До два-три дни знаем кой подпали влака

Експертизата за пожара във влака София-Кардам, при който загинаха 9 души, се очаква да бъде готова до два-три дни
11 апр 2008 17:34,
10
До два-три дни знаем кой подпали влака
Снимка: БГНЕС

Пожаро-техническата експертиза за пожара във влака София-Кардам, при който загинаха девет души, се очаква да бъде готова до два-три дни и да бъде внесена в прокуратурата.

Тя е възложена на експерти от Института за пожарна и аварийна безопасност при МВР, за изработването й са привлечени и независими специалисти.

Основните разпити за изясняване на фактическите обстоятелства по случая са приключени. Прокуратурата очаква да получи поисканите от нея справки и документи от БДЖ.

В средата на март, след среща с наблюдаващия прокурор по делото, близки на загиналите заявиха, че вероятно БДЖ е главният виновник за трагедията във влака.

Дни преди срещата прокурор Валери Мирчев обяви, че пожарът във влака - убиец е тръгнал от едно място.

"Работи се и по версия за тероризъм", каза тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
виновните за трагедията- У ЗАТВОРО!....
8
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Ще припомним сценария, начертан от американския генерал Алън Дълес (шеф на политическото разузнаване на САЩ в Европа, след това директор на ЦРУ), който се отнасяше не само за СССР: ...незабелязано ще подменим техните ценности с фалшиви и ще ги оставим да повярват в тези фалшиви ценности. Ще намерим съмишленици, помощници и съюзници в самата България с също така и в Русcия. Епизод след епизод ще разиграваме грандиозната по своя мащаб трагедия на най-непокорния на Земята народ към окончателното угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството постепенно ще извадим социалната им същност... Ще стимулирам НАГЛОСТТА , ЛЪЖАТА , ИЗМАМАТА , ПИЯНСТВОТО , НАРКОМАНИЯТА , ЖИВОТИНСКИЯТ СТРАХ . Много малко ще се досетят какво става. Тези хора ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище. Александър Зиновиев добави други неща: В анти Българският проект могат да се разграничат три етапа. Първият е да се свалят Българите и Русснаците до равнището на третостепенните народи, които не могат самостоятелно да съществуват като суверенен народ. Вторият е да се насочи Българският и Русският народ по пътя на биологичното деградиране и изолиране, на изчезването като етническо явление. Разработен е планът за съкращаването на Русският народ до 30 милиона чрез глад, разруха, ниска раждаемост, алкохолизъм, наркомания, проституция, хомосексуализъм , това се отнася и за Българите ! Най-страшният етап на Българската и Русската трагедия ще бъде зачеркването му от историята.
7
0
 
0
 
! Отговори
Люца преди 16 години
Истината е, че мръсните *** ни поздравиха за 3 март!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
наистина е атентат - което е най вероятно,ще го искарат на яве а!!!???
5
0
 
0
 
! Отговори
mause преди 16 години
Е номер три като си бил там защо си анонимен? Защото приказваш глупости или защото всъщност не си бил там?Да ме извиняват всички но няма как два вагона да изгорят за 20 минути ако источника е бил в единия вагон...просто няма как да се случи. А колкото и да твърдят че видители е техническа неизправност немогат да ме убедят. Виждал съм как гори талашита...е това което се вижда не е горене на талашит. Общо взето вида е все едно си сабалил *** примерно.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ся ще изкарат виновен или машиниста или огняра , че неправилно е хвърлял въглищата в котела на влака....
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен свидетел... преди 16 години
Истината е че парното тръгна огъня във влака, бях там, беше "неприятно пътуване"...
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
От мъртво море новосветовно земни бяха.Ама от другата им тъмната половина,която след това ще пали светлата си,а пингвинчо.
1
0
 
0
 
! Отговори
AB преди 16 години
Май всички знаем и се досещаме кой е предизвикал пожара и защо трябваше до сега да криете...да живеят братушките,да живее 3 март...