Радев: България ще укрепва връзката наука-бизнес-образование

Президентът инициира форум за защитата на интелектуалната собственост
2 мар 2024 12:55, Петър Бойчев
8
Радев: България ще укрепва връзката наука-бизнес-образование
Снимка БГНЕС

Защитата на интелектуалната собственост и подобряването на механизмите, по които компаниите в България получават достъп до финансиране и за защита на своите идеи и продуктите и технологиите, които разработват, обсъдиха на среща в Анталия президентът Румен Радев и генералният директор на Световната организация по интелектуална собственост (СОИС) Дарен Танг. СОИС е една от специализираните междуправителствени организации на ООН и в нея членуват 193 държави от цял свят.

Държавният глава открои амбициите на България да укрепва връзките между науката, образованието и бизнеса, които качествено да променят моделите на взаимодействие между тях и да създават устойчиви перспективи пред малките и средни предприятия и младите хора у нас. Дарен Танг изрази готовност СОИС да провежда в страната ни повече програми за обучение и за защита на интелектуалната собственост, насочени към младите хора и способността им да реализират по-бързо иновативните си идеи в сферата на производството.

Обща бе позицията, че защитата на интелектуалната собственост гарантира създадените работни места, насърчава заетостта и обмена на технологии. През октомври т.г. предстои Дарен Танг да посети България по повод отбелязването на 130 години интелектуална собственост в България и 75 години Патентно ведомство и президентът Радев отбеляза възможността по време на тази визита да бъде проведен и форум за защитата на интелектуалната собственост в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: форумнаукаРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
И ква е преди 1 месец
Тая връзка??? ОБРАЗОВАНИЕТО НИ ДЕГРАДИРА ВСЕ ПОВЕЧЕ СЪС ЗАПАДНА ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИЛИВА ИСТОРИЯ.ЕС И САЩ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА,НА УЧЕНИЦИТЕ НИ СЕ ДАВАН АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ ДА СЕ УЧАТ!!! АРЕ ДА НЕ ДАВАМ ПРИМЕР,ЧЕ НЯМА ДА МИ СТИГНЕ ПОЛЕТО ЗА ТОВА!!!МАХНЕТЕ НИ ОТ ЗАПАДНАТА ОКУПАЦИЯ И ФАШИЗОИДЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ЕВРОТО НЕ Е ПРОБЛЕМА,ПРОБЛЕМА Е ДИГИТАЛНОТО ЕВРО!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
До Гaля преди 1 месец
До Гaля - до чие - то и английското, и немското, турското, даже и френското и нидерландското се опитват - не е едно посолство дето се опитва да началства (и настройва целия народ срещу себе си)
5
1
 
4
 
! Отговори
Гaля преди 1 месец
He paзpeшaвaм, нe e cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще...Ще..
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Науката на Радев да някакви червени комунисти, които само са си клатили краката цял живот като нищоправеца гълъб Донев
2
3
 
7
 
! Отговори
Ле ле, преди 1 месец
...тоя пак с неговите лозунги и заучени фрази! Всички те видяха какво стори на държавата за последните три години, с размаханият си юмрук! Години няма да можем да се измъкнем! Само с гръмки празнословия не става, иска се и малко акъл!
1
3
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Вова и неговите приятели руските олигарси Авен,Чорни,Милер,Дерипаска, Ротенберг,Абрамович,Мордашов,Фридман и Микелсон са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатисрическия българин.