Млекопроизводителите ще получат парите си за март

И доплащане от 13 стотинки
13 авг 2008 12:20,
3
Млекопроизводителите ще получат парите си за март
Снимка: Булфото

Днес следобед или утре млекопроизводителите ще получат парите си за месец март и доплащане от 13 стотинки. Това заяви в Пловдив зам.-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев.

Той посочи, че 1,7 млн. лева са преведени в понеделник по сметките на фермерите, а 3,5 млн. лева вече са осигурени за погасяването на мартенската субсидия.

Другата седмица се очаква да започнат разговорите с Европейската комисия за получаване на разрешение за целогодишно изплащане на субсидия от 20 стотинки за литър качествено мляко.

Dnes.bg припомя, че вчера в Плевен и министър Валери Цветанов съобщи за тези 1.700 хиляди лева и за предстоящите му разговори в Брюксел заедно с вицепремиера Меглена Плугчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Sven преди 15 години
Ами нали продават мляко????? За какво да им дава пари държавата? Според вас май трябва да направят млякото безплатно, а държавата да се грижи за изхранването на животните. Ами това го пробвахме бе хора 45 г. го пробвахме това!
1
0
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
От март!!!Ми то не се знае от март до сега живи ли са тия крави-те хората взеха да се отказват да гледат животни...кой луд ще си чака парите 6 месеца-нали тия животни искат храна...кво.....ше гладуват 6 месеца, докато се сетят тъпите ни политици да им дадат пари!