Учители: Ние също работим на първа линия в рискова среда

Те настояват да се премине към дистанционно обучение
Обновена: 12 ное 2020 10:10 | 12 ное 2020 08:53, Ния Христова
93
Учители: Ние също работим на първа линия в рискова среда
Снимка: БГНЕС
Учители настояват незабавно да се премине към дистанционно обучение. Те са на мнение, че мярката трябва да остане в сила поне два месеца.
 
"Мерките, които се взимат в момента са абсолютно неадекватни. Ние, учителите работим във високорискова среда и на практика сме на първа линия. Знаете каква е ситуацията в училище - тесни класни стаи, голям брой ученици, няма дистанция", каза преподавателят от Варна Лилия Стоянова пред bTV.
 
Тя категорично заяви, че противоепидемичните мерки, приети от просветното министерство, не работят, тъй като има смесване на потоците от ученици. Според нея няма начин COVID-19 да се ограничи, защото се разпространява дифузно.
Още по темата
 
"Имаме много болни колеги. Много трудно се осигуряват заместници. Децата, в повечето случаи, прекарват вируса без симптоми, общуват с другите, не се карантинират. Здравната система се задъхва, накрая никой няма да получи здравна грижа - не защото лекарите не искат, а защото не могат", добави още Стоянова. 
 
Учителката уточни, че тя и колегите й влизат в клас само с маска, което не е достатъчна превенция. Тя е на мнение, че обучението в електронна среда е ефективно и качеството е достатъчно високо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
1
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Аман от такива колеги .. срам за професията. Като ви е страх напускайте хиляди чакат за работа. На първа линия са лекарите и мед. сестрите. Каква първа линия при нас смешници.
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти за моя ген не се притеснявай!По добре се замисли, на какво учите децата!Щото ей такива, кат теб пишете новите учебници пълни с простотии!
76
4
 
2
 
! Отговори
учител преди 3 години
До Анонимен 83Въпрос на ген, приятелю. Като те чета си мисля, че и твоите деца няма да блеснат, ако ще и в Оксфорд да ги пратиш.
75
3
 
6
 
! Отговори
до 83 преди 3 години
До АнонименЗа да не ти е грамотно и възпитано детето, са виновни родителите, а не учителя. На прости и неграмотни родители, какви искаш да са децата?
74
5
 
6
 
! Отговори
Всеки ден пътувам преди 3 години
до работа с градски транспорт и аз работя на първа линия искам 1000 лв отгоре.
73
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоу даскалята, нещо много на сериозно се вземахте...Вие ли сте най важни бре?!Ай да ви питам защо 50 процента от децата са неграмотни Ве?!Нали сте много оправни...
72
4
 
10
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Айде стига подигравки.Виждаме,че не уважаваш учителите.Ето това е предимството на дистанционното обучение.Получаваш знания, а ако се затрудняваш - не обиждаш учителите, а търсиш помощта им.У нас е извратено.Колко пъти четем с възмущение, че родители малтретират учители, че деца вилнеят безнаказано в час?Докога?Айде спрете се.Щом трябва- дистанционно да учат,ама да учат нещо.
71
1
 
5
 
! Отговори
До3 1 преди 3 години
Колко деца пазаруват в Била???
70
1
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
,,и лекарите да излязат дистанционно...,,Ти ще бъдеш учуден колко лекари вече работят онлайн с пациентите си.Става въпрос за онлайн визити, които са по повод административни въпроси, справки,съвети, консултации.В ход е и електронната рецепта, електронно подаване на болничните.Така прекия контакт с лекаря се съсредоточава върху прегледа.Спира се с практиката- всички чакат на опашка пред кабинета на лекаря, но непрекъснато някой иска да прережда- "аз съм само за рецепта по рецептурна книжка
69
1
 
0
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Ами заведете си дела, ако предложения в писмен вид не вършат работа
68
2
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Абе, загрижения.Знаеш ли,че милите деца съвсем не странят от новите технологии и че тяхното бъдеще се очертава да е компютритризирано.Освен това хигиенните норми са коригирани и часовете на учениците са намалени,ако учат онлайн.Онлайн са по- скъпи всички уроци по чужди езици например.На децата ще е полезно да учат, вместо да имитират ходене до училище, а там да имат ,, свободни часове,,Единствено часове по физическо са за присъствено изцяло, както и някои занимания по химия, физика или стаж
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С удоволствие бих Ви поканила да споделите един мой работен ден! Желая хубав и спокоен ден!
66
4
 
5
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
,,в частния сектор,,Нима?В течение ли си колко частни училища и детски градини има?А за да си бачкатор не се изисква кой знае какво образование.Дори присъствено.
65
10
 
8
 
! Отговори
до 69-тата учителка преди 3 години
Разбрахме, госпожо, учителският труд е най-най-най-рисков, повече и от на космонавтите! И на летците-изпитатели, разбира се! Как не се усещате, че всички се страхуват, но работят хората, какво да правят!? Настройвате хората срещу себе си... Световни учени доказаха, че очите на децата за 3-4 месеца са много увредени, психиката им също от ДО, но вие сте най-важни, само и единствено вие. Жалка история!
64
4
 
8
 
! Отговори
666 преди 3 години
До ИваС цялото ми уважение към социалните работници....кой социален работник работи с 20-25 човека в една стая 40 минути,шест часа на ден.През останалото време е в коридора,в който тичат,бутат се ,кашлят,кихат и т.н.поне 1000 деца,(има училища с 1500 и не ми говорете за потоци,няма такова нещо).Ако не знаете още какви са условията в училище-това са.И сме там,и работим,и се разболяваме,и умираме!Колко още???
63
2
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
От самото начало на пандемията коментарите тук са две групи.За и против мерките на НОЩ.Като цяло противниците са и анти правителствено настроени.Едни и същи хора пишат общо взето.Докато групата на проправителствените е сравнително последователна.Антибойковистите са люшкат в двете посоки- ако има ограничителни мерки са против, ако ги отменят- веднага пак са против.Това е причината да нямат подкрепа от населението в глобален план.Нинова например не употреби нито веднъж думата ,, пазете се,,
62
2
 
1
 
! Отговори
до 69 преди 3 години
За съжаление, нали сте наясно, че не ние определяме правилата на играта....
61
1
 
8
 
! Отговори
ДО 64 преди 3 години
До АнонименВ грешка си, в Русия образованието много се цени, има ред и дисциплина. Родители на дееца от спортни отбори това лято споделиха, че учителите на младите спортисти са много строги към тях и изискват сериозно учене.
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дискотекаНе си разбрал - гимназистите пак си разнасят вируса, нали жалехте за баби и дядовци, и родителите, дето ще ги заразят!? Май тука само двойкаджии и даскалици драскат...
59
4
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Ами похвално е, че работите в социалната сфера.Без тази ваша грижа ромите трябваше да работят целодневно, а сега имат всички предимства налични в държавата, да си стоят в къщи и да правят деца от денет- десетгодишни. Важното е,че не работите с деца, затворени по един час в тясно пространство.Това прави рискът ви несъответен на този на учителите.Иначе дерзайте.Сигурно сте полезни, ама не се чувства много.