Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?

ОЛАФ твърди, че докладът е един, президентът ни пък видял друг, а в него никой не го свързвал с кръга Стойков-Николов
20 юли 2008 15:02,
103
Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?
Снимка: Булфото

Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ не е изготвяла две версии на доклада си за усвояването на еврофондовете в България, обяви пред БНР говорителят й Йорг Воян.

"Има един документ, който беше връчен на българските власти на 9 юли", каза Воян по повод на изявлението на президента Георги Първанов, според когото в първи вариант на доклада на ОЛАФ, с който българските институции са се запознали още на 18 юни, не е имало политически заключения.

Реакцията на държавния глава беше свързана с извода на ОЛАФ за съществуването на "влиятелни сили в българското правителство и/или български държавни служби, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице" от групата на Людмил Стойков, финансирал предизборната кампания на Първанов.

"Това не е политически документ, а доклад след мисия, който установява какви са нещата към даден момент, каза Воян.

Той допълни, че не му е известно българските власти да са влизали в диалог с неговата служба след като са получили доклада.

В Доклада на ОЛАФ се казва още, че България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство.

За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/ , че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред), който според налична информация се е опитал да окаже влияние върху текущо разследване на това лице", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
димитър христов преди 15 години
абе хора къде живеете ? всички лъжат докато се плюем ние самите все ще е така не виждате ли че всички простотий тръгват от българия който изпусне кокала започва да плюе всичко кавото става у нас а онези от ек само това чакат зада спрат парите които саси нащи /колко внаяме в ео а/ никой нищо недава за черните ни очи дори мама на тате за 20 години него ли разбрахте разните мму там еколози заащитници на *** и вссякакви други *** плюят по бълтария зада им дават трохи от вънка /особенно опозицията/ако меже така да се кже/ пък народа кучета го яли
101
1
 
0
 
! Отговори
Hasko преди 15 години
Ne mislete za Parvanov.Negovata e lesna.Hotelsheto na imeto na dezata mu veshe mu praviat proekt.Vie za kade ste?
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОЛАФ не лъже
99
0
 
2
 
! Отговори
ОКОКОРОН преди 15 години
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ГОЦЕТО ВИ ЛЪЖЕ, ТОЙ ОСВЕН ТОВА ДРУГО НЕ УМЕЕ
98
0
 
2
 
! Отговори
Асенси преди 15 години
що не вземеш да се гръмнеш бе, *** нещастен - красавец бил. че кое му е толкова красивото - дали мазната изкуствена физиономия, дали празното нищо не казващо дърдорене, дали че ходи на лов и гуляй, когато изгоряха хората в спалния вагон, или че се кри като мишок, докато отшумят взривовете в Челопечене, пак плод на некадърното му и крадливо управление
97
0
 
0
 
! Отговори
sponkio преди 15 години
i kva e tazi politika hem proamerikanska i v sashtoto vreme proruska ve BALIK ! YA LYAGAY DA SPI6 VE KELE6 4E NE6TO PAK SI PROSPAL POSLEDNITE NYAKOLKO GODINKI BOT SMOTAN! Horata Govoryat za kradeni pari i to4ene na fondove koito sa otpusnati za takiva kato tebe za da si podobryat infrastrukturata! ne za tova nakade e naso4ena politikata! A te tezi pari moje da si gi navrat otzad i te shte umrat,ako si mislyat 4e shte gi prenesat zaedno s sebe si- USPEH IM JELAYA NA LAY*N*ARITE!
96
0
 
0
 
! Отговори
ЛАВРЕНТИЙ преди 15 години
Предлагам формулата на успеха и просперитета на България: Министър председател-Румен Овчаров-/доста овце за стриганеима в тоя народ/. Министър на финансите-Вальо Топлото/поверяват му да управлява милиони "чужди" пари. Министър на културата-Румен Петков /обича да пикае в шадравани/ Министър на вътрешните работи-Митьо Очите/вижда и знае всичко/ Министър на транспотта-Евгени Минчев/бивш ватман/ Министър на правосъдието-Анелия Цветкова/непоккварен магистрат/ Президент на държавата-Ахмед Доган/всъщност той и сега е президент/
95
0
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
Ах, как ме разсмивате като съдите за политик по красота, достойнство и изобщо като за човек от нормалния свят. И е трагично че след време като дойдат пак избори, ще излезат да гласуват хората, повлияли се от PR-кампанията на Бойко или Гоце, а тези които не се хващат на глупости (мнозинството) ще си останат вкъщи (отново). Вие, уважаеми видиотени, не разбирате нищо от политика. Каква е зависимостта между личността и водената политика? няма такава (справка Сталин, Хитлер). Що се отнася до кадърността, начетеността и т.н. само един пример Рейгън постоянно е бил на силни успокоителни, антидепресанти и всякакви дрогиращи в-ва през мандата си, но въпреки това е успешен президент.
94
0
 
1
 
! Отговори
olaf преди 15 години
Хора, трябва да се започне, тея трябва да ги махаме! Премиер с брат си харизва черноморието, президента оспорва доклад на Европа??? А аз се чудех, какво ли прави тоя човек по цяла година, сега вече знам! Не змам за вас хора, но аз разбирам че тая държава има президент само на 03.03. и по нова година, честно му такъв президент не искам!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
Аделина преди 15 години
лошото е че в България винаги е имало заблудени овце, като поддръжниците на турския президент Първанов - още по-лошото е, че заради тези ***, патим и ние останалите, които със сигурност сме доста повече
92
0
 
0
 
! Отговори
Михаела преди 15 години
ГОЦЕ Е ЛЪЖЕЦ И НИЩОЖЕСТВО
91
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
"Първанов, човек от народа и за народа, честен, прям,работи за доброто на България.Най-кадърният президент до сега"какво добро е изработил по-точно?този забития, със смотаната физиономия и празните от съдържание комунистически речи?този ли е най-кадърния?олеле майко..
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОЛАФ или Първанов...трудна дилема :)В нормална демократична страна след подобни скандали камък върху камък нямаше да остане. Тепърва ще им сърбаме попарата на това некадърно управление. Последствията още не ги осъзнаваме напърно, но са страшни.
89
0
 
0
 
! Отговори
elza преди 15 години
такива сме ,българите - да си плюеме.....какво открадна Първанов, човек от народа и за народа, честен, прям,работи за доброто на България.Най-кадърният президент до сега
88
0
 
0
 
! Отговори
oli преди 15 години
със голямо нетърпение чакам доклада на 23 юли за да разберат всички хора за какви крадци сме гласували и ги търпим да ни яхат 20 демократичнви години
87
0
 
0
 
! Отговори
Затруднен преди 15 години
На кой да вярваме? На агент на ДС, приятел на Милошевич и руски слуга ... или на ОЛАФ ? Тежък избор :)
86
0
 
0
 
! Отговори
A3 преди 15 години
Държавата - без коментар, управляващата агентура - без коментар, .... а бедните - отдавна го ***.т. .... П.П: онези "достойни" изказвания на ##51 и 81 - ми се струват неуместни, извън темата и май ..... са писани от един и същ Анонимен
85
0
 
0
 
! Отговори
London преди 15 години
Не знам кой нормален човек,се усъмнява в доклад на европейска комисия и е склонен да вярва на уличен човек от управляващите сили!За съжаление ще върнете всичко което е било откраднато,но вие си знаете търпете *** във властта,нека пак вдигнат пенсиите на гласоподавателите си с 10лв че да ги изберат,нищо че инфлацията ги е изяла преди 6 месеца още!Ето защо няма да се върна в БГ,вече дори и на гости не идвам пращам билети на близките си и те идват.Некадърници и крадци на власт и всезнайковци които гласуват за тях,не виждате ли че всичко куца-благодарение на усилията на всички.Но хората от БСП са лишени от разум,извинявайте но бих ги нарекъл ***!
84
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
като толкова ви е хубав и красавец що не отидете да му правите *** по цял ден на това ваше *** и лъжливо ченге? аз няма да си го викам в къщата за да ми я краси! искам честен и можещ президент!
83
0
 
0
 
! Отговори
Zmee преди 15 години
Нищо не знаете за Първанов, а как му сваляте шапка.По-достоен може и да сме нямали - и това е лошо. Трябва просто достоен, а не по-, господа.Не става президента, просто е въздух.