, а децата ще трябва да ходят на частни уроци, за да наваксат пропуснатото.
7
4
 
15
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До Аз
Смени училището! При нас уроците си тека в момента. Децата си имат часове както са им по програма говорят си във видео чат с учителите. Дават им домашни и задачи по време на час, които децата снимат и качват в платформата. Получават си оценки и коментари след това. Всичко върви гладко, децата хем са заети хем не пропускат.