93 дни работим за себе си, останалите – ангария

25 дни бъхтаме за ДОД, 21 дни – за да се напълни държавната хазна с акцизи, 25 дни – за местните данъци, такси и мита
28 яну 2009 16:46,
51
93 дни работим за себе си, останалите – ангария
Снимка: Булфото

147 дни българинът работи, за да осигури приходите в държавния бюджет, каквито са планираните за 2009 година. Това се отбелязва в анализ на Института за пазарна икономика.

Най-много време отделяме за попълване на хазната с ДДС – 46 дни през 2009 г. Следва времето, което
отделяме и ще отделим, за да дадем своя принос към социалното и здравно осигуряване – 30 дни.

25 дни работим за данък общ доход и корпоративния данък, 21 дни – за да се напълни държавната хазна с акцизи, 25 дни – за местните данъци, такси и мита.

С оглед на преобладаващото време, което българинът отделя от трудовото си ежедневие за държавния бюджет,
Институтът за пазарна икономика лансира идеята 27 май 2009 г. да бъде обявен за ден на свобода от правителството.

На тази дата само символично българите ще спрат да работят за правителството и ще се трудят само за себе си. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
1. Няколкостотин политици - всеки от тях борещ се да стане милиардер.2. Поне 1 500 000 пенсионери - защото държавата е профукала парите, които те са внасяли за пенсия цял живот, а самите те като пълни *** са си изгубили спестяванията.3. 200 000 държавни чиновници - от които няма никаква полза, а само наглост.4. 60 000 куки - които не вършат работа и за 60 човека, освен когато трябва да бият деца пред парламента.5. 600 000 крастави *** - които отказват да работят, препитават се само с пожизнени държавни пенсии и грабежи - ама за тях се пропиляват милиарди.Е, то е чудо, че цели 93 дена работим за себе си... въпросът е, че в тая ненормална държава да си бял човек, хетеросексуален, работещ и данъкоплатец, значи си последната дупка на кавала, ***, дойна крава, едва ли не престъпник сам по себе си...
49
1
 
3
 
! Отговори
thebrainless преди 15 години
По-зле от турско робство!
48
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
хей 40,аз съм туркиня и никой не бачка за мен.бих потънала вдън земя от срам ако ти бачкаше за мен.това искам да ти стане ясно веднъж завинаги.не живей с илюзии.върни се обратно в реалността.да не се окаже,че аз бачкам за теб,но ти разбира се не би се трогнал от този факт.
47
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
investor.bg/?cat=5&id=74945Брутният външен дълг на България приближава 37 млрд. евро
46
1
 
3
 
! Отговори
akciz преди 15 години
Само да ви кажа че в Румъния бензина е 1.40 лв., а тук 1,70 лв.Седмичната винетка там е 5.5 лв,а в Блгария 10 лв.Изводите са за вас.
45
1
 
3
 
! Отговори
Антимафия преди 15 години
Колко месеца българите работят, за да издържат паразитната експлоататорска класа? Проблемът е , че вътрешната задлъжнялост на фирмите е над 100 млрд. лева и ще достигне 230 млрд.към края на 2009, т.е. четири години брутен вътрешен продукт на страната. Задлъжняли са престъпната полицейска мафия и комунистическата номенклатура. При жестока експлоатация на работната сила, 6% годишен прираст на брутния продукт, стабилен валутен курс и гарантирен износ в ЕС на европейски цени. Как е възможно? Експлоататорската класа е във фалит. Тя доказа ,че не може да организира производство и търговия. Единствените способности, които има е ... да граби, да краде. Организираната престъпност вече ограби банките, като спря обслужването на кредитите. Всъщност ограби нашите спестявания в тях. Сега умишлено помпа инфлацията, увеличава цените на храните и разходите за живот на обществото, обезценява дълговете си, които обществото изплаща. Нейните фалирали фирми не плащат данъци. Не внасят и лев за издържката на паразитната администрация и мафиотската държава. Огромната паразитна класа от чиновници, които работят само за интересите на комунистическата номенклатура се издържа от обикновените хора, от гражданите. Ненаситното чиновничество вдига данъците на гражданите всяка година. Краде и разхищава събраните пари поради липса на обществен контрол и отчетност . Половината суми от данъците биват присвоени, а другата половина похарчени непрозрачно. Как ви звучи един километър разширение на околовръстното шосе в София да струва 20 млн. лева, а строеж на километър аутобан в Германия 800 000 евро? Сметнете и разликите в цените на работната сила и на материалите. 100 млрд. вътрешни дългове на експлоататорската класа показват само едно робовладелската икономика е в колапс, който отваря пътя за налагането на по-производителни производствени отношения. Престъпната експлоататорска комунистическа класа е заграбила инфраструктурата на производството и потреблението, които вече са във фалит. Тя като воденичният камък я тегли към дъното. Комунистическата номенклатура вече не плаща на най-добрите си специалисти, които я напускат и започват свой независим икономически живот. Поради неефективността й цените на стоки и услуги са в пъти по-високи от тези в ЕС. Огромна ниша се отвори за предприемчивите, които започнаха масово да внасят евтини храни от целия европейски съюз. Качествените вина от Франция, Испания и Италия са три пъти по-евтини от мутренските. Зимните почивки в швейцарските и австрийски Алпи са два пъти по-евтини от тази в мутренските Пампорово и Боровец. Турските летни курорти са три пъти по-евтини от мутренските Златни пясъци и т.н. Кризата удря експлоататорската класа и носи свобода за заробения народ!
44
1
 
3
 
! Отговори
Krazz преди 15 години
Да се приказва, че в България се работи е почти смешно. Да, работят някои хора - в мини или на полето, някои във фабрики. Но аз съм на 35г и един ден трудов стаж нямам в България. Какво да приказваме за турци или ***. Аз съм етнически българин и пак не съм работил... е да, емигрирах.
43
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Еми плащате си за охраната от полицията, обучението от учителите и административните услуги от държавата. Никой за никого не работи.
42
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Това кой дълг е? Публичния ли? И 37 млрд какво? Я кажи, че ми е интересно, де го прочете това?
41
1
 
3
 
! Отговори
rqzan преди 15 години
да върнем турското робство,10% данък!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
ти не бачкаш само за бабата,бачкаш и за ***,за полицията,за учители,за лекари,за пърдилници на бюро,за децата (защото те не работят),за турците,за мингишите,за митничарите,за депутатите,за техните заместници и подзаместници,за кметовете,за общините.накрая бачкаш и за ЕС,защото ни орязаха превилегиите и дълга стана 37 милиарда.
39
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Потърсете "ПРОВАЛ" във GOOGLE
38
1
 
3
 
! Отговори
Блог зе недвижими им преди 15 години
Бабо, не гласувай този път !Дължиш ми го.
37
1
 
3
 
! Отговори
ss преди 15 години
200 човека вредят доста..но не толкова колкото ние го виждаме..ние сами си вредиме, един на друг очите си вадиме, всеки ден! Всеки е виновен за днешното ни положение с действията и бездействията си.. никой не спазва законите. писани, неписани.. е-б-и ги
36
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
dam oshte li si vervate 4e danyka v BG e samo 10% ;) zzemi tiq kosveni danaci sq
35
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
как да има политическа воля,като от тези далавери точно те имат ползавижте кои са облагодетелстваните-Софиянски,Масларова,брата на Велчев,брата на президента Стоянов,и в този ред......
34
1
 
3
 
! Отговори
- преди 15 години
Ако смяташ че мвр армия администрация и духовата музика на пожарната са работници може.
33
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
"1,5 млрд. лева загуби от заменки на имоти28 януари 2009 / 1,5 млрд. лева са загубите за държавния бюджет за 2008 г. от пропуснати приходи при замени на държавни и общински имоти. Това съобщи днес Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията по време на представяне на годишния доклад "Престъпление без наказание. Противодействие на корупцията и организираната престъпност в България", предаде БГНЕС. Докладът сочи още, корупционните транзакции за изминалата година са около 175 хил. броя на месец, а общо за годината те са 2,1 млн. 31% от хората определят корупцията, като проблем пред обществото през март 2004 г., а през 2008 г. процентите драстично нарастват на 64,7, сочи още изследването. В него се казва, че един от най-явните белези на политическата корупция е законодателството, което оправдава действията на управляващите, като за пример е посочена практиката със заменките. "Четири години се извършваха заменки на гори, но няколко месеца преди изборите се прави опит този процес да бъде забранен. Необходими са политическа воля и морал в борбата с корупцията, това заяви столичният кмет Бойко Борисов по време на десетия обществено-политически форум за противодействие на корупцията. Той подчерта, че общината е започнала проверка на общинските фирми и стартиралите впоследствие значими дела именно на тези проверки. Кметът визира делото срещу Вальо Топлото и делото "Софийски имоти". Той припомни още, че общината е проявила волята да отстрани бившия зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов, за който имаше данни за корупционни практики."
32
1
 
3
 
! Отговори
Разочарован преди 15 години
Съгласен съм, дьржавата ни на всеки 100 лева да прибира 40, когато се виждат резултати в образованието, здравеопазването, социалната сфера, инфраструктурата, сигурността на хората. Събират се много пари, които обаче отиват незнайно къде? Бюджетни излишъци от милиарди левове потъват, няма прозрачност и отчетност, няма и желание за това. Затова за нас обикновените данъкоплатци остава съмнението за кражби и корупция. За 20 години не успяха да построят 100-те км от магистрала "Тракия" напр. Да не говорим за другите сфери на обществения живот и най-вече грижите за подрастващите.
31
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Това е просто статистика, колко % от БВП са държавни разходи. Само, че вместо % от БВП, е дни от годината. Не е голямо число; съизмеримо е със другите държави. Даже западноевпопейските държави имат по-високи държавни разноски, защото обръщат по-голямо внимание на социалната справедливост, благоденствие, жизнен стандарт, здравно осигуряване и т.н. Проблема е, че тук не виждаме никакъв резултат от този див харч. Сумати и пари за инфраструктура, а пътищата - пълна скръб. Всичко ни е зле. Но няма кво да се хабя. Това го знае всеки