Наши ученици с 2 златни медала на олимпиадата по математика

Отборът на България, участвал на 49-ата Международна Олимпиада по математика в Мадрид, Испания, спечели 2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медали
21 юли 2008 15:26,
10

Отборът на България, участвал на 49-ата Международна Олимпиада по математика в Мадрид, Испания, спечели 2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медали.

Победителите са Николай Белухов – ПМГ „Гео Милев”, Стара Загора – златен медал; Александър Даскалов – СМГ „Паисий

Хилендарски” – златен медал; Любослав Панчев – СМГ „Паисий Хилендарски” – сребърен медал;Борислав Вълков – СМГ „Паисий Хилендарски” – бронзов медал;Светозар Станков – СМГ „Паисий Хилендарски” – бронзов медал; Евгени Димитров – МГ „Гео Милев”, Плевен – бронзов медал.

Николай Белухов е с 5-ти резултат от 535-те участника, а отборно България е на 14-о място от 97 страни. Ръководители на отбора са ст.н.с. д-р Емил Колев и ст.н. с. д-р Николай Николов от Института по математика и информатика при БАН

Олимпиадата беше закрита днес. Утре в 16:40 с полет от Мадрид на Аерогара София се връща Българският олимпийски отбор по математика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ада преди 15 години
браво на децата.За съжаление това са готовите мозъци на България който ще бъдат дръпнати за чужди компании.БРАВО!!!!!!!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
anty преди 15 години
mi... brawoooooooто това математиката не е шега работато не е да стоиш и да плюеш колите от моста на НДКтрябва да си внимателен задачи формулиама пък да ги питам аз тия математически гениимое ли да уцелят една кола от мостада не мислиш че е лесно, особено като духа вятър :)))))
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво има да познаваме, все едно образователната система в България е добра. Всичките медали, които сме изкарали, се дължат на гениалността на учениците, не на преподаването на учителите
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Познайте дали тези деца ще продължат образованието си и реализацията си в България.
5
0
 
0
 
! Отговори
petrov преди 15 години
Interesno kolko ot tiah ste prodylzat obrazovanieto si v Bulgaria. Dokolkoto znam predi niakolko godini imahme 6 medala i vsichkite uchenici koito gi specheliha otidoha v US ili Europe da prodylzat obrazovanieto si.
4
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 15 години
Браво , Момчета ...жалко ,че не сте чалга певци , *** футболисти или елемнтарни щангисти ....защото поне ,ако бяхте поне по 50000 хиляди лева щяха да ви наградят ,държавата майчица ,но не сте ! сега ви остава да сте горди от постижението в нашите и вашите очи ...Успех !
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еми аз половината отбор го познавам, учил съм с тях. Наистина сме много добри. Нямаме международно състезание на което да не сме сред най-добрите. За жалост това никъде не се обявява ... хората ги интересуват успехите на българите по футбол, волейбол и т.н ... а математиката все едно не съществува.
2
0
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
Нещо което се пропуска в статията е че във всички проведени досега олимпиади българският отбор е имал поне по един златен медал, а мисля че само руският още може да се похвали със такова постижение
1
0
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 15 години
Естествено...тази тема няма коментари,а куп други идиотщини биват коментирани от сума ти народ.БРАВО на момчетата ни!!