Нургюл Салимова откри учебната година в Свищов

Шампионката пожела на всички успешен старт и печеливш финал
18 сеп 2023 17:08, Петър Бойчев
12
Нургюл Салимова откри учебната година в Свищов
Снимка БНР

Втората на Световната купа по шахмат за жени в Баку Нургюл Салимова откри учебната година в Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов. Ректорът проф. Мариана Божинова връчи на Нургюл Салимова парична награда от 1000 лева от фондация "Димитър Ценов", както и ваучер, който покрива всички семестриални такси до края на обучението ѝ, както и комплект с необходимите учебници и учебни материали.

Шампионката е студентка първи курс в специалността "Маркетинг". В приветствието си Нургюл Салимова заяви: "Спортът е голяма част от моя живот, но смятам, че е добре и полезно човек да се развива в други области. Пожелавам на всички успешен старт и печеливш финал".

Поздравление към студентите и преподавателите отправи и министърът на регионалното развитие Андрей Цеков, който посочи, че откриването на всяка учебна година бележи преклонение към познанието. Разчитаме младите хора да променят България към по-добро, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 7 месеца
Ами те свищовлийските студенти не им остана нищо друго освен да местят пешките по указание на ханъм!Иначе дипломите си вървят на конвейер-много мои съученици двойкаджии там си взеха добри дипломи за СДС и ГЕРБ!?Порнографията във висшето е тотална!
7
2
 
3
 
! Отговори
Страхил преди 7 месеца
До Бахтън И на мен ми писна вече...
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма да стъпи повече в Свищов,а ей така ще си получи дипломата
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нищо против девойката, но шампион означава да си пръв, номер 1. Тя беше втора.
4
5
 
2
 
! Отговори
Г преди 7 месеца
Един к.р ги правил всички в този регион.
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато писаха за нея за финала,че била фаворит в това първенство,в тази игра много,ако не всички очакваха,че ще е победител,а не втора въпреки,че срещите до финала не бяха излъчвани с коментатори специалисти в шах-мат-а както подобава на тези първенства и с разглеждане на състялите се партии за анализи на предстоящия финал как учебен материал на интересуващи се от Шах-мат и квалифицирани треньори и нейния личен треньор извел я до това ниво в Световната школа,а сега вече открива учебната година.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само 1000 лв. дала сkръндза :)))
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
преди 23 години като учих там имах колежка Нургюл и и викахме Нугитууу

Спонсорирани публикации