Какво е мнението на родителите за задължителните маски в час?

Нагласите и мненията са различни и често противоположни
23 ное 2020 16:00, Ния Христова
16
Какво е мнението на родителите за задължителните маски в час?
Снимка: БГНЕС
Преди дни от Министреството на образованието и науката обявиха, че маските в час за учениците от 5-ти до 12-ти клас стават задължителни. Родители все още продължават да разсъжават по темата, предаде Нова тв. Нагласите и мненията са различни и често противоположни. От одобрение, до това, че решението е безсмислено или пък крайно закъсняло.
 
Николай е баща на три деца. Те са на възрасти 5, 8 и 13 години. По желание на родителите си, вече от две седмици никой от тях не ходи на училище и детска градина. Причината за тяхното решение е покачващият се брой на заразени от коронавирус - както в училище, така и в обществото, казва бащата. според тяхното семейство риска е прекалено голям.
Още по темата
 
"Средната се обучава отделно, а голямата в момента се обучава с класа си, но после ще се отдели от него, в момента, в който те се върнат в училище", казва Николай.
 
За това, че децата не трябва да се връщат физически в училище, той бил убеден още по време на извънредното положение. Съпругата му не била толкова убедена. Затова преди да ги спрат от училище, наблюдавали и сега не съжаляват, въпреки решението учениците вече да носят маски и в час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
А защо само публикувате само мнението на Николай? Редно е безпристрастно да изложите и мнение от родител, който държи децата му са са присъствено на училище.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук при нас са задължителни на всякъде по всяки време за всички на 3г. И в клас и м межучасие и на плажа. Колкото и да е глупаво всички спазват.
10
7
 
3
 
! Отговори
9999 преди 3 години
До ПрограмистАми просто в истинските демокрации СПАЗВАТ правила и закони, тук всеки разбира от всичко и е недосегаем и вероятно БЕЗСМЪРТЕН!!!
9
1
 
4
 
! Отговори
До програмист преди 3 години
Разсъждаваш като старшина.Сигурно си военен.
8
1
 
4
 
! Отговори
До програмист преди 3 години
Разсъждаваш като старшина.Сигурно си военен.
7
5
 
2
 
! Отговори
Според мен преди 3 години
Трябва да са задължителни само когато не са в час.
6
8
 
4
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Слагай маски на добитъка, да се знае от малко за какво го гледат.Т.е. пълна подкрепа за маски след 3 год. възраст! Перманентни!
5
1
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
,, заради един грип....,,Covid не е грип.Вирусите са шест групи по сегашната класификация.Някои от тях водят до злокачествени новообразувания, други са почти безобидни за хората.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ си знае работата, казва народът.Само преди една година изглеждаше,че група хора ще определя сексуалната ориентация на децата чрез задължителни програми в училищата.Ето сега родителите ще могат да контролират отблизо възпитанието на децата си.
3
12
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Маските са глупост. Заради един грип не може да се наказват така децата. На гербавите им дават пари световните кукловоди за да налагат подобни извращения. В миналото маски са носели робите.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се отнемат децата на всички родители позволяващи подобен терор над децата им.
1
13
 
13
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Множко му дойде демокрацията на българина. Винаги като излезе Заповед и почват да разсъждават по нея, вместо да я изпълнят.