Глоби за нелегални стоки за изтезания

Хора, незаконно търгуващи със стоки за изтезания, ще бъдат глобявани от 500 до 1 000 лева
15 фев 2008 10:20,
13
Глоби за нелегални стоки за изтезания
Снимка: naknik.com

Физически лица, търгуващи без разрешение със стоки, които биха могли да бъдат използвани за прилагане на изтезания или други форми на наказание, в случай, че извършеното не съставлява престъпление, ще бъдат глобявани между 500 и 1 000 лева.

Това предвижда приетият на второ четене от парламента законопроект за прилагане на регламент на ЕС за търговията с някои стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел изтезания или други форми на жестоко, нечовешко или унизително отношение. 

Предвидена е имуществена санкция от 1 000 до 5 000 лева за юридически лица и еднолични търговци, които осъществяват износ и внос на такива стоки

Ако нарушението е повторно, глобата ще бъде от 2 000 до 10 000 лева.

Занапред лицата, които кандидатстват за разрешение за търговия със стоки, които биха могли да бъдат използвани за изтезания и наказания, ще подават заявления до министъра на икономиката. 

В този контекст е интересно дали под удара на закона ще попаднат и доста от артикулите, продавани в сексшоповете, като камшици, бичове и нашийници, с които, при необуздана употреба, можете да пострадате наистина сериозно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
снощи налагах на голо дупето на гаджето ми с кабела от компа. интересно дали магазинчето т което го купих трябва да има разрешително за уреди за изтезания?
11
0
 
0
 
! Отговори
4sale преди 16 години
сега я закъсахме откъде ще си купуваме ножчета за бръснене.....)))
10
0
 
0
 
! Отговори
anq преди 16 години
Ха сега познайте в чий джоб ще отидат парите от глобите,ако въобще има такива! НАПРАВИХА СИ ОЩЕ 1 ЗАКОН В ТЯХНА ПОЛЗА!!ТА ТЕ ВСИЧКИ ЗАКОНИ СЕ КОВАТ НА ТАЯ ОСНОВА.
9
0
 
0
 
! Отговори
колоездач преди 16 години
Аз сега с такава шапка си карам колелото, така че по-полека!
8
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
продават се черни шапки за крадци и бандити - когато ги гледат, се вдъхновявят. аз, като ги видях, шях да падна! ужасни са: с дупки за очи и уста - питах продавача защо ги продава, а на него му дреме на козирката. ще взема да ги снимам и да ги пратя на "нередностите на България". това също са предмети за изтезаване, макар и потенциално.
7
0
 
0
 
! Отговори
бат_Бедо преди 16 години
За много хора е инстинско мъчение да гледат витрините на магазините. Ами когато цената на един потник е равна на седмичният ти доход си е мъчение да се гледа. Друго средство за мъчение е градският транспорт. И явно и той трябва да се регулира по по-особен начин. Можеби ще трябва бележка от психото преди да придобием право за ползване. Така де - всичко с грижа за хората.
6
0
 
0
 
! Отговори
Лудория преди 16 години
..., клечки за зъби, стъкла, въжета за теглене, конци... Да изброявам ли? Фантазията на човек е безгранична така че това е поредната тъпотия...
5
0
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 16 години
Ами то известното като "китайско мъчение" се прави основно с вода?!
4
0
 
0
 
! Отговори
таня, 26 год. преди 16 години
;-) знакът* е мнОООго готин! браво! :-D
3
0
 
0
 
! Отговори
rain преди 16 години
Много яка снимка, браво
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За прилагането на кошмарното мъчение "waterboarding" ви трябва кофа, вода, кърпа и въже. Все неща, които се продават в кварталния супермаркет. Тях ще ги глобяват ли?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всичко Мара втасала, та и умни закони започна да приема...Значи не знам как така сме живели без него толкова време.