Решено е, ученици ще почиват безплатно по програма "Отново заедно"

Определени са примерни критерии за участие в нея
22
Решено е, ученици ще почиват безплатно по програма "Отново заедно"
Снимка: БГНЕС

Програмата "Отново заедно" ще бъде реализирана в периода 1 юли-14 септември, реши правителството, което одобри програмата.

С нея ще бъдат подпомогнати както туристическият сектор, така и образователният, напомни министърът на туризма Стела Балтова.

Днес е гласувано по какъв ред туроператорите ще подготвят пакетите, как ще бъдат извършвани плащанията и др.
Средствата от държавния бюджет ще бъдат използвани с цялата отговорност, увери Балтова.

Държавното финансиране по програмата е 15 млн. лева, а на участник ще бъдат заплащани 500 лева за период от 6 дни. Родителите не трябва да доплащат нищо.

Задължително трябва да се спазва Наредбата за туристическите пътувания.

Към програмата има много голям интерес от ученици, родители и учители, каза просветният министър Николай Денков.

При подбора на участниците, които са 30 хил., ще бъдат заложени примерни критерии като продължителност на дистанционното обучение, социален и здравен статус, успех от обучението. Те ще се избират от педагогическия състав.

Според министъра ще има интерес от туроператори. Максималната бройка е 165 участници от всяко училище. Програмата ще се проведе на два етапа, като вторият започва от 1 август, ако останат средства.

Министерството на образованието и науката ще приема заявки за участие от утре, 17 юни 2021 г., до 31 юли 2021 г. Ако след тази дата предвиденият бюджет не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.

Училищата с под 150 ученици и преподаватели могат да заявят група от до 12 участници. За втория етап тези ограничения отпадат, стига общият брой включени участници от едно учебно заведение да не надхвърля 165 за всички етапи на програмата.

На всеки 10 ученици има не по-малко от един придружител - учител или друг педагогически специалист от училището или от Център за специална образователна подкрепа.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За забравилите имаше подобна далавера по времето на СтаниШеф за пенсионерите. Явно някой "бизнесмени" с хотели с к.енефно обслужване, като например хотелите на Арабаджиеви са си направили устата пред фигуранта. Всичко е лява ръка десен джоб. И не мисля, че учителите много ще им хареса да търчат подир хлапетата. Или пък група ученици които не се познават и са от 1 до 8 клас също ще им е много забавно заедно нали?! Пълна глупос.т!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ЩО ПРЕЦАКАХТЕ УЧИТЕЛИТЕ КОЛКО УМРЯХА И СЕ РАЗБОЛЯХА НЕ ВИ Е СРАМ
16
0
 
3
 
! Отговори
K6 преди 1 месец
Много са уморени учениците че ги пращат на хотел вместо да берат череши
15
3
 
4
 
! Отговори
До наблюдател преди 1 месец
Няма как детето ви да е участвало в тази програма, защото тя тепърва ще стартира. От сега нататък ще кандидатстват училищата, и от 1-ви юли ще започнат евентуално смените. Нормално е да се коментира въпросът, защото всичко става в последния момент, не се знае всяко училище какви критерии ще избере, и доколко справедливо ще бъдат избрани децата, които ще бйдат включени. Идеята не е лоша, но реализацията изглежда съмнителна. Дано все пак е полезна за някого!
14
7
 
3
 
! Отговори
aaa преди 1 месец
На тия учители и по една кола и по един апартамент да им дадат. Хората няма какво да ядат, а ти хрантутници ги заляха с пари повече от акъла им.
13
12
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
за всички пишещи глупости по-надолу да разкажа от първо лице за програмата!- в събота моята дъщеря се върна от въпросната програма. Беше в Несебър, хотел 4* на плажа, ALL изхранване, разходки в стария град, 3 часова разходка с кораб, запознанства с деца от Несебър. Без връзки, без натискане, без протекции ,избрана от училищното настоятелство. Ако продължат така нашите деца имат нужда от това, адмирации за това което се прави.
12
1
 
16
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Едни деца ще ходят, а други ще гледат.....Гаврош пред лъскава витрина
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според принципите на ЕС, ваучерите могат да се ползват и за почивки в Гърция.
10
0
 
10
 
! Отговори
абе преди 1 месец
отново заедно не беше ли лозунга на гей парада ?
9
1
 
9
 
! Отговори
ира преди 1 месец
Те докато им дойдат парите ваканцията ще свърши Сега ще кандидатсват че ще ги разглеждат че чак тогава ще ги пуснат в училищата децата ще са в къщи и нищо няма да излезе
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По стар даскалски обичай, сега докато се уреди на всяка даскалица родата, за безплатно море, ще има да повтарят като папагали, ми нищу низнайм, ми нищу ни съ ни казали, и така накрая и срока изтекъл, и местата заети. По михлюзилък, се конкурират с доайените на рушветчилъка и мурафетчиството, отдел КАТеричоци. А между другото, някой знае ли защо вчера не връчваха удостоверение за премината образователна степен, или клас?
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хмм...Да видим утре като Служебното правителство почне да раздава златни кюлчета безплатно-дали ще има такъв голям интерес.....
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом държавата плаща глей кво става - отношение нулааа, храна - за кучета, ще е супер да знаете и тази система ни е позната.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МАЙ И ТИЯ СА КАТО ОНИЯ. ИЗЧЕГЪРТВАНЕ, АМА ПОРЦИИТЕ И АЛА БАЛА С КОВИДА -ПАК СЪЩИТЕ!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По 83 кинта на дете за ден. В Слънчев бряг ли ще почиват или на Карибите ?
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служебното правителство успешно върви по стъпките на ГРОБарите. Да крадем неуморно другари.....
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не им е възможно тия неща да ги правят като хората не знам въобще защо се мъчат. Може би ще делкат някакви пари ? Друго обяснение няма.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредното разделение - родители ще реват що техното дете не са взели ше врещят за корупция кой на кого ще плаща е абсолютно неизвестно с какво ще ги хранят е ясно - оняденшното изхвърлено от ресторантя на хутелиера и т.н. безумия. И отсега да ви кажа кои ученици ще са мнозинство или да не ви казвам...Ще подскажа, че имат невероятен успех...с неходенето на училище.